Snídaně pro předškoláčky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81477
27.5.15 14:37

Jogurt s musli. jogurt s quinou, do toho na drobno nakrájená jablka, nasekané ořechy, med. domácí „lipánek“ - tvaroh, zakysaná smetana, jogurt, osladit porůznu - med, javorový sirup…
jinak nějaké upečeno buchyty, bezlep. u nás nejvíc frčí muffiny - základ tvarohovopohankové bábovkové těsto, na to zakysaná smetana a pak nějaké ovoce v agaru.
když jsem u toho agaru, tak ještě maj rádi takové ovocné želé z agaru - borůvky, rybíz, maliny, jahody a jiné drobné ovoce, přidat vodu, agar, rozpustit, chvilku povařit, osladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
28.5.15 09:23
@Loll píše:
@pavlats Určitě ne a když si vzpomeneš a večer je namočíš, tak ráno můžeš jen přidat banán, malinko sušeného mléka, rozmixovat a máš kaši na studeno, je výborná.

takže když se zalijou teplou vodou, tak to musím udělat večer|? kdyby ne večer, tak nechat přejít varem? a s mikrovlnkou je to jak? j

jednou jsem dělala pohankovou kasi a byl to neskutecnej hnus. dtto cizrna. to je jen takova asociace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
28.5.15 09:26
@Lama Lama píše:
Jogurt s musli. jogurt s quinou, do toho na drobno nakrájená jablka, nasekané ořechy, med. domácí „lipánek“ - tvaroh, zakysaná smetana, jogurt, osladit porůznu - med, javorový sirup…
jinak nějaké upečeno buchyty, bezlep. u nás nejvíc frčí muffiny - základ tvarohovopohankové bábovkové těsto, na to zakysaná smetana a pak nějaké ovoce v agaru.
když jsem u toho agaru, tak ještě maj rádi takové ovocné želé z agaru - borůvky, rybíz, maliny, jahody a jiné drobné ovoce, přidat vodu, agar, rozpustit, chvilku povařit, osladit.

a z klasika cukru by to zele neslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
28.5.15 10:12

@tasa Já je akorát večer namočím, ráno scedím, přidám banán, trochu suš. mléka a rozmixnu. Nic nevařím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.5.15 10:29

@tasa Nemusíš to udělat večer. Pokud děláš s mlékem, tak normálně nasypeš do misky vločky, hrozinky a třeba slunečnicová semínka (zezačátku můžeš i přisladit a postupem času slazení odbourat), zaliješ mlékem a dáš cca na minutu do mikrovlnky a pak to necháš odstát několik minut. Vpodstatě než to trošku zchladne, aby se to dalo jíst, tak to nabobtná. Ale není to kaše v tom pravém slova smyslu, takhle to totiž nezeslizovatí :lol:. jinak pokud to chceš úplně zdravé, tak je lepší povařit mléko normálně na plotně a pak to jím zalít. Říká se, že mikrovlnka není pro ohřev mléka vhodné, vznikají při tom rakovinotvorné látky. Někde jsem viděla na toto téma článek, můžu se po něm zkusit podívat :think: Takže když to dělám vyjímečně, taky to do mikrovlnky strčím, a le pokud bych to měla dělat pravidelně každý den, budu ohřívat na plotně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
28.5.15 10:31

Tasa. slo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.5.15 10:34

Mléko a mikrovlnka str.12
https://books.google.cz/books?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.5.15 17:33

@Amys nechytrač a přelož mi to :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.5.15 18:21
@Run píše:
@Amys nechytrač a přelož mi to :jazyk:

Já umím anglicky taky prd, hoď si to do překladače vod gůglu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.5.15 19:02

@Amys ty jsi fakt kámoška :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
28.5.15 21:07
@Amys píše:
Mléko a mikrovlnka str.12
https://books.google.cz/books?…

Me říkal jeden, co by tomu vzděláním a praxi měl rozumět, ze je to fáma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.5.15 21:18
@tasa píše:
Me říkal jeden, co by tomu vzděláním a praxi měl rozumět, ze je to fáma

Tak mu ten odkaz pošli, mě by jeho názor docela zajímal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.5.15 16:52

Mě taky, protože jsem líná a mlíko tam ohřívám denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
29.5.15 23:47

@Run Vzdělání na to nemám, ale co jsem postřehla ze „summary“: je tam samé „možná“ a „mělo by se prozkoumat“. Není tam žádný konkrétní závěr, že něco lidem škodí. Je to z roku 1992, takže je tu navíc otázka, proč se o tom průzkumu neví víc. Buď to tutlají výrobci mikrovlnek nebo se žádná škodlivost neprokázala. :nevim:
S Googlem ani jinými překladači bych na to radši nechodila. Je to hodně odborný (= nesrozumitelný) text. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí