Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kiselina listová, nalinikove kapky, gel na podporu početí, čaj babi radnické, čaj podle Mojžíšové…,…
Nejvíc dělá právě psychika, že se vám to hned tak dostalo do hlavy, hned jste zklamaná, řešíte to… je špatně. Užívejte si života, nechte to plynout, věnujte se něčemu jinému a ono to přijde hned ![]()
Kiselina listová, nalinikove kapky, gel na podporu početí, čaj babi radnické, čaj podle Mojžíšové…,…
Jak už tu někdo psal, užívej života a nech to plynout. Přehnaně se snažit je to nejhorší. Jinak taky doporučuji kys. listovou, čaj báby radnické, ovulační testy. A co antikoncepce? Já poprvé otěhotněla až rok po jejím vysazení. Za tři roky mám za sebou 2× ZT a 1× UPT kvůli VVV. Takže kdybych otěhotněla hned a hned by to dopadlo dobře, to by muselo být fakt štěstí a závidím holkám, které to tak měly ![]()
****Hele, poprve jsem otehotnela hned 1.cyklus „snazeni nesnazeni“. Bylo mi na gynde receno, ze podle utz k ovulaci nedoslo a vzhledem k tomu, jaky jsem uz den cyklu, ze k ovulaci ani nedojde. A za 3 tydny pozitivni tehotensky test.
A druhy ditko se nam uz rok nedari.
Jediny, co jsem vzdycky brala, byla kyselina listova.
Tot moje zkusenosti ![]()
@Anonymní píše:
Holky, v první řadě bych chtěla říct, že je mi jasné, že každá jsme originál a tak je to pokaždé jiné, ale nechci se o tom bavit s okolím, abych se zbytečně neprozradila
Mám kolem sebe kamarádky, které se snaží měsíc a hned jsou těhotné a jiné zase mají problémy. My jsme se začali také snažit a zdá se, že to na poprvé nevyšlo (ještě teda čekám, zda přijde MS, ale test je negativní). Došlo samozřejmě ke zklamání, protože má maminka i babička také říkávaly, že do toho přišly hned. Je něco, čím tomu mohu jít naproti? Za jak dlouho se vám to tak povedlo? Já mám pocit, že jsem tomu ze dne na den propadla a každé ráno se zvědavostí testuji Ikdyz vím, že je ještě brzy. Dny mezi ovulací a MS mi přijdou neskutečně dlouhényní už měsíc beru Kyselinu listovou, berete ještě nějaké vitamíny na početí? Léčím se se štítnou žlázou, ale měla by být ok podle MUDr., tak abych se nějak nepreplacala vitamíny.
Kyselina není na početí. Brání některým vývojovým vadám.
Negativní test před MS může být proto že je prostě brzo
a jinak testovat se každé ráno je hloupost.. kdyžtak co 2-3 dny, ale před MS mi to i tak přijde zbytečne.. nejlepší je fakt se k tomu neupinat. Já jsem otěhotněla když jsem v práci řešila povýšení na jinou pozici a naopak si říkala, že dítě může počkat.. vybralo si zrovna ten měsíc ![]()
Gynex na úpravu cyklu, pokud potřebuješ a gel na podporu početí, je lepší než klasický lubrikanty.
Holky, v první řadě bych chtěla říct, že je mi jasné, že každá jsme originál a tak je to pokaždé jiné, ale nechci se o tom bavit s okolím, abych se zbytečně neprozradila
nyní už měsíc beru Kyselinu listovou, berete ještě nějaké vitamíny na početí? Léčím se se štítnou žlázou, ale měla by být ok podle MUDr., tak abych se nějak nepreplacala vitamíny.
Mám kolem sebe kamarádky, které se snaží měsíc a hned jsou těhotné a jiné zase mají problémy. My jsme se začali také snažit a zdá se, že to na poprvé nevyšlo (ještě teda čekám, zda přijde MS, ale test je negativní). Došlo samozřejmě ke zklamání, protože má maminka i babička také říkávaly, že do toho přišly hned. Je něco, čím tomu mohu jít naproti? Za jak dlouho se vám to tak povedlo? Já mám pocit, že jsem tomu ze dne na den propadla a každé ráno se zvědavostí testuji Ikdyz vím, že je ještě brzy. Dny mezi ovulací a MS mi přijdou neskutečně dlouhé