Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já po 13 letech snah a nezdařených ivf už nebyla tehdy schopná ani projít kolem kočárku..
nerada na to období vzpomínám, dopadlo to dobře - adopcí zdravých dvojčátek
![]()
ale ta cesta byla fakt otřesná.. dokonce jsem měla rozepsanou novelu na to téma, to vnitřní pnutí, stres, zármutek a zklamání nešlo moc příčetně vydržet.. tolik let..
všem na té cestě přeju hodně sil, lásky, podpory a co nejméně blbých keců od okolí, to mne dokázalo rozhodit úplně nejvíc (typicky rada : moc na to myslíš ![]()
hm… tak nakonec byla chyba v chromozomu… takže s tím, na co jsem myslela a nemyslela to opravdu nemělo společného ani zbla..)
oni to ti lidi ani nemyslí špatně, ale ty věčné komentáře - to už bylo na zabití ![]()
Je tu už dost skupin na tohle téma, ale ráda bych založila jednu skupinu jen na stěžování, vypsání se z pocitu, naštvanosti a závisti, o tom že přišla zas ta zatracená mrcha menstruace, že jsme nezvládly setkání s těhotnou kamarádkou, další těhotenské oznámení v rodině. Nevydařené IUI, IVF, ztráta miminka, vztahy doma s partnerem, sex…Prostě save place, kde to ze sebe můžeme anonymně dostat, podpořit se. Věřím, že my ženy zvládneme vše, jsme strašně silné osobnosti a taky věřím, že se tu budeme jen podporovat.