Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky
Neustále přemýšlím jak to udělat, když bude Samík chodit do školky. Teď to máme tak, že vstane kolem 7.30 hod a k tomu, aby posnídal, ho musím nutit. Snídaně mu trvá v průměru 3/4 hoďky (někdy déle). Takže aby posnídal, musela bych ho budit už tak v 5.30 hod
Ale upřímně, na tohle nemám… jeho totiž budit vyžaduje pevné nervy a nejlépe špunty do uší - no a to po mně nikdo nemůže chtít hned ráno po odlepení očí ![]()
Samík snídá většinou sladké pečivo a pak kolem 10 hod má na svačinku ovoce. Ve školce tohle dostanou naráz kolem 9 hod, tak bych tu domácí snídani nejspíš ani nemusela řešit
Jakpak to máte vy?
ahoj,
syn snida, ale kdyz zrovna nechce, tak ho nenutim, ma hned ve skolce svacinu. K snidani ma vetsinou malou misticku coko kulicek s mlikem..
Určitě snídat, naučit ráno jíst. Taky neradi vstáváme, ale v 6 je to už nutnost (pracuju ve 30 km vzdáleném městě, tatínek vyzvedává odpo, takže musí být v práci dříve). Snídáme v autě, obvykle něco sladkého baleného do ruky (mufin, musli tyčku, croissant, čokobuchtu…). Ve školce svačí v 8, ve škole pře devátou, a v běhu jsou už od 6.
Syn chodí od září do miniškoličky, svačinu mají mezi 9 a 10.
Snídá většinou cca 2dcl mléka a kus nějaké makovky. Nejí to teda u stolu, to jsem trochu nevychytala, sedí na gauči, v jedné ruce hrnek s pítkem, v druhé kus pečiva. Vstává kolem 7, v 8 se odchází, snídani má těsně před odchodem.
Zkusila bych do něj dostat aspoň mlíko případně nějakou ranní kaši, trochu musli s jogurtem, já jsem se jako malá nenaučila snídat a mám s tím doteď problém, že tu v 9 zdechávám na únavu, protože se nenajím. Snídani bych rozhodně nevynechávala, i kdyby měla být jen symbolická, je to návyk na celý život, který se v dospělosti dost těžko předělává
Příspěvek upraven 11.04.12 v 14:14
Snidá, ale my musíme do 8 být ve školce takže se snažím aby byla v 7:30 tam a snídá kolem 6:45 svačinu mají kolem 9 tak mi to přijde akorát.
..taky budem řešit něco podobného.Malej tedy snídá každý den,rohlík s Gervais,nebo jogurt,banán,kukuřičné lupínky.Snídaně mu trvá kolem 20 min.Budu taky trvat na tom,aby snídal.Bude do školky chodit tak na 6h,vodit bude nejspíš tatínek ![]()
asi to vyřeším tak,že tu snídani bude mít malinko menší.
Moje děti snídají - obvykle chtějí kuličky s mlékem nebo jogurt
. A snídají v ložnici u animáčka
. Ale důležité je, že se najedí. V létě o prázdninách si dělají každé ráno piknik na zahradě
.
Jen mi malá většinou pak nechce ve školce svačit. Takže si jen tak zobne, vypije mléko, nebo čaj a nepotřebuje jíst až do oběda. To se mi tedy moc nelíbí, takže se na to chci přes prázdniny zaměřit ![]()
Samozřejmě snídáme !!! Chleba s Lučinou, papriku, rajče…actimel. Snídaně nám trvá 1/4hodiny. Nenutím ho do velkých porcí.
Taky snídá
každé ráno čaj a pečivo s něčím. Nebo má čoko kuličky a mléko, kakao+ sladké pečivo…je to různé. Bez snídaně bych ho nepustila z domu ![]()
Snídaně je základ dne, i kdyby si třikrát kousnul a vypil půl hrnku čaje tak alespoň něco ![]()
@Gladys píše:
Syn chodí od září do miniškoličky, svačinu mají mezi 9 a 10.
Snídá většinou cca 2dcl mléka a kus nějaké makovky. Nejí to teda u stolu, to jsem trochu nevychytala, sedí na gauči, v jedné ruce hrnek s pítkem, v druhé kus pečiva. Vstává kolem 7, v 8 se odchází, snídani má těsně před odchodem.
Zkusila bych do něj dostat aspoň mlíko případně nějakou ranní kaši, trochu musli s jogurtem, já jsem se jako malá nenaučila snídat a mám s tím doteď problém, že tu v 9 zdechávám na únavu, protože se nenajím. Snídani bych rozhodně nevynechávala, i kdyby měla být jen symbolická, je to návyk na celý život, který se v dospělosti dost těžko předěláváPříspěvek upraven 11.04.12 v 14:14
ano syn každé ráno snídá-pro mě je to základ dne.Někdy má den,že se mu moc jíst nechce,ale min.půlku z toho co dostane sní.Vstáváme v půl sedmé a chvilku po sedmé je už po snídani a ve školce sme v 7:45 tak to máme tak akorát.
Malá vstává do školky v rozemí 6.30-7.30 (podle toho,na kdy jde manžel do práce).
Svačinku ve školce mají v 8.30.
Snažíme se,aby vždy snědla aspoň něco, byť jen 1/2 jogurtu. Školku máme moc fajn,ale p.učitelky nemají čas řešit ani kontrolovat, kolik toho děti snědly (u nás mají nachystané chleby nebo rohlíky,a každý si vybere,jak velký chce kousek a kolik, kdy hl.ty malé děti si berou malé rohlíky,ale doma by toho snědly víc - dle vyprávění maminek)
ahoj, naše malá taky potřebuje ráno čas „na rozjezd“, pokud se někam vypravujeme na čas, pak je nutné buzení až hodinu předem, podotýkám, že má stabilní režim a chodí spát brzo … ráno to zatím řešíme mlíčkem - vstává většinou okolo půl sedmé-sedmé, dá si mlíčko, vyčůrá se, převleče, do školky chodí na půl osmou-osmou podle toho kdo zrovna odvede a svačinku - pečivo s ovocem - mají v 8:45 … pokud zůstane doma, pak si to mlíčko dá taky a klasickou snídani má taky až tak před devátou, někdy i později - rovnou s ovocem zároveň jako svačinku …
Vím, že to není ideální, až bude chodit do školy, tak bych ji ráda naučila snídat vydatněji, aspoň k tomu mlíčku přidat do misky cereálie …
Ahoj. Dcera snídá. Sice ne příliš ochotně, ale snídaně je základ a mám strach, že kdybych ji k tomu nevedla už teď, tak až bude chodit do školy, bude její první jídlo chipsy z automatu
. Nejde ani tak o to, kolik toho do ní dostanu, ale že si sedne, NAPIJE se a něco sní. Konkrétně to bývá aspoň jogurt. Svačinu mají ve školce asi tak hodinu poté, ale co vím, tak bývá tak malá, že jako první a jediné jídlo na dopoledne mi to přijde nedostatečné.
Když chodila do jeslí (půlrok, než ji vzali do školky), tak tam jsme měli skoro nakázáno vodit ji hladovou, aby jim tam jedla. To dostala akorát to pití plus něco malinkého symbolického. V jeslích měli ráno hned po příchodu větší svačinu a asi půlhodiny na to před procházkou ovoce.