Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mně je 30 sice jen měsíc a půl, ale snažíme se o miminko už od září a pořád nic ![]()
Já ano, ale doma už jedno máme. Chcete jen prvosnažilky nebo se můžu přidat?
Lucie,
vidím, že máš dnes den „D“. Budeš testit?
Ahoj Jude, testit nebudu, vyčkám, jestli MS přijde nebo ne, protože už sem párkrát v předchozích měsících testovala a mrcha pak za chvilku přišla, jakoby ji to testování přivolalo
A kolik má Tvoje děťátko roků a kolik je Tobě?
Já mám 35 a malému byly 2 roky. Já bych to těhotnění asi tak moc neřešila, ale v mém věku tomu už úplně volný průběh dávat nemůžu.
Zakladatelko ![]()
napiš nám taky něco o sobě. Nebo si jen děláš průzkum??? ![]()
Já jsem tomu volný průběh dávala, ale teď už mě to trochu naštvalo, že to tak dlouho trvá
Myslela jsem, že to bude coby dup. Takže jsem to tenhle cyklus vzala opravdu poctivě a čekám, co z toho vznikne ![]()
Jsem Jude zvědavá, jestli se k nám ještě někdo přidá
Nebo jestli tady zůstaneme jen my 2 a zakladatelka anonymka ![]()
ahojky holky…mě je 34 a mám 2,9 malou dračici…chceme druhé,ale nějako to nejde…taky jsem to odkládala a teď mě to docela mrzí..zachvilku končí RD a mimi nikde ![]()
Ahoj Sylvi, to věřím, že to naštve. Taky bych chtěla, až se někdy zadaří děti brzy po sobě. A snažíte se už dlouho?
Lucie,
já myslím, že nás bude určitě víc. V dnešní době je starších maminek a tím pádem i snažilek hodně. A je pravda, že snažilka, které je přes 30 a nějak se nedaří, na tom bude s psychikou asi trošku jinde než snažilka, které je třeba 24. I když je to spíš asi o délce snažení a o individuálních problémech s otěhotněním.
Sylvajs,
vítám! Jak dlouho se snažíte? Já už taky jedno dítko mám, ale moc bysme si přáli druhé. Snažíme se od března 2010, „jen“ 2 měsíce, ale už teď stresuji, že to nepůjde. Úplně poprvé nám to nevyšlo a o mimčo jsem na konci druhého měsíce přišla (snažili jsme se více jak rok). Podruhé se to podařilo za 3 měsíce.
ahoj holky
taky jsem 30 letá snažíme se 1 rok a 3 měsíce a nic
, se mi právě zdá že je na mimi strašně pozdě, hlavně uvažuji o nějaké pauzičce před IVF ![]()
Holky, tak se hlasim taky.
32 a bez deti.
Par mesicu jsme se snazila a nesnazili, ale ted jsem se rozhodla, ze uz to nemuzu nechat na stesti kdyz nam to prece jen nevychazi a nejmladsi uz zrovna nejsem ![]()
Holky vítám! Sice nejsem zakladatelka, ale převezmu to za ni, než se objeví ![]()
Lindo,
na mimi není pozdě, jseš ještě mladá
, ale je pravda, že čím dřív to začneš rešit, tím lépe.
EllaS,
dobře děláš, radši to mít pod kontrolou. A jak to řešíš? Hlídáš ovu a tak?
No právě se mi zdá že už je pozdě, vyřešeno máme, problém víme taky kde je… ale musím si to všechno hezky uspořádat ![]()
je tu někdo komu je 30 let a více, kdo se teprve snaží o miminko?