Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co je na tom pravdy? Když mate sex každý den zplodite koluka?
Takhle to fakt nefunguje…mmch pro otěhotnění je lepší mít sex spíš tak on den/dva…když je sex každý den je pak k dispozici málo plavců…kamarádovi takhle řekli že je neplodny…když šel znovu jinam tak ho upozornili že si aspoň 3 dny má dát oraz…a najednou byl plodný až až… ![]()
@Beruna25 píše:
Ani věta „Když máte sex každý den, zplodíte.“ není nutně pravda.
Co se věty „Když máte sex každý den, zplodíte kluka.“ týče, tak na tom je pravdy asi tak co by se za nehet vešlo.
Existují teorie o delší životnosti spermií X a větší rychlosti spermií Y, ale samozřejmě není způsob, jak si pojistit kluka. Každopádně sexem každý den tu pravděpodobnost, že se „podaří“ kluk nesnížíte. Tak směle do toho… ![]()
Nesmysl, my máme problémy s plodností a jsme schopni počít jen stykem přesně při ovulaci, jinak se oplodnění nedaří vůbec, a plodíme holčičky.
Nesmysl…u nas: každý den sex byla dcera, sex jen jeden v období ovulace je syn…takze presne naopak ![]()
To řeknu přesně, kdy vznikne chlapec a kdy děvče ![]()
Ženský zárodek má chromozomální výbavu XX, mužský XY. Pokud vajíčko oplodní spermie vybavená chromozomem X, narodí se dívka, pokud do vajíčka pronikne spermie mající ve své chromozomální výbavě chromozom Y, půjde o chlapce.
Jo a je to náhoda, která spermie bude zrovna nejrychlejší ![]()
Jinak já ze sexu každý den neměla dlouho nic ![]()
@Beruna25 píše:
Asi jako: když bude chlap unavenej z práce bude to kluk
když ne tak holka.
Orientace hlav při souloží na určitou zeměpisnou stranu?
Jezerní určitých druhů potravin
.
No, dělej jak myslíš
Před pár lety jsem četla článek, že si vajíčko samo vybere, kterou spermii k sobě pustí. Takže je to blbost. I kdyby byla nejrychlejší spermie kluk, tak ho vajíčko k sobě nemusí pustit. Většinou si prý vybere tu s nejlepší genetickou výbavou.
@Beruna25 nez jsem poprve otehotnela nevedela jsem kdy mam ovulaci, snazili jsme se prvni mesic ob den a mame dceru, pred druhym tehu jsme meli jeden sex tesne pred ovulaci a mame syna a treti tehu byl jeden sex par dni pred ovulaci a mame dceru
ono i zalezi, kdy jak dlouho mas pred ovulaci plodny hlen. Spermie v nem vydrzi i pet dni cekat na vajicko. Spermie s chromozomem XX z cehoz se narodi holka vydrzi cekat dyl a jsou pomalejsi, spermie nesouci gen XY z cehoz se narodi kluk, vydrzi min dni a jsou zase rychlejsi. Takze muzes zkusit sex tesne pred ovulaci a treba se povede kluk ![]()