Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U mě taky v lednu měla zpoždění 8 dnů a už jsem si říkala že snad ano,testy taky negativní a ten zatracený 8 den tu MS opět byly.To jsem to poprvé řádně obečela,vzalo mě.Teď jsou další.V pátek to vyšetření,manžel jde ve čtvrtek.Aspoň budem vědět,jestli není chyba v nás.Pak ale nevím co dál.
tak to jo Laurine, to ti budou dělat bez laparky. To ja jsem sla radeji na tu laparku, protoze jsem chtela at zkontrolujou pro jistotu vsechno nejen pruchodnost.
chtela jsem radeji aby mrkli na srusty, pripadne enometriozu, na delohu a tak, to se jen tim kontrastnim sajrajtem nezjisti - ten je fakt jen na pruchodnost.
no ja uz to mam za sebou, a ty to zmaknes taky.
neboj nic, takhle za živa to není nic moc příjemného - dost velký tlak, ale nic co by se nedalo přežit.
Ahojky holky a můžu se zeptat jak se to dělá, já s manželem jsme byli teprve na prvnim spermiogramu,ještě nás čeká druhy a pak pry budou vysledky..mě doktor řekl že mám 3 den MS dorazit na krev,ale Ms ještě nedorazila,ale už jsem objednaná na příští pátek k doktorovy…A když vyjde spermiogram a hormonalní profil dobře, tak se jde na laparoskopii??? ![]()
Maacek: A můžu se zeptat jak vy jste dopadli s vyšetřenim?Jste zravi?Taky se bojim že jednou dojde na car,ale když to jinak nepůjde ![]()
jondinka píše:
Ahojky holky a můžu se zeptat jak se to dělá, já s manželem jsme byli teprve na prvnim spermiogramu,ještě nás čeká druhy a pak pry budou vysledky..mě doktor řekl že mám 3 den MS dorazit na krev,ale Ms ještě nedorazila,ale už jsem objednaná na příští pátek k doktorovy…A když vyjde spermiogram a hormonalní profil dobře, tak se jde na laparoskopii???
ne ne, laparka je posledním krokem, mezi tím je ještě sledování ovulky, většinou clostilbegyt s utrogestanem a pokud ani toto nezabere tak se přistupuje k laparoskopii, nebo průchodnosti jako ma laurine v mensim rozsahu bez operace.
jondinka píše:
Maacek: A můžu se zeptat jak vy jste dopadli s vyšetřenim?Jste zravi?Taky se bojim že jednou dojde na car,ale když to jinak nepůjde
ano ano, my jsme oba zdraví,
potvrzeno i ted po operaci, jsem průchodna, žádna endometrioza ani srusty, hormonální profil v pořádku, ovulace v pořádku, spermio taky v pořádka - takže proč to nejde nikdo neví, ale příští týden jdeme do CAR, tak doufám, že už to nebude dlouho trvat.
My jsmetaky čekali dva a půl roku… Prošli jsem spermiogramem, genetikou,..... přišlo mi to jen čekání na nic…Po roce jsem byla odeslána na Laparoskopii - bála jsem se, ale bylo to v pohodě… Stále jsme řešili manželovo sperma… Verdikt - pomalé sperma a moje zakloněná děloha nešli mos dohromady…S poslední návštěvou u gynekologa jsem si odnesla doporučení do centra asistované reprodukce, ale tři dny na to jsem zjistila že jsem těhu!! Zázrak ![]()
aha,tak děkuji za odpovědi
Aspon vím co mě čeka
A je vidět že zazraky se dějí
No tak snad v caru na něco příjdou a nebo by se taky mohl stát zazrak vid? ![]()
Kristyna+Daník píše:
My jsmetaky čekali dva a půl roku… Prošli jsem spermiogramem, genetikou,..... přišlo mi to jen čekání na nic…Po roce jsem byla odeslána na Laparoskopii - bála jsem se, ale bylo to v pohodě… Stále jsme řešili manželovo sperma… Verdikt - pomalé sperma a moje zakloněná děloha nešli mos dohromady…S poslední návštěvou u gynekologa jsem si odnesla doporučení do centra asistované reprodukce, ale tři dny na to jsem zjistila že jsem těhu!! Zázrak
Kristyna+Daník píše:
My jsmetaky čekali dva a půl roku… Prošli jsem spermiogramem, genetikou,..... přišlo mi to jen čekání na nic…Po roce jsem byla odeslána na Laparoskopii - bála jsem se, ale bylo to v pohodě… Stále jsme řešili manželovo sperma… Verdikt - pomalé sperma a moje zakloněná děloha nešli mos dohromady…S poslední návštěvou u gynekologa jsem si odnesla doporučení do centra asistované reprodukce, ale tři dny na to jsem zjistila že jsem těhu!! Zázrak
Neuvěřitelný,ale moc gratuluji ![]()
jj, zázraky se dějou, bohužel ne nám ![]()
takže car jsou naše poslední možnost, snad už se těhu konečně dočkám.
maacek píše:
jj, zázraky se dějou, bohužel ne nám
Budu držet palečky,a kdy tam jdete?já vím je to těžké a to čekání dlouhé,taky mě občas chytá taková depka co když nebudem mít miminko atd…Ale určitě to nevzdávej ![]()
jondinka píše:maacek píše:Budu držet palečky,a kdy tam jdete?já vím je to těžké a to čekání dlouhé,taky mě občas chytá taková depka co když nebudem mít miminko atd…Ale určitě to nevzdávej
jj, zázraky se dějou, bohužel ne nám
nevzdávám, už se snažíme fakt dlouho, takže spíš už doufám, první konzultaci máme příští středu 23.2.
Ahoj, chtěla bych se zeptat co si myslíte o mém gynekologovi. Chodím k němu něco přes rok. Snažíme se cca od února/března 2010. Po půl roce byl přítel na vyšetření spermiogramu - spermie jsou trochu pomalejší, a ostatní výsledky jsou při spodní hranici. Závěr byl, že přirozenou cestou otěhotnění je ztížené, ale ne vyloučené. Testy se dělali v Gennetu. Pak mi doktor nasadil Clostylbegyt (nebo jak se to píše) po tom jsem 50dní nedostala menstruaci až jsem musela jít na vyvolávačku. Ještě jsme se nesnažili ani rok a doktor, že nás teda předá k další léčbě do Gennetu s kterým úzce spolupracuje. Zapomněla jsem dodat, že je nám oběma 30 let a já už 1 dítě mám s přechozím partnerem. Když jsem řekla, že ještě asistovanou reprodukci nechceme, že se chceme ještě snažit a jestli by mohl přítel na kontrolní spermiogram po 3 měsících (přítel bere Macu, po 2 měsících jsme to vyměnili za Eregmu a ještě k tomus Selzink a multivitaminy), tak se na mě doktor div nerozeřval co si jako myslím, že to nejde takhle se nechávat pořád testovat (byli jsme jen 1×). Mnou se doktor vlastně nijak nezabýval - jestli vychází z toho, že když už jedno dítě mám, tak jsem v pořádku fakt nevím. Dceři je skoro 6 let. Myslíte, že máme zkusit ten Gennet? Nebo čekat? Říká se, že hlavní na to nemyslet, ale po ovulaci nemyslím na nic jiného než jestli se to povedlo ![]()
jondinka píše:
Maacek: Tak budu držet palečky a napiš jak jste dopadli
děkuju, jsem sama napnutá jak struna ![]()