Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dnes mame nocni problem se spanim ktery je nastesti ojedinely. Zkratka mala zacla brecet a brecet tak sem pro ni sla, byla spocena a usoudila sem ze ma ucpany nos(ale nemocna neni, snad ze by od ted zacla byt) vyndala sem ji ze spaciho pytle, odsala nos+kapla kapky, dala caj ale u toho porad pobrekavala(coz je az udivujici ze u sve oblibene flasky
) tak sem pristoupila k mereni teploty a ma 35,5C
Prebalila sem, ponosila a dala znovu spat ale porad jeste obcas pobrekava. Nevite cim to
A co soudite o ty divny teplote
(cele telo ma teple) Diky. Sany.
![]()
Ahoj, nevím jak je to u každičkého jedince, ale moje malá to také měla skoro pravidelně. Jednou jsme při takové nízké teplotě byli zrovna i v nemocnici a tak jsem se ptala doktora jestli je to normální (ten pobyt se nevztahoval k té teplotě). On řekl, že některé dětičky tak dokáží v noci zpomalit svůj krevní oběh , ale ať se nebojím, že to nic není. A můžu říct, že někdy i dnes a to je jí 11, dokáže mít po ránu taky takovou podchlazenou teplotu. věrka
![]()
Ahoj,kdyz zmerim rano teplotu dceri, tak ma 35,4,takze bud pohode.Petra
Ahoj Marty1, u starsiho zlaticka co se tyce zoubku, prikrmu atd. atd. moc zkusenosti nemam protoze s ni bylo vse OK. Z mladsi je to taky v poho
ale o proti sestre uz je proste zivejsi a na problem bleee sice ne „jidlo“ ale blee zeleninovy prikrm (kdyz uz to trvalo tak tyden) ale ovocny prikrm namy sem zavedla nechces-nejez a proste zel. obed byl nekolik dni vynechan (i ja sem z toho zacla mit problem ze ji „trapim“ hlady-kdyz se odmitave vynechal obed) ale po par neobedovych dnech najednou
ham zel. No od te doby to u nas jede vse ve velkym
Ale jak uz tady bylo mnohokrat receno „Kazde ditko je jine“ a i kazdy zpusob vychovy (nebo vedeni k urcitemu cili) je jiny, cili toto je moje nynejsi zkusenost.
No uz nekolikrat sem premyslela nad tim kdy se vlastne da rict ze je naka mamka Uplne zkusena, a usoudila sem ze za zkusenou mamku se da povazovat troj-nasobna mamka. No jesli to dle meho soudu tak zustane nevim a asi nikdy uz nezjistim. Sany.
A jestli se Vam zobrazuje ze uz sem 2× opravila, to sou ty chyby ktery si ja studentka nemuzu dovolit
Sany.
Ahoj Marty1, vubec me neobtezujes, kdyz vim rada poradim. Starsi dceru ktera byla ve veku jako je tvuj Patrik sem krmila 5×/denne. Presne si nepamatuji kolik toho snedla ale orientacne
snidane: rohlik s necim, svaca jogurt nebo ovoce, obed kolik snedla tolik snedla-bez omezeni, svaca bud jogurt nebo ovoce-dle 1.svaci, veca: rohlik s necim. Samozrejme ze nejedla jen rohliky, moznosti je v tomto veku uz mooooc, takze kase, lupinky, pudinky, vlocky atd. atd. Sany.
Ahoj,
omlouvám se předem za možná druhou diskuzi na stejné téma. Ale nějak jsem se nadchla pro korálky - když jsem viděla ty krásné výrobky - Vánoční dárky jak ze žurnálu ![]()
Ale nějak nevím kde začít - určitě od něčeho jednoduchého… ![]()
Mám ale otázky,na které jsem nenašla odpovědi:
1. Jakou velikost rokajlu si mám jakožto začátečník zvolit?
2. Na co navlíkat/čím šít - jedni radí Nymo,druzí nějakou nit.
3. znáte nějaké dost dobré stránky s návody?
Děkuji moc
M.
Ahoj maim.Taky mám slabost pro korálky už od malička.S tou velikostí ti asi neporadím.Já jsem ale toho názoru,že když se ti něco líbí,tak to uděláš z jakých koli.Jako radu pro začátečníka radím trpělivost a zase trpělivost.Asi před 2 roky jsem se naučila drátkovat stromečky od kamarádky.Trochu jsem byla naštvaná,žemi to nešlo jako jí a nyní je to naopak.Vypilovala jsem to.Na navlékání radím silon.Myslím,že pro začátečníky je víbornej.Nit bych zavrhla ůplně.na silon nepotřebuješ jehlu,nepřetrhne se jen tak je krásně ohebný,skrátka pěkně se mi s ním dělá.
já bych spíš potřebovala poradit kde sehnat větší množství korálků nebo perliček různých barev.. já je zase zaháčkovávám či našívám na kloboučky a čepičky… větší množství za nějakou solidní cenu! víte??? díky kdyžtak prosím písněte sz! moooooc dííík!
velikost rokajlu záleží na tom, co z toho chceš dělat, z vlastní zkušenosti můžu poradit velikost kolem 2,5 mm (2 mm mi přijdou už docela malé, takže je to pak piplačka…)
na co šít: zkoušela jsem vlasec a ten u mě vede. Chce to sílu 0,15-0,18, víc určitě ne… Nymo jsem zkoušela taky, ale jako takový zázrak jak o něm všichni mluví mi to za ty prachy nepřišlo… Na niti jsem se zastavila vždy hned na začátku, hrozně se mi to zamotávalo a já pak byla hnedka naštvaná ![]()
Návody… většinu věcí si vymýšlím sama, jinak chodím sem: http://www.beadforum.cz/, tam je pak spousta odkazů…
A kde nakupuji? já mám nejradši tento obchod: http://koralek-obchod.cz/, konkrétně toho rokajlu mívají velký výběr za dobré ceny, jinak je těch obchodů pochopitelně spousta.