Miminko v 21 letech

15
14.10.15 20:28

Miminko v 21 letech

Chtěla bych znát názor někoho jiného něž jsem já či můj přítel. Jsme spolu 2 roky a jsme spolu každý den. Děláme si u rodičů na patře byt. Mě je 21 let a přítelovi 25 let. Vždycky jsem chtěla miminko tak v 25 až 30 letech. Ale poslední dobou toužíme s přítelem po miminku. Pořád se bavíme o miminku, oba bychom ho chtěli. Vím co obnáší se starat o miminko (mám o 15 let mladšího bratra) takže když se narodil, tak jsem se o něj starala, maminka nemohla protože měla komplikace po poradu. Já mám střední školu hotovou a teď studuji vysokou školu druhým rokem a dálkově při tom pracuji brigádně, přítel pracuje normálně. Když jdu do obchodu koukám po věcičkách pro miminko, koukám po kočárcích a výbavičce pro miminko. Přítel by miminko chtěl já taky, ale nevím zda bych to zvládla a jestli to není v mém věku brzo. Proto by mě zajímal váš názor na tuto situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kamikadze
14.10.15 20:32
@Dajíík píše:
Chtěla bych znát názor někoho jiného něž jsem já či můj přítel. Jsme spolu 2 roky a jsme spolu každý den. Děláme si u rodičů na patře byt. Mě je 21 let a přítelovi 25 let. Vždycky jsem chtěla miminko tak v 25 až 30 letech. Ale poslední dobou toužíme s přítelem po miminku. Pořád se bavíme o miminku, oba bychom ho chtěli. Vím co obnáší se starat o miminko (mám o 15 let mladšího bratra) takže když se narodil, tak jsem se o něj starala, maminka nemohla protože měla komplikace po poradu. Já mám střední školu hotovou a teď studuji vysokou školu druhým rokem a dálkově při tom pracuji brigádně, přítel pracuje normálně. Když jdu do obchodu koukám po věcičkách pro miminko, koukám po kočárcích a výbavičce pro miminko. Přítel by miminko chtěl já taky, ale nevím zda bych to zvládla a jestli to není v mém věku brzo. Proto by mě zajímal váš názor na tuto situaci.

Jsi dospela, evidentne vis co delas, ale je schopen Vas partner zabezpecit? Je on urcite ten pravy? Nechces nejdriv svatbu? A brzo to neni, 18 ti bylo :-)) Otazka je toho zda na to mate po financni strance, ubytovani, zarizeni atd atd. A jak bys dodelala skolu atd.

Příspěvek upraven 14.10.15 v 20:33

• Citovat
  • Upravit
156
14.10.15 20:32

@Dajíík … tak jestli chcete oba tak to je na vas jak se rozhodnete… ja taky mela dvacet let manzel 24 a proste sme si rekli ze chceme tak jsme do toho sli a nepotrebovala jsem. nazor nekoho jinyho… tu ti vecina poradi ze by sis mela udelat 200tisicovou rezervu jinak to.je nezodpovedne jestlu tvuj neni nejaky velky podnikatel atd tak budes setrit dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
14.10.15 20:35

Zdáš se mi jako rozumně uvažující inteligentní holka, určitě je dobře že zvažuješ pro i proti, a dokážeš soudně zhodnotit jak jste na tom… Být tebou, šla bych do toho.

• Citovat
  • Upravit
510
14.10.15 20:37

Proč ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.15 20:38

@Dajíík noooo:-)rozhodnutí je na vas, nicmene já bych po zkušenostech pockala. Děti nejsou jen radosti, ale i starosti.Jste mladi a já bych na vasem miste spolu začala nejprve regulérně žít(tak se nelépe poznáte), zajela jeste na nejakou tu dovcu, uzivala si života, chodila ven, neco nasetrila…Mluvim ze zkušenosti. Taky jsem mela prvni ditko v cerstvých 23letech. Já se starala o mimco, kdežto moje kamaradky chodily parit a jezdily k moři. Nelituju, sve deti miluju, to je jasné. I ktomu moři si clovek muže zajet s ditkem, každopádne už to neni ta bezstarostnost a svoboda. Už se musis starat, omezovat v ruzných vecech, atd…Jak říkám-na vasem miste já bych jeste počkala…

• Citovat
  • Upravit
1482
14.10.15 20:42

@Dajíík trochu by mě hlodalo, jestli by přítel psychicky zvládnul to, že má za vás oba absolutní zodpovědnost. Ruku na srdce, jestli by zvládl, pokud by bylo mimi náročné, hodně plakalo, a on by musel hodně pomáhat a přitom chodit do práce, moc nespat atd…
Druhá věc je, jestli by ti vyhovovalo být na něm 100% závislá.
Ani v jednom nevidím problém, ale měli byste to hodně důkladně uvážit.
Jinak proč ne, mě měla moje máma v 21 a dle jejích slov i mého pocitu to zvládala na jedničku :).
Hodně štěstí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.10.15 20:43

Mě to přijde brzo. Jste mladí, užívejte si, na starosti s rodinou máte spoustu času. Předně bych zvážila bydlení u rodičů pokud je ještě čas a i když vám to klape, tak 2 roky ve vztahu jsou na dítě málo ve vašem věku. Mmch ty ses starala o bratra v 6 letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
14.10.15 20:46

Ja v tom teda nevidim problem, kdyz to tak chcete oba dva, tak proc do toho nejit ;) Pokud po miminku takhle touzis, tak nac cekat ;) Ja mam 9m chlapecka, ja mam 20, pritel 24, brzo mi to neprijde, vyhovuje mi byt takhle mladou maminkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
14.10.15 20:46

Mohli by se začít snažit až jim bude po třicítce, jak je to moderní a pak rovnou zavítat třeba do centra asistované reprodukce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
14.10.15 20:49
@Walburga píše:
Mohli by se začít snažit až jim bude po třicítce, jak je to moderní a pak rovnou zavítat třeba do centra asistované reprodukce :roll:

přesně tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.10.15 20:49

Mi to přijde akorát. já v 21 otěhotněla, a ve 22 porodila první dítě. rozhodně nelituju, dneska mi je 28, a náš první už má 2 sourozence ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
14.10.15 20:50

Starší jsme měli s manželem po roce vztahu, chtěnou, bylo nám o málo víc než vám. Zázemí bylo, vše jsme zvládli, ale dnes bych do toho nešla. Teď plánujeme třetí a vím o kolik víc si to teď po třicítce užívám. Za mě ne a děsím se kdyby ten nápad měla za deset let má dcera.
A neber to vůbec ve zlém, jen můj názor a úvaha. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
14.10.15 20:51

@Ostružka Nevim proc by to pritel nemel zvladnout, nemluvime tady prece o nactiletem uchu :think:. Nezvladnout tohle muze i tricetiletej chlap, co je na rodinu pripraveny, kdyz uz na to prijde :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.10.15 20:51
@Walburga píše:
Mohli by se začít snažit až jim bude po třicítce, jak je to moderní a pak rovnou zavítat třeba do centra asistované reprodukce :roll:

Proč? Mohli by počkat třeba taky 2-3 roky, mít hotové zázemí a větší jistotu ve vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí