Snídaně pro předškoláčky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
pavlats
27.5.15 08:43

Snídaně pro předškoláčky

Ahoj všem,
hledám inspiraci, co dávat předškolákům k snídani.
Chtěla bych Vás poprosit o recepty, co Vaše děti rády snídají, co jim chutná a co nezabere moc času na přípravu.
Ráda bych se vyhla clebu či rohlíku s máslem, pomazánkou atd… protože to u nás mají děti téměř každý den ve školce na dopolední svačinu.
Děkuji za tipy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21894
27.5.15 08:48

Nejoblibenejsi a nejcastejsi je bily jogurt s musli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.5.15 08:49

Mussli s mlékem, jogurt, puding s ovocem, domácí koláč/buchtu, croissant. O víkendu klidně palačinky, toasty.

• Citovat
  • Upravit
27.5.15 08:50

Ahoj, my máme většinou sladkou snídani. Bábovka, cini minies, perník, někdy stačí jen kakao, piškoty, brumíka..Kdybych jí dala třeba rohlík se šunkou, tak by mi to ani nejedla.Ale i tu sladkou snídani do ní musím doslava nacpat, ráno moc jíst nechce, protože odcházíme v 6:30..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
27.5.15 08:52

1. sýr cottage
2. rozkrájený banán, bílý jogurt, posypu kakaem nebo hodím pár kuliček Nesquika
3. teplá ovesná kaše + navrch ovoce
4. studená ovesná kaše s banánem (u nás TOP snídaně)
5. kukuř. cornflakes s mlékem
6. suchárky s tvrdým sýrem (lze i se šunkou, moje děti ale odmítají)
7. svátečně pudink (vařím večer), ale to mají tak 1× za půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
27.5.15 08:55

Tak my kdyz jde maly do skolky (zatim jen miniskolka od zari nas ceka skolka) tak si vetsinou da jen jogurtovy napoj nebo nejaky jogrt nebo trosku cerealii s mlekem vetsinou pulku jogurtoveho napoje. Do skolky chodi mezi 8-8:30 a oni za hodinu maji svacinu. Tak kdyby se mi doma najedl tak by svacinu nechtel a on stejne po ranu moc hlad nema..
Od zari na tom budeme podobne, takze neco maleho a rychleho.

O vikendu mivame palacinky, tousty, buchtu co jsem vecer upekla
Ve dny kdyz je doma a nejde do skolky tak vetsinou snida az kolem 9te.. :think:

Příspěvek upraven 27.05.15 v 08:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
27.5.15 08:55

Když pominu klasiku pečivo se sýrem, šunkou a pod, tak… Jogurt, kefírové mléko, ovoce, sladké pečené(koupené, domácí), granko hvězdičky/kukuřičné lupínky s mlékem. Někdy sýr a křup.
Před odchodem do školky taky nechce moc snídat, tak jsem ráda, když se napije kefírového mléka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
27.5.15 09:03

Děkuji za tipy, jen piště, prosím, dál.
Mě právě holky (5 a 4 roky) zatím snídají jen mléko (hrnek Sunaru) a pak mají až svačinu ve školce. Ale už mi to pro ně připadá dost málo, když musí někdy ve školce spát, jsou pak hodně hladové. Tak bych je chtěla o prázdninách naučit na normální snídaně.

• Citovat
  • Upravit
11117
27.5.15 09:03

Stastlivci… js jsem rada, kdyz rano do ditete narvu 1 susenku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
27.5.15 09:11

U nás jede jen ovesná kaše.
rohlík nech pač to je večeře. :mrgreen:
Jogurt nechce pač to je svačinka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
27.5.15 09:14

@pavlats tak my kdyz jsem doma tak dopoledni svacina u nas neni a nikdy nebyvala. Syn snidava kolem devate a pak ve dvanact obed.. Obcas si da jablicko nebo nejake ovoce.
Kdyz jdem do skolky tak do neho rano kolem osme narvu trochu jogurtoveho napoje nebo maly jogurt a pak ma svacinu o pul desate ve skolce. Pak kolem poledne maji obed a po spani zase svacinu.
Takze mi neprijde ze bych tim ze nema rano snidani mel mene jidla :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.5.15 09:20

U nás se ráno chytnu max. s termixem. Zcela výjimečně kukuřičné křupinky s mlékem. Sem tam odmítnou snídat úplně. Co nadělám…já když se nasnídám hned po probuzení, tak je mi pak od žaludku špatně. Musím jíst až tak hodinu po probuzení…takže když nechtějí, nenutím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
27.5.15 09:20

My odcházíme kolem půl osmé.

• Citovat
  • Upravit
20777
27.5.15 09:28

V naší školce jedou každý den pomazánky. Jelikož mám děti, které se ráno se vším courají, je potřeba mít rituály - to znamená i skoro stejná snídaně každý den. Takže jedeme domácí chleba s máslem a střídáme med a domácí marmeládu. Občas dávám s ovesné vločky s mlékem, sušeným ovocem a semínky. Ale to jí příliš dlouho a jsou jak prasátka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.5.15 09:28

Kakao. A i za to jsem neskonale vděčná. Má v sobě aspoň něco. Pak má svačinku ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí