Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mussli s mlékem, jogurt, puding s ovocem, domácí koláč/buchtu, croissant. O víkendu klidně palačinky, toasty.
Ahoj, my máme většinou sladkou snídani. Bábovka, cini minies, perník, někdy stačí jen kakao, piškoty, brumíka..Kdybych jí dala třeba rohlík se šunkou, tak by mi to ani nejedla.Ale i tu sladkou snídani do ní musím doslava nacpat, ráno moc jíst nechce, protože odcházíme v 6:30..
1. sýr cottage
2. rozkrájený banán, bílý jogurt, posypu kakaem nebo hodím pár kuliček Nesquika
3. teplá ovesná kaše + navrch ovoce
4. studená ovesná kaše s banánem (u nás TOP snídaně)
5. kukuř. cornflakes s mlékem
6. suchárky s tvrdým sýrem (lze i se šunkou, moje děti ale odmítají)
7. svátečně pudink (vařím večer), ale to mají tak 1× za půl roku
Tak my kdyz jde maly do skolky (zatim jen miniskolka od zari nas ceka skolka) tak si vetsinou da jen jogurtovy napoj nebo nejaky jogrt nebo trosku cerealii s mlekem vetsinou pulku jogurtoveho napoje. Do skolky chodi mezi 8-8:30 a oni za hodinu maji svacinu. Tak kdyby se mi doma najedl tak by svacinu nechtel a on stejne po ranu moc hlad nema..
Od zari na tom budeme podobne, takze neco maleho a rychleho.
O vikendu mivame palacinky, tousty, buchtu co jsem vecer upekla
Ve dny kdyz je doma a nejde do skolky tak vetsinou snida az kolem 9te.. ![]()
Příspěvek upraven 27.05.15 v 08:56
Když pominu klasiku pečivo se sýrem, šunkou a pod, tak… Jogurt, kefírové mléko, ovoce, sladké pečené(koupené, domácí), granko hvězdičky/kukuřičné lupínky s mlékem. Někdy sýr a křup.
Před odchodem do školky taky nechce moc snídat, tak jsem ráda, když se napije kefírového mléka ![]()
Děkuji za tipy, jen piště, prosím, dál.
Mě právě holky (5 a 4 roky) zatím snídají jen mléko (hrnek Sunaru) a pak mají až svačinu ve školce. Ale už mi to pro ně připadá dost málo, když musí někdy ve školce spát, jsou pak hodně hladové. Tak bych je chtěla o prázdninách naučit na normální snídaně.
Stastlivci… js jsem rada, kdyz rano do ditete narvu 1 susenku ![]()
U nás jede jen ovesná kaše.
rohlík nech pač to je večeře. ![]()
Jogurt nechce pač to je svačinka. ![]()
@pavlats tak my kdyz jsem doma tak dopoledni svacina u nas neni a nikdy nebyvala. Syn snidava kolem devate a pak ve dvanact obed.. Obcas si da jablicko nebo nejake ovoce.
Kdyz jdem do skolky tak do neho rano kolem osme narvu trochu jogurtoveho napoje nebo maly jogurt a pak ma svacinu o pul desate ve skolce. Pak kolem poledne maji obed a po spani zase svacinu.
Takze mi neprijde ze bych tim ze nema rano snidani mel mene jidla
![]()
U nás se ráno chytnu max. s termixem. Zcela výjimečně kukuřičné křupinky s mlékem. Sem tam odmítnou snídat úplně. Co nadělám…já když se nasnídám hned po probuzení, tak je mi pak od žaludku špatně. Musím jíst až tak hodinu po probuzení…takže když nechtějí, nenutím ![]()
V naší školce jedou každý den pomazánky. Jelikož mám děti, které se ráno se vším courají, je potřeba mít rituály - to znamená i skoro stejná snídaně každý den. Takže jedeme domácí chleba s máslem a střídáme med a domácí marmeládu. Občas dávám s ovesné vločky s mlékem, sušeným ovocem a semínky. Ale to jí příliš dlouho a jsou jak prasátka ![]()
Kakao. A i za to jsem neskonale vděčná. Má v sobě aspoň něco. Pak má svačinku ve školce.
Ahoj všem,
hledám inspiraci, co dávat předškolákům k snídani.
Chtěla bych Vás poprosit o recepty, co Vaše děti rády snídají, co jim chutná a co nezabere moc času na přípravu.
Ráda bych se vyhla clebu či rohlíku s máslem, pomazánkou atd… protože to u nás mají děti téměř každý den ve školce na dopolední svačinu.
Děkuji za tipy.