Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aho holky, tak se také hlásím do klubu. Je mi 33, mám už 4 letého rošťáka a také bychom rádi sourozence. Snažíme se od 8/09 a také stále nic. Honzíka jsme měli na první pokus, hned po vysazení HA.Tehdy jsem také jsem nic nevěděla o plodných dnech, ovulaci apod. Teď měřím BT, takže vím o svém těle poměrně dost a přesto mě neustále něčím překvapuje. Minulý měsíc se mi posunul dosud pravidelný cyklus, a to díky Utrogestanu, takže tento měsíc vůbec netuším, kdy dorazí ms. Pomůže zase jenom bazální teplota. ![]()
Ahoj holky, v létě mi bude 32
a taky se snažíme o druhé mimčo. Mám téměř šestiletou dceru, v květnu 2006 jsem potratila v 9.tt a znova jsme se začali snažit v říjnu 2006, jinak mám za sebou jedno IUI neúspěšné a jedno IVF po kterém jsem měla biochemické těhotenství. V říjnu jdeme na KET a nervičky pracují už teď.
ahojky děvčátka…
Renči -jak jsem už psala tak BT je pro mě velká neznámá…snad se brzy zadaří tobě i všem ostatním…
Jindřiš -ten potrat mě moc mrzí…už vím co je IUI i IVF,ale co je biochemické těhotenství a KET tak to opravdu nevím ![]()
Sylvajs biochemické těhu, je těhu, které je prokázáno krví, embryo/a odejde dřív než je něco na ultrazvuku vidět. KET je kryoembryotransfér, transfér zmražených embryí.
Jindřiš, Renči,
taky vás vítám!!!
Renči,
a víš v čem je problém a nebo je všechno jak má být a chybí jen štěstíčko?
Jindři, říjen bude pro vás určitě šťastný a povede se to. Jen to čekání musí být hrozné, co? Proč až v říjnu?
Aspoň, že máme doma už to jedno.
Jindřiš -díky za osvětlení…ty mraž.embrya jsou vaše?…nebo od dárců?…holky jim tady říkají nanučky..
Jude z finančních důvodů. Po IVF u nás začala být špatná situace. Manžel měl smůlu na firmy co naslibovaly hory doly a na konec zaplatili špatně nebo vůbec. Tento týden mu přišla výplata za prosinec. Teď od půlky března je zase jinde, tak doufáme, že to bude lepší. A bohužel reprodukční medicína není zadarmo, sice KET tolik stát nebude, ale nechci mít nervy kvůli penězům.
Jindřiš -tak to budemem držet palečky…to do tebe vloži jedno a čeká se až se uchytí?…promiň,že se ptám…vím,že na reprodukci jako takové dobře vydělává…tedy Sanusy a další…pomůžou,ale zadarmo tedy ne…
Sylvajs jen se ptej. Zavedou embryo/a a pak se čeká, test se dělá za 14 dní po transféru, ale málokdo to těch 14 dní vydrží, já testovala 9. den po ET. U IVF chtěl dr. zavádět 1 embryo, ale já chtěla 2, tak mi je dal, cítím v tom větší naději, že se aspoň jedno chytí.
Jindřiš -tak to je síla…takže už más na říjen jenom jedno?..nebo stále 3?…
Holky, nechci tu plasit a snad jsem si to vsechno neprecetla dobre: ale je tu aspon nekdo kdo po 30 otehotnel hned a bez problemu ? ![]()
** ellaS ** -třeba jo a proto se ještě nepřihlásila…v dnešní době stačí málo a už to nejde…pak stačí trochu pomoci a jde to jako po másle…ale jak komu…to je různé