Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky, už tu nějaký ten čas chodím a chceme se s manželem začít snažit o páté miminko v červenci, už jsem celkem nedockava
, tak zakládám diskuzi na červenec už v červnu
.
Ahoj, taky bych se ráda v červenci snažila, ale furt nevím, jsem týden po revizi, takže doufám že MS dojde někdy na začátku července. Mám furt dilema, zda začít hned po první ms nebo čekat až na ten další cyklus, četla jsem spoustu příběhu pro i proti. Nejradši bych začala, ale mám obavy, aby se špatný konec neopakoval. ![]()
@DeniHop ahojky, věřím, že máš dilema a nechceš to zažít znovu. Já jsem měla samovolny potrat před šesti lety, snažit sme se začaly hned další cyklus a povedlo se za tři měsíce a těhotenství bylo v pohodě. Ale po revizi no nevím. Možná uvidís jak ti bude po dalším cyklu. Já se taky nemůžu dočkat července a už bych se nejraději začala snažit teď, ale manžel si chce ještě užít akce co nás čekají.
@DeniHop Ahoj, já jsem taky po revizi (teď je to 5 týdnů po) a pocity mám úplně stejné. Dr. mi řekl 2 měsíce počkat, ale já se cítím dobře, i už probíhá 1. MS (je teda hooooodně silná, až jatka🤣). Tak asi zkusíme hned ![]()
Jinak v minulém těhotenství jsem dělala ovu testy, furt na to myslela.. a ono nic, ZT a revize
Takže na to prdim, maximálně tak beru nějaký doplňky stravy a zkusím to tak nehrotit.
@Brbra no asi tak no
mě doktorka řekla, že názory jsou různé, že pul roků není potřeba, že teď je tělo pohnojene, ale sliznice potřebuje čas, aby narostla. Furt jsem se nějak nerozhodla, nevím zda se ten jeden měsíc jako chránit nebo věřit tělu, že pokud nebude připraveno, tak to nechytne
asi bych si hodně vyčítala, kdybych začala brzo a opět to nevyšlo, fakt nevím
jinak jsem po revizi 3 týdny, takže na ms teprve čekám
@Monka00 nám se na počtvrté povedlo, sice to nedopadlo dobře, ale to je až věc druhá, takže hodně štěstí ![]()
Ahoj holky, já jsem teda momentálně 2DPO, ale raději se k vám přidám už předem
Ikdyž jsme se teď snažili co to dalo, tak nějak ještě nepočítám s tím, že by to vyšlo
v únoru jsem v 8tt přišla o dvojčátka, naštěstí se to obešlo bez revize a vše odešlo samo, od dubna se snažíme znovu, tak snad se nám brzy zadaří
Všem vám držím palce aby se co nejdříve povedlo ![]()
Ahojky holky, jsem ráda, že se nám to tu už rozjíždí
a všem přeji, aby se to v červenci povedlo a na testu našly //. Já bych měla tento týden dostat MS a pak hurá na snažení
. Už se moc těším.
Ahoj, holky, tak jsem zase tu ❤️ dnes 1DC a za měsíc rok snažení, začínám být zoufalá a s dr to snad už začneme více prozkoumávat, ale vypadá to, že mám problém s prasknutím folikulu, už se to stalo opakovaně, tento cyklus zase 🥴
Ahoj holky, já se taky přesunu sem, včera jsem měla dostat ms, ale nejspis přijde o par dnů později, test je totálně bílý
takže od července jedem na ostro, teď v červnu jsme se rozhodli den po ovulaci, takže proto to asi nevyšlo
A moc mě mrzí vaše ztráty, připadá mi, že se to děje celkem často
doufám, že to nikdy nezažiju
Já se pomalu taky přesouvám sem, ovulaci čekám teď na přelomu června a července, tak uvidím, kdy přijde.
@adruska27 A co se s tím folikulem stane, když nepraskne? Mně dávají na prasknutí ovitrelle, minule jsem teda měla něco jiného, protože ovitrelle má prý taky výpadek. Já si dávám od doktorů přes léto pokoj. Snažíme se nějakých 16 měsíců a je to už otravný ![]()
@Terrca hele, prostě odejdou s ms prý … ale já fakt nemám nějaké podrobné vyšetření a proto doufám, že to začneme teďka řešit už konečně po tom roce 🫣
@Terrca já jsem dnes 3.dc, příští neděli bych cca mohla mít ovulaci, tak si ještě chvíli počkám, ale určitě to uteče 😁
No a 26.7. jsem objednána na gyndu, tak třeba už tam rovnou půjdu na utz 😀 Aspoň doufám 🙏
@adruska27 věřím, že to už brzy vyjde, to zklamání každý měsíc je na psychiku určitě náročné. A pujdes na gyn a necháš si dat zadanku do CAR? Nebo jak to funguje?