Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Holky,
nevěděla jsem přesně jak dát dohromady dvě otázky a tak se zeptám ve dvou.
Chceme se s manželem začít pokoušet o sourozence. S prvním jsem problém neměla, vy:,–(ila se HA,během měsíce čekání na:,–(ila kyselina listová a bum hned první ostrý pokus a byl tam. Za devět měsíců venku.....
Ale teď to ve mě zase hlodá - co když? jsem hrozná já vím… A teď ty dotazy:
1. jak dlouho vám trvalo otěhotnět podruhé?
2. a na co je vlastně dobrý kontryhelový čaj? Je to dobře třeba jako prevence?
Děkuji moc
Katka
JO a teď nevím jestli jsem použila správnou rubriku.....
ahoj,
kontryhelový čaj je především an srovnání cyklu.
No a co se týče těhotnění,tak poprvý na sedmý pokus a u druhýho zatím jedeme druhý,ale ještě nevím jak úspěšný ![]()
Držím palce at i druhé dítko vyjde rychle ![]()
Ahoj, tak já jsem s malým otěhotněla přesně jak popisuješ ty!!!
Vůbec jsem si nepřipouštěla případný neúspěch u drhého otěhotnění nebo těhotenství!
Ale ejhle, všechno dopadlo úplně jinak!!!!
Snažili jsme se víc než rok a půl
, taky jsem pila různé čaje a zobala vitamíny! Ve finále jsem vyhledala pomoc CARu (centrum asistované reprodkuce) - tam jsem hned na první pokus IUI (inseminace) otěhotněla, ale pak jsem o mimi přišla hned na začátku těhu, druhý pokus byl úplně neúspěšný a až na třetí pokus se nám konečně zadařilo!
Vůbec to nemusí být tvůj případ, ale ptala jsi se jaké jsou možnosti - taky to může být u tebe přesně jako v prvním těhotenství!!!!!
Moooc držím palečky aby se vám co nejdřív zadařilo
![]()
A tady máš odkaz na ten kontryhelový čaj, to je mooooc na dlouho!!!
http://terapie.az4u.info/…-obecny.html
kat827 píše:
Ahoj Holky,nevěděla jsem přesně jak dát dohromady dvě otázky a tak se zeptám ve dvou.
Chceme se s manželem začít pokoušet o sourozence. S prvním jsem problém neměla, vy:,–(ila se HA,během měsíce čekání na:,–(ila kyselina listová a bum hned první ostrý pokus a byl tam. Za devět měsíců venku.....Ale teď to ve mě zase hlodá - co když? jsem hrozná já vím… A teď ty dotazy:
Děkuji moc
1. jak dlouho vám trvalo otěhotnět podruhé?
2. a na co je vlastně dobrý kontryhelový čaj? Je to dobře třeba jako prevence?
Katka
JO a teď nevím jestli jsem použila správnou rubriku.....
Kačí,
prosím, kde se dá ta kyselina listová sehnat? Jako vitamíny v lékárně nebo jste se „ládovala“ saláty? S prvním mimi nám trvalo 3/4 roku než se zadařilo a teď chceme druhé, tak abychom tomu trochu pomohli, přece jen mi mateřská končí za necelý rok. ![]()
U mě opak, na první dítě jsme čekali asi 8 měsíců, než jsem otěhotněla, druhé jsem nechtěla dřív, než budou staršímu 3 roky a otěhotněla jsem ten měsíc, kdy slavil narozky, o mimčo jsme bohužel přišli ve 13tt a hned za tři měsíce jsem byla těhotná znovu a máme bez problémů druhý. Takže na první jsme trošku čekali, ty další už šli napoprvé. U každého je to hodně rozdílné. Přeji hodně štěstí a pevné nervy všem čekatelkám. M
Ahojky tak já taky přidám svoji zkušenost…
U prvního jsem otěhotněla při užívání HA, vlastně jsem si zapomněla vzít asi 3 tabletky a prostě se to stalo, po pravdě byla jsem mladá 19 let a dítě jsem moc nechtěla, ale prostě je tady Matysek bude mu 6 let, no a teď jsme se rozhodli pro druhý, který jsme si všichni moc moc přáli, vy:,–(ila jsem v květnu HA a červenci jsem otěhotněla…
Takže si myslím že každý nemusí čekat na vytoužené mimčo…
Držím pěsti, ať se brzy zadaří…
M.
Aajo - kyselinu listovou ti předepíše i tvůj/tvoje gyndr.!
Já dnes dojídám poslední tabletku a kromě vitamínů Calibrum mi gyndr. předepsala i kyselinu listovou.
Ahoj,
dík moc. O kontryhelovém čaji pročtu.....
Kyselina listová - přišla jsem do lékárny řekla, že chci kyselinu listovou a dostala asi dva druhy na výběr.Jeden byl dobrý,takové citrónové pilulky - jak lipa… ![]()
Jo a mohla jsem si vybrat i mezi velikostmi balení.
Děkuji
K.
Tak asi započnu s novým rokem přípravu a pak do toho půjdem.
Ahoj Kat,
já jsem s prvním otěhotněla asi po třech měsících intenzivního snažení
a u druhého si s manželem docela počkali. Trvalo to skoro rok a půl, než jsem se štěstí rozklepala nad druhou čárkou. Myslím, že to bylo už hodně psychikou, neboť čím déle se nedařilo, tím více jsem upadala v deprese.
Také jsem začala jíst kyselinu listovou na střídačku s Calibrum Babyplan a pila kontryhelový čaj. Jo a začala být víc pozitivnější. A ono se pak zadařilo. Prostě si dalo na čas a o to více si toho vážíme.
Držím pěstí, abys tak dlouho nečekala, ty probrečené dny bych raději zapomněla.
Ahojky my se také snažíme o sourozence mám dost rozházený ciklus a stress že t nejde
první mimi se podařilo po 8 měsících ale ne snažení to dopadlo špatně
druhý syn se podařil takřka ihned a už mu budou za chvíli 2 roky a snažíme se už půl roku ty testy každý měsíc už ani nepočítám
beru Femibion a ted začnu femigard doufám že mi trošku pomůže ![]()