Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JayLee píše:
ne není dle menejspis jsi mela anovulacni cyklus a ted telo jen ceka aby spustilo ms - me to po vyvolavacce prislo cca po 10 dnech jak kdy ale jj všechny příznaky opadly pichnutim
Ale ja na vyvolavacce byla na zacatku cervence a mezitim probehly dve menstruace ![]()
@JayLee ted jsem si ho jeste prave neselala
negativni testy jsem mela po vysazeni HA
Řekla bych, že se moc sleduješ.. Nemyslím to ani zle, ani š´touravě.. Všichni vědí, že to otěhotnění neprospívá.. Plus minus nějaký ten den v dostavení MS je normální. Těhotná být můžeš stejně jako nemusíš, když souložíš a nebereš žádnou ATK.. Ale nikdo ti to tu nerozsekne, to se teprve ukáže. Míň na to celé myslet, víc si užívat radostí života, uvolnit se a ono to přijde až to přijde. U zdravého páru je normální otěhotnět do roka. Vy se snažíte pár měsíců a ty si několikrát denně kontroluješ čípek..mně to přijde moc.
Přeju, ať se brzo zadaří. ![]()
Mě by zajímalo, jak si konroluješ děložní čípek, když to dělá gyndař není to nic příjemného.
@mackA159 píše:
Ale ja na vyvolavacce byla na zacatku cervence a mezitim probehly dve menstruace
po HA jsi neměla ovulaci, ted po vyvolávačce byla dvakrát MS - tos ovulaci měla? Ovulační testy sis koupila? Jinak za mě.. zkus s říkat že se snažíte 2 měsíce - od té vyvolávačky a to nic není a brát to vše víc v klidu.. až otěhotníš tak to poznáš
Ahoj, mela jsem pred 4mi lety stejny problem, skoncili jsme na ivf… ale co chci, po porodu se mi zacaly tytez problemy vracet, ale nechtela jsem, aby to dopadlo stejne. Po 2 letech od porodu, kdy telo fungovalo jak chtelo a tehu nikde, jsem zmenila gyndare na skvelou mladou doktorku. Zakazala mi se sledovat, abych nebyla nervozni, ze ovulace neprichazi a tim ji vlastne treba nebrzdila svou psychikou, byla jsem u ni prvne, kdyz ms neprisla ani po 11dnech spozdeni, mezitim jsem dvakrat krvacela mimo cyklus… proste uplne naprd… zkontrolovala me, zda nikde neni cysta ci neco jineho, dala mi leky misto provokacky (noretysteron) ktery by po vysazeni umele ms vyvolal a ze pry budeme 3 mesice sledovat bez leku (ty jsem prave uz zoufale nechtela), co se bude dit. Noretisteron jsem nepotrebovala, jak jsem byla klidna ms prisla do 3 dnu sama, slaba, ale byla. Zacala jsem jist, co to slo, abych pribrala (jsem hubena, mam problem nabrat), objednala se k fyzio na cviceni mojzisovky, ktera pry podporuje tvorbu hormonu a tim i ovulaci a otehotneni. Ve zkratce… psychika, ze ted se bude 3m cekat a ze mame plan a jsem v peci tehle uzasne doktorky zafungovala… cekame na svou prvni kontrolu
a to jsem diky zvraceni misto nabrani 1,5kg shodila a u fyzio jsem jeste nebyla ^_^ Holky, co radi, prestat se tak sledovat, radi dobre ![]()
Add ha: muze trvat i vic jak rok, nez se hormony po vysazeni srovnaji. Pry to neni nic vyjimecneho ![]()
Ja jsem ale HA predtim brala pouze 3 mesice.. Zacala jsem z ni mit depky. Predtim jsem ms mela nepravidelnou. Ano ovu testy jsem si delala, ani bych nemusela, v dobe ovulky jsem spinila. Je fakt ze s pritou mame moznost spat jen o vikendech
kvuli praci jsem mimo domov…
Mozna je to taky tim ze jsem kost a kuze.. 159cm 45 kg.. Jist muzu jak chci a nepriberu.
imunita taky na h… ![]()
@mackA159 píše:
Mozna je to taky tim ze jsem kost a kuze.. 159cm 45 kg.. Jist muzu jak chci a nepriberu.imunita taky na h…
Ahoj, anorexie (nemyslim mentalni nemoc, ale proste vychrtlost) zpusobuje poruchy cyklu. Jsem na tom podobne. Snazim se od porodu prvniho pribrat zpatky, alespon na tu puvodni vahu pred tehotenstvim… marne. Kamaradka gynekolozka, co me ma nove v peci mi vysvetlovala, ze tenske hormony potrebuji podkozni tuk, aby se tvorily dostatecne. Zkus nutricni
ja se za ni asi budu muset taky stavit. Misto nabirani jsem kvuli nevolnostem zase 2 kila sundala behem 4dnu
ted zase jim, co to jde, ale to jsem jedla i predtim a ani gram nahoru nesel.
@Lakejja píše:
Ahoj, anorexie (nemyslim mentalni nemoc, ale proste vychrtlost) zpusobuje poruchy cyklu. Jsem na tom podobne. Snazim se od porodu prvniho pribrat zpatky, alespon na tu puvodni vahu pred tehotenstvim… marne. Kamaradka gynekolozka, co me ma nove v peci mi vysvetlovala, ze tenske hormony potrebuji podkozni tuk, aby se tvorily dostatecne. Zkus nutricnija se za ni asi budu muset taky stavit. Misto nabirani jsem kvuli nevolnostem zase 2 kila sundala behem 4dnu
ted zase jim, co to jde, ale to jsem jedla i predtim a ani gram nahoru nesel.
Jejda
tak ja zacnu poradne sportovat, jist, nemyslet na to, treba to pujde.. Sestra ted otehotnela :/…
@mackA159 bacha s tim sportem at si tu vahu jeste nesrazis… svalovina nestaci, je potreba tuk, idealne kolem bricha ![]()
@Lakejja no mam v planu jit za 2 roky na VŠ a tam se delaji fyzicky testy.. Budu mit studium dalkove tak by to i s ditetem slo ![]()
Menstruace stale nikde
Mozna se moc stresuju ![]()
@mackA159 píše:
@Lakejja no mam v planu jit za 2 roky na VŠ a tam se delaji fyzicky testy.. Budu mit studium dalkove tak by to i s ditetem slo
Menstruace stale nikdeMozna se moc stresuju
Aha, jasne, tak to pak chapu, ale chce to pak o to vic jist, aby se to dorovnalo ![]()
Ahojky, unora jsem prestala brat HA. Zacalo snazeni.. Testy negat. V cervenci jsem zjistila ze jsem nemela ovulace.. Pichli mi vyvolavacku a ovulaci uz moc dobre poznam
. No k veci, cyklus mam po 25 dnech od ty vyvolavacky. Vcera jsem to mela dostat a furt nic
Myslite ze je moznost tehotenstvi nebo prisel pokles hormonu? Tyden zpatky jsem mela silenej vytok, ted uz moc ne, prsa me taky dost bolela, ted mi prijde ze bolest ustava. Kdyz si zmacknu bricho tak boli na levo
a dost me boli zada. Delozni cipek je po ranu mekky.. Ted je zas tvrdy..