Snídaně pro předškoláčky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
27.5.15 09:28

V naší školce jedou každý den pomazánky. Jelikož mám děti, které se ráno se vším courají, je potřeba mít rituály - to znamená i skoro stejná snídaně každý den. Takže jedeme domácí chleba s máslem a střídáme med a domácí marmeládu. Občas dávám s ovesné vločky s mlékem, sušeným ovocem a semínky. Ale to jí příliš dlouho a jsou jak prasátka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.5.15 09:28

Kakao. A i za to jsem neskonale vděčná. Má v sobě aspoň něco. Pak má svačinku ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
27.5.15 09:39

@pavlats bílý jogurt s ovocným musli nebo ovocem, ovesná kaše s ovocem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
27.5.15 10:18

Jakou konkrétní ovesnou kaši?
dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
27.5.15 10:50

Já mám děti 2 a 5 let. Nesní mi studené snídaně (jogurt, kefír…)
Když jdem brzo ráno (odcházíme v 5.55 tak si dají většinou mléko nebo kakao a s sebou do ruky mléčnou houstičku nebo mléčný řez.
Když jdeme až v 7.30 tak snídají ovesnou kaši s ovocem nebo skořicí, mussli s mlékem nebo cereálie s mlékem. Když je domácí buchta tak mají tu. Většinou v pondělky.
Taky mají rádi toust s máslem a medem nebo marmeládou nebo banánové lívanečky. To tak 1× do měsíce nebo o víkendu
A občas máme slané snídaně chystané den předem - pizza šneky nebo slaný závin. Nebo když zbydou tousty, tak je jen ráno doohřeju v troubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
27.5.15 10:52
@tasa píše:
Jakou konkrétní ovesnou kaši?
dik

Já dělám obyčejnou jen z vloček. Jak vstanu, zaleju vločky v misce mlékem, hodím na chvilku do mikrovlnky, nechám odstát a pak dám banán, skořice+jablko nebo med, rozinky. Občas kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
27.5.15 11:00

@tasa nebo také stačí zalít vločky uvařenou vodou kousek nad a přikrýt na 5-10 minut talířkem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
27.5.15 11:08

@ewajs To je to takhle jednoduché? Já si vždy myslela, že se vločky musí bůhví jak dlouho vařit, aby změkly a byla z nich kaše :oops:

• Citovat
  • Upravit
29
27.5.15 11:12

@pavlats to je taky možná varianta, ale je to na dlouho a když je něco jednoduššího, tak nač se s tím vyvařovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
27.5.15 11:13

@pavlats Určitě ne a když si vzpomeneš a večer je namočíš, tak ráno můžeš jen přidat banán, malinko sušeného mléka, rozmixovat a máš kaši na studeno, je výborná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
27.5.15 11:34

My namačíme vločky v mléce a zalijem půlkou nebo i celou přesnídávkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.5.15 11:56

Tak já vločky zaliju vroucí vodou nebo mlékem a nechávám odstát i míň, jak pět minut a stačí to. Není to tedy kaše, ale popravdě nám z toho kaše nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
27.5.15 12:43
@Run píše:
Kakao. A i za to jsem neskonale vděčná. Má v sobě aspoň něco. Pak má svačinku ve školce.

no to je jako u nás :zed: Když je dobrý den, tak to kakao zají křupkama nebo domácí buchtou. Víc ani omylem. Naštěstí je ve školce svačina brzy, tu prý většinou sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
27.5.15 12:53

Ráno mi starší snídá většinou sladké..zdlábne Tvaroháčka nebo Lipánka, vše jen čokoládová příchuť. Když mám doma Kinder Pingui tak si dá dva :roll: někdy ještě cereálie s mlékem. Mladší miluje ke snídani míchaná vajíčka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
27.5.15 13:32

Já dělám tříleťákovi ovesnou kaši z rozdrcených vloček (dají se koupit v Lidlu.. je z nich pak pěkně hustá kaše asi během tří minut ohřívání na plotně :palec: ) s mlékem, ovocem, skořicí, medem a máslem. Nejvíc ale ujíždí na zapečených toustech buď naslano nebo nasladko s marmeládou. Taky fajn jsou lívance nebo palačinky udělané den předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí