Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Začátkem března jsem byla na revizi (v 9. týdnu) a teď jsme se začali znovu snažit. Je tu někdo, kdo je na tom podobně a s kým tady o tom můžu občas pokecat? …protože to čekání je fakt na mrtvici ![]()
Ahoj neboj niesi sama aj ja som bola zaciatkom brezna na revizi a aj my sa uz snazime…berem kyselinu listovu a ted pijem kotryhelovy caj tak uvidime…
Ahojii i ja se pridavam, revizi sem prodelala 27brezna (v 9tt) a tento mesic jsme se take zacali snazit znova. Dva cyklusy po revizi probehly v poradku tak sem zvedava zda se treti cyklus dostavi nebo ne ![]()
Ahoj:) Tak to ja ten cyklus mam ted nejak rozhazeny. Do ted jsem mela jen dve menses a ted ocekavam dalsi, tak snad mrcha brzy prijde. Tenhle cyklus jsme to uz zkouseli,ale myslim, ze to nevyslo…delala jsem si tehotensky test a nic
No doufam, ze to nebude trvat tak dlouho jak minule. Pry to tehotneni po zamlklem tehu byva rychlejsi,tak doufam, ze se nam vsem brzy zadari
Ja uz si tak vse planovala, jak uz nebudu chodit do prace apod. a ted vse od zacatku…vsak to znate. Ja piju taky kontryhel prvnich 14 dni v cyklu a beru femibion.A jak jste na tom vy? Taky jste tak nedockave jako ja?:)
Ahoj sabin…no tak koukam ze jsme na tom stejne,ja mam tedy cyklkus ok,tak jako sem ho mela pred kyretazi. Chtela sem jeste pockat zda i treti cyklus dorazi v pohode ale uz sme to nejak nevydrzeli tento mesic tomu nechali volny prubeh…tak uvidime zda mrska dorazi nebo ne. Pochopitelne se citim ze se zadarilo a upinam se casto na to ze sem treba tehu,ale rozum me nechavam pri zemi tak to je 50 na 50. Menstr. mam dostat 7.7. tak uz aby tento datum nastal a ja vedela na cem sem
Jinak kontryhel piju take…ale jen kdyz si na nej vzpomenu tak vetsinou obden,,,,obdva dny jak kdy…
Aaa taky sem slysela ze po revizich se vetsinou zadari prvni nebo druhy mesic…ze pry je zena jako by se znovu narodila „ocistena“ takze je i velka pravdebodobnost na dvojcatka
![]()
Petulinnn, tak to drzim pesti. Pak dej urcite vedet, jestli se zadarilo. Ja mam dostat menstruaci asi tak v nedeli a delala jsem si dneska jeste test a byl negativni. Tak to se asi nezadarilo. Minule mi totiz test ukazal pozitivni vysledek uz dva dny pred menstruaci.Ta nejistota je taky blba z toho duvodu, ze nevim jestli muzu jit s kamoskou na vinko a tak. Ale asi dneska vyrazim, protoze to asi fakt nevyslo.Tak doufam, ze uz ale priste jo, protoze uz nehodlam zase cekat pul roku ![]()
sabin píše:
Petulinnn, tak to drzim pesti. Pak dej urcite vedet, jestli se zadarilo. Ja mam dostat menstruaci asi tak v nedeli a delala jsem si dneska jeste test a byl negativni. Tak to se asi nezadarilo. Minule mi totiz test ukazal pozitivni vysledek uz dva dny pred menstruaci.Ta nejistota je taky blba z toho duvodu, ze nevim jestli muzu jit s kamoskou na vinko a tak. Ale asi dneska vyrazim, protoze to asi fakt nevyslo.Tak doufam, ze uz ale priste jo, protoze uz nehodlam zase cekat pul roku
No to mas asi pravdu. Ale mam takovy ty typicky psycho priznaky. Jsem nervni a hystericka a to jsem pred tim nebyla,kdyz jsem byla tehotna. Tak uvidime no
Ale pokud nejsem tehotna,tak at ta mrcha dorazi co nejdriv, at uz se muzu zase brzo snazit
S tim testovanim je to se mnou tezky, proste to nikdy nevydrzim. Priste si uz ale zadny testy domu nekoupim a budu testovat az kdyz mi menses nedorazi…se tim akorat zbytecne stresuju. Ale vis co je zajimavy,ze mi to minuly tehotenstvi den pred menses doktor bral krev a mela jsem tam uz dokonce 38 MIU toho HCG a doktor mi rika,ze to je normalni hodnota pred menses, tzn. by to tehotenstvi melo byt zjistitelne z testu uz pred menses,coz se mi take na testu den pred tim ukazalo. Testy jsou tak uz od 10MIU. Ale je fakt, ze nikdy nevis, jak se telo zachova a jak dlouho to vajicko treba niduje a tak.Tak to jsi me premluvila…asi se teda dneska jeste neopiju
S tim vinkem si myslim,ze dve deci nevadi,ale jelikoz jsme zazily to co jsme zazily,tak se snazi byt clovek co nejopatrnejsi. A nekdo to vubec neresi, pije, kouri a rodi to jak kotata. To je hold osud ![]()
sabinn píše:
No to mas asi pravdu. Ale mam takovy ty typicky psycho priznaky. Jsem nervni a hystericka a to jsem pred tim nebyla,kdyz jsem byla tehotna. Tak uvidime noAle pokud nejsem tehotna,tak at ta mrcha dorazi co nejdriv, at uz se muzu zase brzo snazit
S tim testovanim je to se mnou tezky, proste to nikdy nevydrzim. Priste si uz ale zadny testy domu nekoupim a budu testovat az kdyz mi menses nedorazi…se tim akorat zbytecne stresuju. Ale vis co je zajimavy,ze mi to minuly tehotenstvi den pred menses doktor bral krev a mela jsem tam uz dokonce 38 MIU toho HCG a doktor mi rika,ze to je normalni hodnota pred menses, tzn. by to tehotenstvi melo byt zjistitelne z testu uz pred menses,coz se mi take na testu den pred tim ukazalo. Testy jsou tak uz od 10MIU. Ale je fakt, ze nikdy nevis, jak se telo zachova a jak dlouho to vajicko treba niduje a tak.Tak to jsi me premluvila…asi se teda dneska jeste neopiju
S tim vinkem si myslim,ze dve deci nevadi,ale jelikoz jsme zazily to co jsme zazily,tak se snazi byt clovek co nejopatrnejsi. A nekdo to vubec neresi, pije, kouri a rodi to jak kotata. To je hold osud
Ono na tom je tezky to,ze je to tehotneni svym zpusobem trochu omezujici v tom, ze nemuzes napr. chodit parit, pry se nema ani moc sportovat a mame nabidku jet v zari na 14 dni do USA a ja premyslim,jestli uz nebudu tehotna, jestli si ty letenky mam koupit a pokud budu, jestli tam mam letet.A to je v pro me v podstate hrozne omezujici a proto me to mozna trochu stresuje takova ta nejistota. Ale mozna je opravdu nejlepsi se na to vykaslat a nic neresit a dopadne to lip nez kdyz nad vsim porad clovek tolik premysli.Jo a az otehotnis, planujes zustat v praci nebo zvazujes jit na rizikove tehotenstvi? U me v praci je celkem frkot,tak nevim jestli si pak nemam dat potom rizikove. Ale zase nechci,aby kazdy hned ze zacatku vedel, ze jsem tehotna.
sabinn píše:
Ono na tom je tezky to,ze je to tehotneni svym zpusobem trochu omezujici v tom, ze nemuzes napr. chodit parit, pry se nema ani moc sportovat a mame nabidku jet v zari na 14 dni do USA a ja premyslim,jestli uz nebudu tehotna, jestli si ty letenky mam koupit a pokud budu, jestli tam mam letet.A to je v pro me v podstate hrozne omezujici a proto me to mozna trochu stresuje takova ta nejistota. Ale mozna je opravdu nejlepsi se na to vykaslat a nic neresit a dopadne to lip nez kdyz nad vsim porad clovek tolik premysli.Jo a az otehotnis, planujes zustat v praci nebo zvazujes jit na rizikove tehotenstvi? U me v praci je celkem frkot,tak nevim jestli si pak nemam dat potom rizikove. Ale zase nechci,aby kazdy hned ze zacatku vedel, ze jsem tehotna.
Tak hlasim, ze menses dneska dorazila jako hodinky.Tak aspon neco
No a priste uz to urcite vyjde
Tobe ale drzim pesti,at jsou na testu uz ted dve carky ![]()
Tak hlasim, ze menses dneska dorazila jako hodinky.Tak aspon neco
No a priste uz to urcite vyjde
Tobe ale drzim pesti,at jsou na testu uz ted dve carky ![]()