Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V naší školce jedou každý den pomazánky. Jelikož mám děti, které se ráno se vším courají, je potřeba mít rituály - to znamená i skoro stejná snídaně každý den. Takže jedeme domácí chleba s máslem a střídáme med a domácí marmeládu. Občas dávám s ovesné vločky s mlékem, sušeným ovocem a semínky. Ale to jí příliš dlouho a jsou jak prasátka ![]()
Kakao. A i za to jsem neskonale vděčná. Má v sobě aspoň něco. Pak má svačinku ve školce.
@pavlats bílý jogurt s ovocným musli nebo ovocem, ovesná kaše s ovocem ![]()
Já mám děti 2 a 5 let. Nesní mi studené snídaně (jogurt, kefír…)
Když jdem brzo ráno (odcházíme v 5.55 tak si dají většinou mléko nebo kakao a s sebou do ruky mléčnou houstičku nebo mléčný řez.
Když jdeme až v 7.30 tak snídají ovesnou kaši s ovocem nebo skořicí, mussli s mlékem nebo cereálie s mlékem. Když je domácí buchta tak mají tu. Většinou v pondělky.
Taky mají rádi toust s máslem a medem nebo marmeládou nebo banánové lívanečky. To tak 1× do měsíce nebo o víkendu
A občas máme slané snídaně chystané den předem - pizza šneky nebo slaný závin. Nebo když zbydou tousty, tak je jen ráno doohřeju v troubě.
@tasa píše:
Jakou konkrétní ovesnou kaši?
dik
Já dělám obyčejnou jen z vloček. Jak vstanu, zaleju vločky v misce mlékem, hodím na chvilku do mikrovlnky, nechám odstát a pak dám banán, skořice+jablko nebo med, rozinky. Občas kakao.
@tasa nebo také stačí zalít vločky uvařenou vodou kousek nad a přikrýt na 5-10 minut talířkem ![]()
@ewajs To je to takhle jednoduché? Já si vždy myslela, že se vločky musí bůhví jak dlouho vařit, aby změkly a byla z nich kaše ![]()
@pavlats to je taky možná varianta, ale je to na dlouho a když je něco jednoduššího, tak nač se s tím vyvařovat ![]()
@pavlats Určitě ne a když si vzpomeneš a večer je namočíš, tak ráno můžeš jen přidat banán, malinko sušeného mléka, rozmixovat a máš kaši na studeno, je výborná.
My namačíme vločky v mléce a zalijem půlkou nebo i celou přesnídávkou
Tak já vločky zaliju vroucí vodou nebo mlékem a nechávám odstát i míň, jak pět minut a stačí to. Není to tedy kaše, ale popravdě nám z toho kaše nechutná.
@Run píše:
Kakao. A i za to jsem neskonale vděčná. Má v sobě aspoň něco. Pak má svačinku ve školce.
no to je jako u nás
Když je dobrý den, tak to kakao zají křupkama nebo domácí buchtou. Víc ani omylem. Naštěstí je ve školce svačina brzy, tu prý většinou sní.
Ráno mi starší snídá většinou sladké..zdlábne Tvaroháčka nebo Lipánka, vše jen čokoládová příchuť. Když mám doma Kinder Pingui tak si dá dva
někdy ještě cereálie s mlékem. Mladší miluje ke snídani míchaná vajíčka ![]()
Já dělám tříleťákovi ovesnou kaši z rozdrcených vloček (dají se koupit v Lidlu.. je z nich pak pěkně hustá kaše asi během tří minut ohřívání na plotně
) s mlékem, ovocem, skořicí, medem a máslem. Nejvíc ale ujíždí na zapečených toustech buď naslano nebo nasladko s marmeládou. Taky fajn jsou lívance nebo palačinky udělané den předem.