Snídaně pro dvouleté dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Svistice ona ovoce sní ale jen ze zahrádky. Kupovaný nechce. Zatím na zahrádce nic moc nevyrostlo. Zrovna jsem byla na zahrádce pro jahody a snědla na posezení celou misku. Je vybíravá no😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
Tak víš bude asi rozdíl dát decku polystyren který je jen rýže, nebo cokoli s přidaným kolem cukru či jiných sacharidů.
Manžel je diabetik a suchý rýžový plátek chleba vysoký GI rozhodně nemá…
Nevim, vsude nachazim, ze ma.
Ja ale tobe ani manzelovi neradim, co ma jist. Ptala ses, v cem to je vysoce prumyslove zpracovane, napsala jsem ti, jak se to vyrabi, z toho snad vidi kazdy, ze to nema z prirozenou potravinou nic spolecneho. Zakladatelce jsem psala, ze bych na to dite pokud mozno nezvykala a ze vyzivove to je uplna nula. A v zapeti jsem se zamyslela nad tim, ze pokud by to byla jedina cesta, jak do ditete dostat treba vyzivnou kvalitni pomazanku, tak asi proc ne.
My doma nejsme ve vyzive neomylni a svati, ale kde je u malych deti jeste moznost navest je spravnou cestou, tam to zkousim a budu zkouset. Tot vse ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janadel píše:
Nevim, vsude nachazim, ze ma.
Ja ale tobe ani manzelovi neradim, co ma jist. Ptala ses, v cem to je vysoce prumyslove zpracovane, napsala jsem ti, jak se to vyrabi, z toho snad vidi kazdy, ze to nema z prirozenou potravinou nic spolecneho. Zakladatelce jsem psala, ze bych na to dite pokud mozno nezvykala a ze vyzivove to je uplna nula. A v zapeti jsem se zamyslela nad tim, ze pokud by to byla jedina cesta, jak do ditete dostat treba vyzivnou kvalitni pomazanku, tak asi proc ne.
My doma nejsme ve vyzive neomylni a svati, ale kde je u malych deti jeste moznost navest je spravnou cestou, tam to zkousim a budu zkouset. Tot vse
Tak pravda, že my jsme bezlepkari a na bezmlecne dietě. Rýžové chlebíčky Racio snídám už víc jak 20 let a ty dva kousky denně mě asi nezabíjí, když zbytek stravy je doma připravené jídlo že základních surovin…
A v těch rýžových chlebech není nic jiného než rýže.
Popravdě, když jsem se diváka na složení spousty kaši určených pro děti, tak mě to složení docela šokovalo..stejně tak jogurty mají do mléčného s zdravého výrobku daleko… různé pribinacy a podobně…chce to najít rozumnou rovnováhu…
Příspěvek upraven 03.07.23 v 14:02
- Citovat
- Upravit
Kase nemusi byt jen ovesna, ale i jahlova, pohankova, ryzova, normalne to rozvaris, mixnes. Pokud mas moznost mlika primo od kravy, tak var v tom, ma narozdil od kupovaneho vyssi vyzivovou hodnotu.
Ryzove mleko z DM je zase nasladle a da tomu skvelou chut, to same, kdyz v tom rozpustis kokosovy olej. Muzes pridat i seminka, konopna, slunecnicova, dynova.
To same jogurt, muzes obmenit za plnotucny tvaroh.
Nebo davej polevky, poctive dlouho tazene domaci vyvary, obmenit se daji nekonecne - s masem, zeleninou, zloutkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
Tak pravda, že my jsme bezlepkari a na bezmlecne dietě. Rýžové chlebíčky Racio snídám už víc jak 20 let a ty dva kousky denně mě asi nezabíjí, když zbytek stravy je doma připravené jídlo že základních surovin…
A v těch rýžových chlebech není nic jiného než rýže.
Popravdě, když jsem se diváka na složení spousty kaši určených pro děti, tak mě to složení docela šokovalo..stejně tak jogurty mají do mléčného s zdravého výrobku daleko… různé pribinacy a podobně…chce to najít rozumnou rovnováhu…Příspěvek upraven 03.07.23 v 14:02
Souhlas, ty kupovane instatni kase taky nemaji se zdravim nic spolecneho. A klidne priznam, ze prvni dite je chvili dostavalo
Druhy uz ne.
Jogurty davam bile, bud Holandii nebo Kunin, ci co to je. No a kdyz uz neco tak tu mene sladkou variantu Lipanka. Jako zase se netvarime, ze cukr neexistuje, nejsme extremisti a nehroutime se, ze dostava ve skolce od deti pri narozeninach bonbony. Ale zkratka ty vysoce prumyslove zpracovane vyrobky mi nedavaji smysl uz dlouho dlouho a chci se toho drzet tam, kde muzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Kaše (domácí, ne ty průmyslové přeslazené srágory pro děti) s jogurtem/ovocem, cornflakes s mlékem, toast, vajíčka.Přesnídávku bych jí dávala tak maximálně na ochucení těch kaší nebo třeba do žervé. Ono jako proč by jedla ovode, když dostane slazenou přesnídávku, že…
A hlavně nemusí nic kousat, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jogurt i kaše může bit s přesnídávku, rozmixovanym ovocem, marmeládou. Možná bych vyzkoušela dat to do skleniček aby to bylo barevné třeba s piškoty nebo sušenkami.
Různé nepečené dorty, pudinky, buchty.
Mychana vajíčka se zeleninou. Veřejný vejce. Jinak toho pečiva je předčí spousta. Např Slaný kroasan. Listové těsto na x způsobů. Možností je dost.
Tady teda taky nejvíc jedou ke snídani jogurty a přesnídávky. Občas mychana vejce… Do misky ovoce, krupky, Buchta a než je objed něco z toho zmizí
- Citovat
- Upravit
Mě by zajímalo kde se vzal ten všeobecný úzus, že kupované instantní kaše jsou „přeslazená srágora“. Vždyť je na trhu spousta druhů neslazených kaší, řekla bych že většina těch nemlécných je bez cukru, pouze obiloviny + vitamín B2 (ty verze s příchutí pak navíc mají např. malinové/jablečné vločky). Jasný, že neberu první na co narazím, ale hledám kaši s pěkným složením, např. DM nebo Rossman mají v nabídce těch svých privátních značek různé druhy nemléčných kaší bez přídavků čehokoli dalšího (např. špaldovou, krupicovou, ovesnou, vícezrnnou) pestrou nabídku má taky značka Nominal (rýžová, ječná, pohanková, vícezrnná, atd - opět jen obiloviny bez ničeho dalšího). Já teda dceři normálně ty instantní nemléčné kaše normálně dělala (nejprve z vody, později i z mléka), ani jsem jí to ničím neochucovala, to až později do toho začala chtít kousky čerstvého ovoce.
Na jogurtu taky nevidím nic špatného, prostě si dá sytější další chod… A coby obměnu to můžeš míchat s tvarohem nebo dát Skyr, domácí Pribináček nebo super je Matylda bílá - dítě má pocit, že dostalo něco extra, dětský jogurt s kravičkou a přitom je to jenom jogurt s tvarohem… (jen bacha na ty ochucené - ty už cukr mají). No a když jen jogurt fakt nestačí, tak se dá dá domácí granola a nebo když se ti do ní nechce, tak opět existují různé druhy neslazeného sypaného müsli nebo má DM a Rossmann cornflakes bez cukru. Ovoce bych k tomu nabízela zvlášť, třeba se chytne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve 2 letech má i období vzdoru nechala bych ji jist co chce můj syn jogurt snídal do 5 ti let a byl tak spokojený..mladší sní jen banan nebo Koblížek takže jogurt ještě dobrý za mne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yxc28 píše:
Mě by zajímalo kde se vzal ten všeobecný úzus, že kupované instantní kaše jsou „přeslazená srágora“. Vždyť je na trhu spousta druhů neslazených kaší, řekla bych že většina těch nemlécných je bez cukru, pouze obiloviny + vitamín B2 (ty verze s příchutí pak navíc mají např. malinové/jablečné vločky). Jasný, že neberu první na co narazím, ale hledám kaši s pěkným složením, např. DM nebo Rossman mají v nabídce těch svých privátních značek různé druhy nemléčných kaší bez přídavků čehokoli dalšího (např. špaldovou, krupicovou, ovesnou, vícezrnnou) pestrou nabídku má taky značka Nominal (rýžová, ječná, pohanková, vícezrnná, atd - opět jen obiloviny bez ničeho dalšího). Já teda dceři normálně ty instantní nemléčné kaše normálně dělala (nejprve z vody, později i z mléka), ani jsem jí to ničím neochucovala, to až později do toho začala chtít kousky čerstvého ovoce.Na jogurtu taky nevidím nic špatného, prostě si dá sytější další chod… A coby obměnu to můžeš míchat s tvarohem nebo dát Skyr, domácí Pribináček nebo super je Matylda bílá - dítě má pocit, že dostalo něco extra, dětský jogurt s kravičkou a přitom je to jenom jogurt s tvarohem… (jen bacha na ty ochucené - ty už cukr mají). No a když jen jogurt fakt nestačí, tak se dá dá domácí granola a nebo když se ti do ní nechce, tak opět existují různé druhy neslazeného sypaného müsli nebo má DM a Rossmann cornflakes bez cukru. Ovoce bych k tomu nabízela zvlášť, třeba se chytne
Daji se vybrat bez pridaneho cukru. Ale pokud jsou instantni, jde tam zase o ten proces vyroby, kdy ty extrudovane slozky jsou zbaveny zivin a dodavaji ve vysledku jen cukry. Zjednodusene napsano. Ale kdyz jsem si vyzkousela, jak bleskova vec je udelat kasi v rendliku, tak proste instantni neni potreba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych to nehrotila. Já taky dětem dávám n3kdy jogurt, jen jim k tomu přidám třeba rohlík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yxc28 píše:
@Janadel To je zajímavý point, díky za vysvětlení
A jeste tam byvaji pridane oleje, to je dalsi kapitola, ale tim uz tu otravovat nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit