Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat na vaše zkušenosti s dětskými bundami, které jsou dvojité - spodní vrstva je textilní, horní jakoby pláštěnka, oboje spojené v jeden kus textilu. Typově něco podobného, jako je na přiloženém obrázku.
Viděla jsem ve školce, kam chodí moje dítě, že to ostatní děti dost mají. Jaké jsou Vaše zkušenosti, má smysl takovou bundu pořídit?
Prostě pláštěnka. Neprodyšná. Máme klasickou pláštěnku, ale nepoužíváme, když prší, nosí Softshellku a deštník. Pláštěnku dávám fakt jen když jde blbnout v dešti do kaluží. Společně s gumovýma kalhotama. Jinak na běžnou cestu do školky stačí softshell. U nás ven za deště nechodí.
Já už dva roky kupuju v Lidlu dětem bundy s vrchní nepromokavou vrstvou, je to něco jako guma a jsem s tim maximálně spokojená. Pláštěnky se vždy potrhali a tohle ne. Dají se k tomu koupit i kalhoty.
@renata123 Je to proste zateplena plastenka. Dcera ji mela jednou. Dneska volim spis bundu a na to plastenka klasicka.
Asi jak které dítě. Moje se v tom nepotí, odchodí v gumovém oblečku z Lidlu hodně času (chodí do lesní školky) a dobrý. Kamarádky syn je větší a potí se, nemůže to mít. V dešti se nakonec namočí děti i v tom, stačí, že sahají rukama na mokré věci, rukávama to vyvzlíná nahoru. Jako ochrana do bláta je to ideální, ale to spíš kalhoty než bunda. Upřímně bundu bez kalhot moc nechápu, to je tak na chvíli místo pláštěnky.
Jinak potvrzuji, že jako malá se v tom nepotila, teď by se v tom upekla. Je jí 3,5. Ona je teda splavená ve všem.
Když už tak bych fakt koupila nějakou tu nepromok. soupravu.
@renata123 já mám pro obě děti tenké nepromokavé soupravy z lidlu, kalhoty i bundu, ale nosí to víceméně jen při kempování, když prší, je bláto, to je nenahraditelné. Vždycky jsme museli s sebou vozit spoustu věcí, protože hned bylo vše špinavé.
Do školky to ale nedávám, nevidím důvod, když prší, chodí cvičit do tělocvičny. Ale na podzim jsem staršímu dávala do školky zateplené nepromokavé kalhoty, když bylo bláto, tak jsem je doma jen umyla a bylo ![]()
Nepotí se mi v tom ani jedno dítě, ale věřím, že se v tom děti potit můžou, je to prostě gumové, neprodyšné, rozhodně ne na běžné nošení. A to v těch bundách děti normálně potkávám i za nedeštivého počasí
Máme taky z Lidlu, kalhoty i bundu. Syn (23m) se v tom teda dost potí, takže pod to nenavlíkám a dávám mu to jen v deštivém chladnějším počasí nebo v zimě místo oteplováků do sněhu. Do školky ideál, když jdou ven po dešti, doma kalhoty otřu vlhkou hadrou a jde zase v čistým ![]()
Supr do školky, nebo vyloženě do kaluží,.. jinak ne. Mám z tchiba, je to podšité jemným fleesem. k tomu gumové kalhoty. když jdou na zahrádku, je to ideální…nevadí mi, když je to pokryté bahnem,.. já to rovnou nechávám ve školce, domů to ani moc nenosím..jen na očistu.
jinak nosí softshel, a pláštěnku taky nepotřebuje, bunda a kalhoty vydrží normální déšť.., jen do školky jí musí mít..
za mě ano, ale rozhodně ne na nějakou sportovní aktivitu.. jsou v tom jak ve skafandru, splavení,.. brr.