Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, není tu někdo z kolínska, komu se též nedaří? V lednu nás čeká první návštěva v Pronatalu. Moc mi chybí někdo ve stejné situaci, s kým by se dalo na toto téma osobně mluvit třeba nekde u kávy. Dobře míněné rady plodných kamarádek, ať na to nemyslíme a pak se určitě zadaří uz mi lehce lezou na nervy
…
Já se rozhodovala jestli Kolín nebo Sanus v Pardubicích a nakonec jsme se rozhodli pro Pardubice. Po 3 měsících se zadarilo a už mam rok a třičtvrtě chlapečka. Byla jsem ve stejné situaci a nezbývá než vydržet a věřit odborníkům 🙏
@Leninas1 tak to je krásné a hlavně vám teda pomohli rychle! Jaký jste měli problém, že se zdařilo tak rychle? Já se bojím endometriozy, doktorka něco naznačila, že vidí náznak..
Já měla nízkou děložní sliznici a PCOS… My nakonec otěhotněli jen pomocí IUI
@Leninas1 píše:
Já měla nízkou děložní sliznici a PCOS… My nakonec otěhotněli jen pomocí IUI
Tak to je fajn, určitě vám chlapeček dělá velikou radost
. Já mám naštěstí už také jedno dítko, už tedy 12 letou holčičku…Ale celých 12 let toužím po dalším, konečně mám teď partnera, se kterým se nebojím do toho jít, předtím to bylo od začátku špatné…
Můžu se zeptat, proč jste se nakonec rozhodli pro ten Sanus? My jsme z Kolína, takže nějak automaticky počítáme s tím Pronatalem, ale je fakt, že kamarádka tam chodila a nepomohli jim a pak otěhotněla až v nějakém pražskému CARu…
Mě Sanus doporučil můj gynekolog že mají lepší výsledky a pak taky fakt, že když jsem manželovi řekla že půjde na spermiogram a má si vybrat jestli Kolín nebo Pardubice tak mi řekl že do Kolína nejde, že se bojí že by tam potkal někoho známého ![]()
@Leninas1 Ahá, tak to chápu. Manželovi se tam také dvakrát nechce
. Ale tohle ho naštěstí nenapadlo a snad už nenapadne
. Máme ještě jeden cyklus a koncem ledna jdeme právě nejprve na spermio a pak se uvidí. Děkuji za info ![]()
Tak držím palce ať se brzo zadaří
kdyby jsi potřebovala ještě nějaké info, tak klidně piš.
@Leninas1 moc děkuji a Tobě přeji, ať dělá maličký jen radost ![]()
Ahoj
My jsme přešli že Sanusu Pardubice do Pronatalu v Kolíně. Že Sanusu mám desetiletého syna z prvního manželství, ale cesta byla dlouhá, dost zbytečně… A teď s druým manželem jsem absolvovala dvě IVF a taky bída
@Kači01 píše:
AhojMy jsme přešli že Sanusu Pardubice do Pronatalu v Kolíně. Že Sanusu mám desetiletého syna z prvního manželství, ale cesta byla dlouhá, dost zbytečně… A teď s druým manželem jsem absolvovala dvě IVF a taky bída
Ahoj Kači, takže zatím druhé nedopadlo? A do Pronatalu jste přešli ze Sanusu z jakého důvodu? Já se hlavně bojím, aby nás do ničeho netlačili, zatím bych chtěla jen vyšetření, zda jsme oba zdraví a není tam nějaký zásadní problém, hlavně tou endometriózou mě doktorka strašila.. Takže náš čeká spermiogram a asi laparka a pak se uvidí…
@Lavender1 Ahoj
My jsme odešli, protože jsme nebyli spokojeni. Zkusili jsme to dvakrát. Bez úspěchu. Stimulace probíhala u mého gynekologa, který pracuje i v Sanusu, ale už jen minimálně. Výsledek nic moc poprvé a podruhé vše stejně, výsledek úplně špatný. Vše bez jediného vyšetření. Ani hormonální profil, stěr z pochvy, nic… V Pronatalu máme za sebou genetiku, jsme objednaní na imunologii a další vyšetření. Úplně něco jiného.
@Kači01 píše:
@Lavender1 AhojMy jsme odešli, protože jsme nebyli spokojeni. Zkusili jsme to dvakrát. Bez úspěchu. Stimulace probíhala u mého gynekologa, který pracuje i v Sanusu, ale už jen minimálně. Výsledek nic moc poprvé a podruhé vše stejně, výsledek úplně špatný. Vše bez jediného vyšetření. Ani hormonální profil, stěr z pochvy, nic… V Pronatalu máme za sebou genetiku, jsme objednaní na imunologii a další vyšetření. Úplně něco jiného.
Tak to chápu, že jste přešli a držím palce, ať vám to brzy pomůže
. Já jsem na to zvědavá, jdeme za dva týdny na spermio a pak si pozvou první dny ms mě na hormonální profil, štítnou žlázu atd. Kolik jste prosímtě platili, abychom byli připraveni?
@Lavender1 Děkuji, vám také hodně štěstí a miminko co nejdříve
Neplatili jsme zatím vůbec nic. Byli jsme koncem listopadu na konzultaci u paní doktorky Kohoutkové. Vyslechla si, co mám za sebou a řekla, jak bude postupovat. Byla jsem relativně čerstvě po stimulaci ze Sanusu, tak se s některými odběry muselo počkat, abych v sobě ještě neměla hormonální nálož. Minulý týden jsme byli na genetice (povídání s lékařkou + odběr krve), teď mě čeká krev na hormonální profil, manžela spermio a jsme objednaní na imunologii do Prahy. Až budeme mít veškeré výsledky, domluví se stimulace, pokud nebude nikde problém, který bude potřeba řešit. Doufám, že nebude… ![]()
@Kači01 tak to koukám! To jsem si myslela, že jak tam člověk strčí nos, už budou chtít peníze. Tohle je fajn. I když co by za to miminko člověk nedal… Ale raději ty peníze pak investujeme do prcka, to je jasné
… Já už se teda těším, že se to konečně někam pohne a bude řešit, Už je to čekání a každý měsíc zklamání dost na palici…No co Ti budu povídat
… Díky za palečky, když budeš chtít, klidně napiš jak se vám daří ![]()