Snídá před odchodem do MŠ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
11.4.12 19:57

Snídáme. Vstáváme o půl sedmé, připravím snídani a všichni si k ní sedneme (chlap je už dávno v práci). Je mi jedno, kolik toho děti sní, i kdyby jednou kousli do chleba a napily se čaje. Nenutím. Hlavně že já se v klidu pořádně nasnídám :oops: Potom si děti malinko pohrají a o půl osmé odcházíme. Mám je tak naučené :nevim: Svačinka ve školce je až o půl desáté.
Být tebou, nestresovala bych. Do školky jde až v září, ne? To je ještě hromada času, to se toho ještě spousta může změnit.
Jo a podle mě mléko určitě zasytí. Soudím dle toho, že naší malé stačí k životu 3×150ml UM a je maximálně spokojená. Takže UM nedostává vůbec, týden prskala a stávkovala, ale rozjedla se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
11.4.12 20:04

Dcerka taky snídá :-) kolem 6.30h. sama si řekne, že má hladík. Bud jí brumíka (nebo něco sladkého co upeču) a nebo chleba s máslem sýr..
Přece jen pak jdem pěšky a ve školce jí až tak kolem 8.30 tak aby nebyla dlouho hlady. A jak psala ywett neřeším kolik toho sní, ale aspon je nácvik na školu a líp se soustředí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
11.4.12 20:09

Já mám právě problém, že jsem ráda, že dceru tím mlékem umělým zasytím ještě ve 2,5 letech. Je to obrovský jedlík, ona by toho snědla hrozně moc. Má 103 cm ale už 18,5 kg. Není nějaké obtloustlé dítě, ale úplný drobeček to není a podotýkám, že čaje mi pije jen hořké, sama od sebe, nic sladkého. Občas nějaký ten Kubík na cesty apod. a sladkosti má opravdu tak 1× do týdne jen tak na chuť nebo od babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
11.4.12 20:48
@novina píše:
Já mám právě problém, že jsem ráda, že dceru tím mlékem umělým zasytím ještě ve 2,5 letech. Je to obrovský jedlík, ona by toho snědla hrozně moc. Má 103 cm ale už 18,5 kg. Není nějaké obtloustlé dítě, ale úplný drobeček to není a podotýkám, že čaje mi pije jen hořké, sama od sebe, nic sladkého. Občas nějaký ten Kubík na cesty apod. a sladkosti má opravdu tak 1× do týdne jen tak na chuť nebo od babičky.

Mně osobně se UM u takhle „velkých“ dětí moc nelíbí, a ani nevím proč, tak nějak to cítím, jako menší množství k jídlu ano, ale samostatně fakt ne :nevim: Asi je to tím, jak se mnou díky UM naše malá cvičila. Taky miluje mléko, ale pokud je dostane, fakt všechno jiné odmítá.
Ale pokud vám to vyhovuje, dcerce i tobě, je to nejjednodušší a nejrychlejší snídaně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
12.4.12 06:35

novino,naše dítě chce pouze kakako,jinak nic.takže snídá kakao a pak svačí až ve školce a nic se nedeje.
to samé doma o víkendu malému stačí jen kakao,nic jiného nechce.

@novina píše:
Snad se zakladatelka nebude zlobit, ale napadla mě otázka????Myslíte si, že když dítě vypije ráno před 7 hodinou 220 ml mléka, s chutí, miluje ho a pak jí až kolem 9 hodiny, že to není vhodné?? Myslím si, že ji to mléko zasytí. Co vy na to? Tímhle bych i měla trochu vyřešený problém ve 3 ve školce. Svačí tam před 9. Díky moc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
12.4.12 06:38

anomisko,některým dětem stačí jen to kakao,u nás by k tomu rohlík nesnedl..
doktorka mi řekla,že si deti řeknou,když mají hlad,takže to nemám vůbec řešit.

@Anomiska píše:
Každé ráno vypije celý hrnek kakaa nebo Caro, jen s tím jídlem je to složitější. Ale je fakt, že kdyby nestačil posnídat doma, intuitivně bych mu vrazila alespoň něco do ručky na cestu :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.4.12 09:25
@Simonečka37 píše:
anomisko,některým dětem stačí jen to kakao,u nás by k tomu rohlík nesnedl..
doktorka mi řekla,že si deti řeknou,když mají hlad,takže to nemám vůbec řešit.

A přesně to říkám já, děti nejsou hloupé, aby trpěly hlady, takže jsem malýho nikdy do jídla nenutila a nikdy neřešila, když neměl období, ve kterém jedl málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
12.4.12 09:30

Děti snídají, zrovna dnes neměl syn chut, tak si vypil pouze čaj. Není to moc obvyklé, ale vím, že bude svačit ve školce, tak jsme to neřešila.
A kakao stačí- mléko se řadí mezi potraviny, takže bych si s tím nelámala hlavu. A neni úplně ravda, že snidaně je nutná. Každý má ten metabolismus jinak nastavený, ale to je jedno..

• Citovat
  • Upravit
2900
12.4.12 09:44

nechci rýpat, ale koukám, jak některé děti snídají Brumíky, Pribiňáčky a podobné „sladkosti“. Neříkám, že to nikdy nekupuju, ale Brumík je u nás maximálně jako svačinka někde na výletě, je to prostě „mňaminka“. Mléko dávám obyčejné, čerstvé, plnotučné. Jednou jsem načapala tchýni, že dala malé do mléka nějaké banánové Granko či co. Nijak jsem to nekomentovala, ale pro příště jsem ji poprosila, aby jí dávala holé mléko, pije ho, má ho ráda, tak nevidím důvod, proč jí ho ochucovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
12.4.12 09:59

U nás je sladké pečivo standardní rychlá snídaně (spolu se sladkým pitím - čaj, juice nebo ovocný sirup). Vstáváme mnohem dříve než bychom chtěly, je nám po ránu zima a musíme rychle najet na plný výkon. K tomu je cukr ideální prostředek. Jednou týdně máme i plavecký trénink v 6:30, to dávám před i po klidně i čokoládu. O víkendu spíme do úplného vyspání, pomalu vstáváme a dlouze snídáme - vajíčka, pečivo, sýry, ovoce, cereálie…k tomu teplý čaj, mléko apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.4.12 12:01
@Fidak píše:
nechci rýpat, ale koukám, jak některé děti snídají Brumíky, Pribiňáčky a podobné „sladkosti“. Neříkám, že to nikdy nekupuju, ale Brumík je u nás maximálně jako svačinka někde na výletě, je to prostě „mňaminka“. Mléko dávám obyčejné, čerstvé, plnotučné. Jednou jsem načapala tchýni, že dala malé do mléka nějaké banánové Granko či co. Nijak jsem to nekomentovala, ale pro příště jsem ji poprosila, aby jí dávala holé mléko, pije ho, má ho ráda, tak nevidím důvod, proč jí ho ochucovat.

U někoho svačina, u někoho snídaně, není to jedno? Pokud má dítě jídelníček jinak pestrý a k tomu dostatek pohybu, ať klidně snídá Brumíka denně. Můj syn pije denně kakao (no kakao, Granko, což není kakao, že jo) z obyčejného polotučného krabicového mléka (jaká hrůza 8o ), k tomu mu klidně dám sušenku ( :roll: ), když chce, koupím mu párky (ty teda kvalitní, ale zase je jí zásadně studený), jak se oteplí, chodíme na točenou zmrzlinu (další tuk a cukr? 8o ) a tak dále a vůbec nemám špatný svědomí, že bych svému dítěti ničila zdraví. Já nevím, kde se vzal ten trend, že dítě by nemělo pozřít nic tučného a sladkého nejméně do tří let, ideálně nikdy. Přeháním, ale přijde mi, že spousta ženských to přehání taky a někdy jsou až příliš hysterické, když dítě u babičky dostane sladkou tyčinku, nebo pytlík bonbónů. Já souhlasím, že cpát děti sladkostmi horem dolem není správné a že je třeba jim jídelníček hlídat a dbát na něj, na tom se shodneme všechny, ale na druhou stranu si myslím, že pokud někdo dětem sladkosti odpírá jak jen to jde, tak se jednoho dne tyhle děti budou cpát sladkostmi tajně a ve velkém. Mimochodem, když se vrátím k tvé základní myšlence, a tedy k brumíkům k snídani, já sama bez sladké snídaně nedám ani ránu, takže ráno musím mít kafe a sušenku, případně neco jiného sladkého, a nemyslím si, že bych si tím zásadně ničila zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
12.4.12 12:14

@Raduš.ka44 , my snídáne každé ráno pečivo s máslem a medem a přiznávám, že poslední dobou dost přemýšlím, jestli to náhodou není špatně :think: Děti sem tam mají místo medu domácí marmeládu. Já osobně bych nic jiného (možná ještě corn flakes s mlékem) pozřít po ránu nedokázala, i marmeláda mi kolikrát udělá z rána „rotyku“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
12.4.12 13:00

Pokud snídáme kolem 7:00, tak kluci pozřou jen nějaké ovoce + čaj nebo vodu - v 9:00 pak mají svačinku ve školce.
Pokud začínáme snídat až v 7:45, tak dostanou ovoce (ne vždy, nejsme dokonalí :mrgreen: ) + chleba nebo tousty + čaj, vodu nebo kakao.(Pití si mohou vybrat.) A v 9 pak mají zase svačinku ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.4.12 13:04
@Fidak píše:

Dceři je 5. Vůbec teda nevidím nic špatného na tom, když si ráno dá kakao a pribiňák. Na sváču mají pak pečivo, ovoce, obědy ve školce jsou pestré. Je to vyžle a nějaké deko navíc by se jí spíš hodilo. Myslím, že tohle si každý musí zodpovědět sám, jestli má dítě krom toho pribiňáku nebo brumíka jinak pestrou stravu, zda je jeho váha v normě, nebo je potřeba někde ubrat. Já třeba dát holé mléko, tak mi ho vyblije :nevim: Vpodstatě mám na sladké podobný názor jako @Raduš.ka44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
12.4.12 13:05
@Raduš.ka44 píše:
U někoho svačina, u někoho snídaně, není to jedno? Pokud má dítě jídelníček jinak pestrý a k tomu dostatek pohybu, ať klidně snídá Brumíka denně. Můj syn pije denně kakao (no kakao, Granko, což není kakao, že jo) z obyčejného polotučného krabicového mléka (jaká hrůza 8o ), k tomu mu klidně dám sušenku ( :roll: ), když chce, koupím mu párky (ty teda kvalitní, ale zase je jí zásadně studený), jak se oteplí, chodíme na točenou zmrzlinu (další tuk a cukr? 8o ) a tak dále a vůbec nemám špatný svědomí, že bych svému dítěti ničila zdraví. Já nevím, kde se vzal ten trend, že dítě by nemělo pozřít nic tučného a sladkého nejméně do tří let, ideálně nikdy. Přeháním, ale přijde mi, že spousta ženských to přehání taky a někdy jsou až příliš hysterické, když dítě u babičky dostane sladkou tyčinku, nebo pytlík bonbónů. Já souhlasím, že cpát děti sladkostmi horem dolem není správné a že je třeba jim jídelníček hlídat a dbát na něj, na tom se shodneme všechny, ale na druhou stranu si myslím, že pokud někdo dětem sladkosti odpírá jak jen to jde, tak se jednoho dne tyhle děti budou cpát sladkostmi tajně a ve velkém. Mimochodem, když se vrátím k tvé základní myšlence, a tedy k brumíkům k snídani, já sama bez sladké snídaně nedám ani ránu, takže ráno musím mít kafe a sušenku, případně neco jiného sladkého, a nemyslím si, že bych si tím zásadně ničila zdraví.

Raduško,
my dnes taky snídali „nezdravě“, dcera kinder řez a čaj, syn si dal před snídani lentilky (na snídani marmeládu až poté chleba s máslem - marmeládu slízal). Než sníme velikonoční zásoby, děti sladkým zabiju (psáno nadsázkou).

Dcera ráno,když jde do školky,moc snídat nechce, občas se vymluví,že ji bolí bříško. Probírala jsem to s dětskou doktorkou (má roční holčičku) a ta sama mi řekla typy snídaně - kakao (klidně samotné), mlíčko a lupínky, puding, buchtu, brumíka atd., jen aby něco málo v tom bříšku bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí