Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak začít znovu kojit. Mám 2 měsíční miminko. Už v nemocnici jsme museli dokrmovat UM protože moje odmítala a ubývala na váze. Takže jsme pak zůstali jen na UM. Chtěla bych zase zkusit znovu kojit mlíko nejake ještě mám myslíte že by se to podařilo znovu se nějak rozkojit nebo jak mám vlastně začít?
Já to chtěla takhle zkusit ve třech měsících malé… koupila jsem si kojící čaj, homeopatika, sunar pro kojící, caro… zkusila ji přikládat, ale ona už prostě tak nějak nechtěla… a není se čemu divit, že jo… flaška x prso… nakonec jsem to teda nechala být.
Rozkojit se možný je, ale je spíš otázka, resp. je to to nejdůležitější, co na to to dítě… Jestli bude chtít přejít zpátky na prso. ![]()
@Kamkam jasně rozumím. Ale aspoň za pokus to stojí. A kdy to vlastně můžu začít zkoušet? Protože do teď sem jedla pila co se mi zachtělo 😅 takže vlastně když zítra začnu s upravenou stravou a tak kdy vlastně můžu zkoušet odstříkavat a třeba jí přikladat? Mám první miminko takže je to pro mě vše nové a děkuji za radu
Nemusíš nijak upravovat stravu, přikládej co nejvíc můžeš, buďte hodně kůži na kůži třeba v nosítku, mazlete se. Koj kdykoliv se malá probere, na uspání. Můžeš zkusit přiložit a UM dát cevkou po prsu, tak ti bude stimulovat prsa a zároveň se napapá. Držím palce 😊
Taky můžeš zavolat na pomoc LP z Mamily a hlavně, kdyby se to nepovedlo, nic se neděje. Dobrá máma budeš i tak 😊
@Valentinapa píše:
@Kamkam jasně rozumím. Ale aspoň za pokus to stojí. A kdy to vlastně můžu začít zkoušet? Protože do teď sem jedla pila co se mi zachtělo 😅 takže vlastně když zítra začnu s upravenou stravou a tak kdy vlastně můžu zkoušet odstříkavat a třeba jí přikladat? Mám první miminko takže je to pro mě vše nové a děkuji za radu
Určitě to zkus. Já jen abys pak nebyla zklamaná, já trošku byla… Nějak mi bliklo a říkala jsem si, že rozkojit se není přece problém pro adoptivní maminky, apod… A že to dám.. možná kdybych s malou vytrvala… Ale ty první dva měsíce rozkojivani byly… No nechtělo se mi do toho nakonec znova. Stravu asi netřeba nějak hrotit, samozřejmě když nepočítám alkohol, kouření, příp. co nadýmá nebo jsi stihla vypozorovat, že mimču nesedí…
Zkus ještě homeopatika ricinus communis, v lékárně ti poradi, a možná zkusit el. odsavacku ať to trosku nastartujes? Držím palce ![]()
@Peeetule přikládáním na prso to nastartuje líp, než jakoukoli odsávačkou
ale ten ricinus by mohl pomoct, může se bez nějaké konzultace s homeopatem? Nemám zkušenost, ale vím, že holkám pomáhá
@Asiina to určitě nastartuje, ale odavackou je možno si pomoc když mimco spi nebo se nějakou dobu nechce prisat.
Mne ricinus doporučil pediatr, nikde víc jsem nekonzultovala.