Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, máme ročního syna (září 2014) a chtěli bychom mu pořídit o dva roky mladšího sourozence, tz. od prosince 2015 se začít snažit… PŘIDÁ SE NĚKDO na společné sdílení od snažení, přes těhotenství, porod atd…? ![]()
Mohu se přidat? Taky se snažíme už teď, ale v srpnu mi skončila depo provera, tak to nebude jen tak
nemám normální cyklus. A děti máme podobně staré, syn červenec 2014.
Taky bych se ráda přidala. Do teď jsem taky brala proveru a v pondělí chci poprosit dr. ať mi dá něco co vyvolá uzrání vajíčka a ovulaci. Snad mi pomůže. Jinak mí je 30 let a mám syna 8 let.
Mně je teda 25 a zatím žádné dítko… co vím, tak zdravá, ale taky mám nervy, že to nepůjde hned…
@sakota Mě se první povedlo doslova na první pokus. Bohužel před 2 rokama jsem přestala ovulovat tak teď mi musí pomoci doktoři.
moc doufám že budou stačit jen nějaké prášky. Zatím zobu kyselinu listovou a manžel vitamíny pro může Repromen.
Drzim palce. ale tenhle podzim je kouzelnej, takze to urcite vyjde!
@sakota píše:
Drzim palce. ale tenhle podzim je kouzelnej, takze to urcite vyjde!
Kéžby. Přeji to všem snažilkám. ![]()
Taky bych se připojila. Prozatím anonym, protože nechci rozhlašovat, že se snažíme - už takhle mě ty otázky od okolí moc nebaví.
Protože taky nemám ideál cyklus, tak jsem dneska u dr. vyfasovala recept na clostík, tak doufám, že se brzy zadaří.
Anonymní třeba S. ![]()
@Anonymní píše:
Taky bych se připojila. Prozatím anonym, protože nechci rozhlašovat, že se snažíme - už takhle mě ty otázky od okolí moc nebaví.
Protože taky nemám ideál cyklus, tak jsem dneska u dr. vyfasovala recept na clostík, tak doufám, že se brzy zadaří.
Anonymní třeba S.
Ahojky a můžu se zeptat? Jak ten clostík máš brát? Kolik a od jakého Dc?
Asi mě taky čeká tak abych alespoň zhruba věděla na co se připravit. ![]()
Ahoj holky
Je mi 23 a na konci srpna 2014 se nam narodila prvni dcerka. Tehu i porod byl mazec, ale zvladli jsme to. Byla jsem rozhodnuta, ze mala bude jedinacek, ale nejakou dobu premyslim, ze ji sama nenecham. Ze nebudu sobec, prece nebude bez sourozence, vzdyt ja sama bych byla smutna kdybych byla sama
Navic, manzel si druhe ditko moc preje.
Bude to narocne mit deti takto po sobe, ale ja to tak asi chci. Lepsi kolotoc ted dokud jsem mlada a pak uz zadne pliny, mliko a nic takoveho. Chci aby me deti mely k sobe blizko. (chci to, to co ja osobne nemam). Docela se bojim ten krok udelat, nadruhou stranu to moc chci. Taky bych se nejradsi vyhla tem recim typu : to nemyslis vazne jak to chces zvladnout a podobne. Je to nas zivot, nase rozhodnuti, do toho nam nikdo kecat nemuze. Co se tyce konkretniho snazeni, zatim jsme se s manzelem jen o tom bavili, on by nejradsi hned, ale ja bych to rada promyslela i skrz rodicak. Jsem s malou na 3 roky a jsem normalne zamestnana. Nechci aby mi nejaka cast rodicaku propadla. Nebudu se sidit kdyz na to mam narok. Navic to nebudou penizky pro me ale pro me dite. Takze tak. Me osobne by vyhovovalo pocit dite v prosinci, tak jako minuly rok. Byl by to krasny darek k Vanocum
. Ale vubec se netesim na samotne tehu ani porod. Ale za to dite to proste stoji! Treba bude lepsi nez to prvni. Uvidime. Jinak musim podotknout ze ja jsem na prvni dite strasne upnuta, verim ze az prijde druhe tak se trosku odpoutam, nechci malou ani nikomu pujcit na hlidani
V hlave se mi mota nekolik myslenek. No hruza
. Kazdopadne bych to nerada oddalovala, nejradsi bych uz videla dve carecky na testu
Dekuji za tuto diskuzi a tesim se na doufam ze dlouhodoby pokec
![]()
@Cvrboušek Ahoj. Bohužel asi nikdy není ideální čas tak aby jsi neposlouchala nějaké řeči. Když budou děti pod 3 roky věkový rozdíl tak budeš blázen že tak brzo když budou víc tak buď budeš slýchat že bylo na čase a nebo jako já která bude mít rozdíl skoro 9 let že už si k sobě nenajdou cestu že už jsem mohla mít klid když syn už je soběstačný a podobně. Na řeči kašli je to jen vaše rozhodnutí a váš život.
Jinak co se týká rodičáku můžeš si ho kdykoliv zvýšit až na částku 11500,– aby jsi ho vybrala všechen nebo alespoň co nejvíc. Takže bych v okamžiku zjištění // šla zažádat o zvýšení tak aby ti to vyšlo do porodu. ![]()
S tim rodicakem myslim ze by se i pres to zvyseni nestihl vycerpat… jj holky na reci kaslat to by clovek nemohl nic. Diky za podporu
ja jsem zastancem toho ze dotech 3 letje druhe nejlepsi. Ja jsem se sestrou o 6 a neni to ono.
A delate/planujete delat pro pcoeti neco vic, nez kdo potrebuje podporovat lekama? Nejake babske rady, tipy a triky?