Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Taky se pridavam. Snazime se asi 3 mesice. 2 byly volnejsi a minuly mesic intenzivni ???? ted mam tyde zpozdeni, ale testy bile. Za 10 dnu jdu k dr na vyvolavacku a prevenci. Jsem 39 DC a uz bych nejradsi to mela za sebou, abych zacala znovu. Vsem nam drzim pesti, aby se to zadarilo.
My tomu taky necháváme volný průběh (cca obden), ale samozřejmě se člověk nedokáže zbavit myšlenky, kdy přijde ovu, kdy to bude nejlepší atd.
Nechci si hlavně dělat naděje, že to hned vyjde napoprvé, tak zůstávám tak nějak v klidu, buď to vyjde, nebo to nevyjde. ![]()
V srpnu se nám stalo, že nám prdl kondom (bylo to tak 3 dny po ovu), ale nějak jsem si asi vsugerovala příznaky a cítila kdesi, cosi.
V září jsme si pak nějak řekli, že bychom mimi chtěli, a tak to začalo. Myslím, že díky tomuhle už budu klidnější a budu to brát víc s nadhledem a žádná sugesce nebude. ![]()
@LemonTree tu frekvenci vám teda závidím, u nás se kvůli pracem málokdy sejdem doma, takže je to fakt horší. Partner se pořád ptá kdy mám ovu, abychom se kolem ní snažili být víc spolu, ale já zatím prostě nejsem schopná říct kdy přesně
Vkládám naději do folikulometrie kterou snad příští cyklus podstoupím
@KKatka23
jojo
Bylo to tak v plánu, celou dobu jsme chtěli děti realitivně blízko u sebe
tak snad se zadaří brzy. Minule to vyšlo hned druhý měsíc, tak jsem zatím úplně v klidu, nijak to nehrotíme, spíš volný průběh, uvidíme příští týden, v pondělí bych měla testovat, ale snažím se na to moc nemyslet a docela to jde, mám dost zábavy doma, malá začíná chodit ![]()
Moc vám držím palce!
![]()
Jinak já zatím fakt úplně volný průběh, ovu nehlídám, neřeším…Mám za sebou teprve dva cykly od porodu. Kojení mi úplně zastavilo cyklus (vím, že jde při kojení i bez MS otěhotnět, ale u mě to byla 100 procentní ochrana, ovu testy jsem si dělala, abych věděla, jak na tom jsem a opravdu nic), takže jsem ukončovala po skoro roce kojení i právě kvůli tomu, no
A hend měsíc na to se mi rozjel cyklus, dva proběhly a teď teda zkoušíme ![]()
To je prima, jak se nam to tady rozrusta:)
S nasi frekvenci me hlavne zajima, jestli vubec ovulace probiha, protoze pokud probiha, tak je vlastne jedno, kdy, obden by snad melo stacit:)
Zatim tomu nechavame volny prubeh, ale jsem zvedava, jak dlouho to vydrzim, zvlast kdyz clovek tady nasava spoustu novych informaci. Chudak pan doktor na dalsi prohlidce, to bude dotazu
![]()
Ahoj holky
Tak ja jsem mela ovulaci vcera, ale posledni sex byl v pondeli. Nadeje je miziva, ale budu verit az do te doby, nez dostanu MS
Uz bych nejradši testovala
![]()
@Pety2 já myslím, že vám to vyjde hned - po tom porodu je to tělo takový nabuzený mi přijde
@Lejlinka88 a ty taky čekáš na třetí mimčo, že? co za prcky už máš doma a jak starý? ![]()
@KKatka23 Mam doma 2 chlapaky, jednomi ted byly 4 roky (snazili jsme se 2roky) a mladsimu je 21m, ten byl hned
a ted chci tu holcicku
Ty mas jake a jak stare deti? a nemas tak trochu strach ze tretiho? ![]()
@BabyB To chápu, že když máte různě časově náročné práce, tak je těžké se někdy sejít. Zajímalo by mě, jak to dělají třeba řidiči kamionů s manželkami.
S tou ovulací je to fakt složitý. Přijde mi, že spousta ženských nemůže dlouho otěhotnět. Anebo je to psychikou?
@Daydreamer Já bych měla mít příští prohlídku až příští rok v červnu, tak to bych se odpovědí na dotazy asi nedočkala.
Jojo, myslím, že stačí obden. Zrovna včera mi manžel říkal, že někde četl, že každý den je to i pro chlapa nevhodný, protože spermie nějakou dobu zrají a nebyly by tolik kvalitní.
Tak ta frekvence obden je ideální. A ty dva dny by spermie přežít měly…
@Lejlinka88 Teda, tak to máme obráceně
máš doma samý chlapy a já samý baby
Mám Evu - ta má 2 roky a 5 měsíců a pak mám Silvu, ta má 13 měsíců. No třetího se nebojím, ale je fakt, že kolikrát jsem docela unavená, tak radši o tom moc nepřemýšlím, jak to pak bude, protože byse mi do toho nechtělo
ale chtěli jsme tři děti, tak prostě chci, až by byly holky velký, tak by mi bylo líto, že jsou jen dvě
já teda se naděje na kluka vzdávám - mám dvě dcery a dva potraty za sebou, tak si trochu myslím, že já ty kluky možná mít ani nemůžu, tak spíš doufám, že to bude holčička a že vše bude v pořádku ![]()
Tak mě stále teplota kolísá kolem stejných hodnot, takzě ovulace nejspíš ani neproběhla achjo, snad to bude příští cyklus lepší
A je to zvláštní, běžně během cyklu semtam špinívám a teď úplně čisto.
Mě naopak bolí podbřišek, jako kdybych to měla dostat. Přitom ovu bych měla mít v pondělí… ![]()
@LemonTree treba je to předzvěst ovu, která přijde o den dřív
Ted´ jsem si zadala teploty a cyklus do Fertility Friend a určilo mi to, ze ovulace proběhla den poté, co jsme měli sex, tak by to treba prece jen mohlo byt trochu nadejne ![]()