Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja myslim, ze 7 neuspechu jeste nemusi znamenat, ze problem s nacasovanim. Nekdo si proste pocka. Nepises vek a kvalitu embryi. Navic, ze ti to jednou vlozili „lip“, neznamena, ze to bylo to prave embryo. Posun o pul dne vysledek stejne nijak neovlivni.
Co se tyce ERA, moc na to neverim. Nevyslo ti nic svetoborneho.
Velke studie ukazujou, ze kdyz se embryo vlozi o den driv (blastocysta po 4 dnech progesteronu) tak je uspesnost uplne stejna, jako kdyz se vlozi „standardne“ (po 5ti dnech). Pokud se ale vlozi po 6ti dnech, tak uspesnost vyrazne klesne. Embryo pocka, sliznice ne. Proto se pomalejsi embrya doporucuje mrazit a vlozit v dalsim cyklu driv.
Priste bych se radsi drzela standardnich peti dnu a pokud je blastocysta spus horsi, tak i 4.5 dne.
Mne se aspon na chvili chytala embrya v nativu i po 5 dnech progesteronu. Posledni byla casna blastocysta („pomalejsi“) a tu jsem si na svou zadost nechala dat po 4 dnech progesteronu. A vyslo to skvele, mimino uz je 8 mesicu doma.
Ahoj.
Jsem po ERA testu. I přesto mám 7 neúspěšných KET. Zda se mi, že by se měl zopakovat, ale dle mého CAR je to zbytečné. Máme všechny testy a vyšetření, ale NĚKDE ta chyba přece JE…
Kdy máte VY dávat Progesteron? Já 136 hodin před KET, což je 5,5 dne.
Jak to máte vy?
Děkuji