Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte,jelikož je tu již hodně témat a než bych se tím prošla by trvalo dlouho.Proto zakládám nové téma.
S manželem se snažíme víc jak rok kokrétně 13 měsíců.A stále nic.Zatím jsme to nehrotili,stylem šak se podaří.Poslední tři měsíce beru Mamavit, manžel bere také vitamíny,piju ženský čaj, po mám nohy nahoře, i už jsem použila tzv. prstíčkovou metodu a stále nic.Prosím o nějaké vaše zkušenosti, případně co víc ještě dělat.
Jestli teď v pátek MS přijdou,tak hned po nich mám jít na vyšetření průchodnosti vejcovodů a tak a manžel na spermiogram.Tak uvidíme,jestli jsme O.K.
…nechala bych si v první řadě vyšetřit hormonální profil a mužskýmu spermio, než bych do sebe nechala šťourat ![]()
My se intenzivně snažili asi 2roky,byli jsme i v reprodukčnim centru,oba jsme zdraví.Dělali mi inseminaci,měli jsme plánovanou soulož,brala jsem prášky na silnější ovulaci a nic.Pak nám řekli že už zbývá jen umělý oplodnění.Ale na to jsme ještě neměli dost peněz,tak jsme to odložili na neurčito.Už jsme se tak nesnažili,nemysleli na to a ejhle,do roka jsem byla těhotná a už máme krásnou holčičku.Takže moje rada zní nemyslet na to.Sama vím jak je to těžký,ale psychika dělá opravdu hodně.
Ahoj, my máme za sebou jak HP tak i Spermiogram, vše je ok. Takže to dospělo k laparo. dnes jsem se objednala.
Uvidíme. ![]()
jizvíková píše:
jit do reprodukcniho centra
je to nejrychlejsi reseni
souhlas. pomuze to i psychice, ze se neco deje
na vyšetření já jdu teď hned po menses,které by měli přijít v pátek,že nejlepší je jít hned po menses na vyšetření průchodnosti vejcovodů a ještě cosi dalšího.Mezitím manžel teď půjde na spermiogram.Tak uvidíme,jestli jsme O.K.
ahojky, tak my máme za sebou snad vse ![]()
snažíme se 20 mesíců, jsem týden po laparce a přistí týden nás objednám do car, protože už nevíme kudy kam ![]()
takže menses zase přišli,ach jo, to je fakt pech.Takže hned po nich na to vyšetření a uvidí se,jak na tom s mužem jsme.
laurine píše:
takže menses zase přišli,ach jo, to je fakt pech.Takže hned po nich na to vyšetření a uvidí se,jak na tom s mužem jsme.
jdeš na tu laparku? nebo zatím na HP?
já se v těch termínech zatím moc neorientuju.Vyšetření průchodnosti vejcovodů je laparka?No čtu si o té laparce na jednom webu a už se začínám klepat.Já su hrozný strašpitel.Ale podstoupit se to asi musí,aby se vědělo.
laurine píše:
já se v těch termínech zatím moc neorientuju.Vyšetření průchodnosti vejcovodů je laparka?No čtu si o té laparce na jednom webu a už se začínám klepat.Já su hrozný strašpitel.Ale podstoupit se to asi musí,aby se vědělo.
ano, laparoskopie je zákrok, kterým ti vyšetří průchodnost.
já jsem dnes 14 dní po téhle operaci a nemáš se čeho bát. fakt ne, větší hysterku než jsem já neznám, v nemocnici ze mě šíleli, protože se na všechno ptám a tak, omdlím i u braní krve, a tenhle zákrok byl fakt v pohodě. jak říkám dnes jsem 14 dní po a nebýt jizev na břiše tak to ani nevím. tak šup s chutí do toho, ono je dobrý vědět na čem člověk je.
no tak jsem si to nechala vysvětlit,krátce,po telefonu na mě neměli moc čas a je to jinak.
Zatím tak, že dostanu nějakou injekci, pak do mě vpraví nějaký roztok a na ultrazvuku či čem uvidí co potřebují.Takže laparoskopie zatím ne.Uvidím tedy v pátek,co a jak.Neznám odborný termín pro toto vyšetření.Už jsem se té laparky děsila.
Z čehokoli co bolí mám vítr,stačilo mi řezat dvě znamínka a jak brali skalpel,neležet na lůžku tak se sesypu jak domeček z karet.
Děsím se porodu,ale vydržet se musí,když toužím v náruči sevřít malého drobečka,snad někdy ano.Říkají mi, že to bude jiné.I kamarádka co je s tou bolestí na tom stejně jako já řikala totéž.Uvidíme jak a co bude.
Ahojky my se s maželem snažíme taky rok a půl a pořád nic tet z ničeho nic Ms už 12 dní nepřišla,ale testy negativní ![]()