Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Helfr díky jsem o cosik zase chytřejší
aha no tak to potom jo
ale každé těhu může být jiné ![]()
Snikinka vítám Tě mezi námi a přeji brzy //
nejlépe pod stromeček ![]()
Zdravím holky, taky se snažíme o druhé mimi, včera jsme to s manželem řešili, že se nám od září nedaří (oplakala jsem to
, protože potřebuji být do začátku února těhu a už moc času nezbývá
), první 2 měsíce to bylo jen tak
, kdyby se zadařilo bylo by super
, tento měsíc jsme se snažili už na jistotu, nakoupili UVU testy a těhu testy, pročetla jsem tolik stránek kolem OVU a BT, stejně jsem udělala chybu v grafu BT, myslela jsem si, že tam byl implatační pokles a ona to byla OVU (celé snažení bylo posunuté o 2 dny dříve
, protože jsem myslela, že OVU mám 14 DC a ono bylo 16 DC
), neměřila BT jsem od začátku cyklu
, takže čekám na menzes, teď už snad vše dobře vím a budu měřit BT od začátku cyklu (což vychází na 10.12), znovu nakoupím OVU testy abudu poctivě měřit podle budíku a budeme se opět
snažit ![]()
Taky bych se hrozně ráda snažila, ale visí nade mnou strašák toho, že musím prý mít odpracováno 270 dní, aby mi dali mateřskou. Dělám teprve od října, tak nevím
Nemáte s tím někdo zkušenost?
Holky poraďte, pozitivní test na OVU jsem měla ve středu 28.11, ovulka by měla přijít do 12-48 hodin, mě podle ranní BT vyšla na 30.11, snažili jsme se 24.11, 25.11, 27.11, 29.11, vždy večer, myslíte, že by tu mohla být nějaká šance na těhu?
@Terččí jj, musí být odpracovaných 270 dní, jinak není nárok na PPM a jde se od narození dítěte na rodičák, já před prvním těhu pracovala 5 let
, v létě jsem zjišťovala jak by to bylo s další mateřskou, mám na další nárok, protože jsem před tím měla odpracováno, tím pádem se mi rodičák nebude počítat na délku 36 měsíců a na 31 ( bude méně, protože půjdu na mateřskou 6-8 týdnu před porodem a to vychází na 7100 Kč)
@petulik 28 píše:
Holky poraďte, pozitivní test na OVU jsem měla ve středu 28.11, ovulka by měla přijít do 12-48 hodin, mě podle ranní BT vyšla na 30.11, snažili jsme se 24.11, 25.11, 27.11, 29.11, vždy večer, myslíte, že by tu mohla být nějaká šance na těhu?
pak už jsme se nepokoušeli, manžel byl pak nachlazený a chtěla jsem ať si odpočine, pak už bylo po plodných dní
Díky moc za odpověď! Tudíž když pracuju od 1.10. tohohle roku, je asi brzo na to začít se snažit o mimi, co?
Radši ještě ten čtvrt rok počkat ![]()
@Terččí píše:
Díky moc za odpověď! Tudíž když pracuju od 1.10. tohohle roku, je asi brzo na to začít se snažit o mimi, co?Radši ještě ten čtvrt rok počkat
no když si spočtu 270/30= 9 měsíců +- půl měsíce - né každý měsíc má 30 dní, asi bych počkala, nevím jak by to bylo kdyby jsi měla rizikovku, jestli by se do toho počítalo, ale asi nepočítalo- nevím z kolika měsíců se průměr na PPM počítá, protože já u prvního měla rizikovku a počítaly se mi dny před nemocenskou a to jsem měla hodně dní odpracovaných
Ahoj můžu se přidat?
snažíme se o první…
@petulik 28 spermie přežijí v těle 24-48hodin tak by to mohlo stačit
****Na kdy tedy plánovat styk? hned při prvním slabě pozitivním výsledku testu (a poté nejlépe každý druhý den) · nebo pokud již máte ovulačním testem stanovený den ovulace (nejsilnější test), tak jeden den před a poté nejlépe každý druhý den.
Ovulaci stanovujte spíše z odpolední moči (ne z ranní) a hlavně nepijte příliš vody tak 3 – 4 hodiny před testováním. Časový harmonogram zvyšování hladiny LH je často popisován nejasně či nejednoznačně.
Nejdřív dochází ke zvýšení LH v krvi, v moči je toto zvýšení patrné až po cca 8 až 12 hodinách. Po 24 až 36 hodinách od počátku vzestupu LH v krvi dojde k ovulaci. V krvi dosahuje LH svého maxima krátce (asi 12 hodin) před ovulací. Maximální hladina LH měřená ovulačním testem z moči se proto může shodovat se dnem ovulace. Modelové měření ovulačním testem by mělo vypadat asi takto : ***den x ** kontrolní a vaše linie jsou přibližně stejně intenzivní, k ovulaci dojde následující den. Ideální den pro pokus o miminko. **** den x + 1** vaše linie je intenzivnější, než kontrolní. Den ovulace. Někdy již může být pozdě pro oplodnění vajíčka, ale o pokus to stojí. ** *** den x + 2**? kontrolní a vaše linie jsou stejně intenzivní, hladina LH klesá. V tomto cyklu jste pravděpodobně propásla to nejlepší období.
Já BT neměřím, ale asi to na mě bude sedět. Dělala jsem testy poprvé, pozitivní ovu test jsem měla 23DC, styk 24DC, ale když si odpočítám 14dní od začátku MS tak mi OVU vychází na 23DC(pokud mám luteální fázy 14dní),tak jsme to nestihli. Tento měsíc to zkusím takto.
@petulik 28 ale ty to máš potvrzené BT ![]()
@Dadys já myslím, že jo, v den pozitivního testu jsem měla vyšší teplotu a v době uvolnění vajíčka o dost nižší a na další den mi teplota stoupla, mohla by to být tedy ta OVU?