Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jen, že každý to má nastavené jinak. A já třeba u Katky - 15 m vnímám 38 jako teplotu spíš zvýšenou, zato u Kity - 14 let jako horečku. Ale ta je nemívá, spíš naopak jí teplota klesá . A třeba u mě 36,7 už je mi blbě a 37,5 „umírám“. Běžnou teplotu mám mezi 35,7 a 36,3
Kač měla večer 38,3. a já jí nakonec Panadol dala. teď spí.
Příspěvek upraven 26.05.11 v 23:35
Když měl Samík naposledy horečky (přes 38,5), tak jsem mu jenom potírala kapesníkem chodidla a dlaně, ocet jsem měla rozředěný teda vodou. Nevím, jestli je to tak dobře, ponožek jsem se trochu bála, že bude ječet, ale tohle potírání mu bylo moc příjemné a horečku to trochu srazilo…
Markit.Hl píše:
Já jen, že každý to má nastavené jinak. A já třeba u Katky - 15 m vnímám 38 jako teplotu spíš zvýšenou, zato u Kity - 14 let jako horečku.Kač měla večer 38,3. a já jí nakonec Panadol dala. teď spí.
,presne tak.
já dělám oct.zábaly klukovi vždy, když má nad 39
a většinou v kombinaci s antipyretikem zaberou..jednou měl 40horečky 3dny než jsme přišli na to, že má anginu a střídala jsem ty oct.zábaly, které jsou šetrnější než koupel s koupelí (dát dítě do vany, napouštět vlažnou pro dítě příjemnou vodu a když už ti tam sedí, tak studenou sprchou pod vodou vodu pomalu ochlazovat
)poradila mi to kámoška a super
jen se pak musí dávat pozor-když jsou studený nohy, tak už koupel neopakovat ![]()
já dělám oct.zábaly tak, že dám dítě na postel, pod ruce a nohy ručník a plíny nebo utěrky namočím ve studený vodě s octem a balím ruce a nohy..a nechám tak, jak to dítě vydrží-tak 15min cca..tak ať je brzo líp ![]()
ahoj já používam ocet take podle receptu mé babičky davám ocet mouku a vodu udelam těsticko dám na nožky dam na ně igelitový saček a potom ponožky vždy to zabere po sundání je těsto horke chvala octu čauky digi
digina píše:
ahoj já používam ocet take podle receptu mé babičky davám ocet mouku a vodu udelam těsticko dám na nožky dam na ně igelitový saček a potom ponožky vždy to zabere po sundání je těsto horke chvala octu čauky digi
To jsem už taky slyšela.V jakém poměru to dáváš-zhruba???
Já dávám ocet když má malá nad 39 (má 18m)
tak to je super…nám teplota klesla nebo horečka na 37,5..takže dobré..
Jinak i vnoci nměla 35,4 a byla tak šíleně studená i na hrudníčku, že jsem jí musela dát pod mou peřinu a na hlavu čepičku…
Příště určo začnem octovýma zábalama než začnmu do malé rvát čípky…má od nich tak rozedřenou prdelku že trpím za ní…
jo jinak o horečce a teplotě se dozvídám až tady…
pro mě byla teplota nebo horečka prašt jak uhod…-
Asi to bude tím že naši to tak nehrotili. ![]()
Mamka to říkala po každíé jinak jednou jsem měla 39 byla to teplota po druhé taky 39 a byla to horečka ![]()
Tak u nás nekleslo.
1. pokud byl šílený hysterák a ještě dýl trvalo, než jsme ji uklidnila. Ráno znova 38,5 (po odečtu) a tak sjem radši jela k dr.
Nic jí není - teda buď zoubky a nebo přehřátí,a le vzhledem k tomu, že jsme od úterý nebyla venku, tak je to nepravděpodobné.
Tak zkouším 2 pokus.
pupííííček píše:
Příště určo začnem octovýma zábalama než začnmu do malé rvát čípky…má od nich tak rozedřenou prdelku že trpím za ní…
já čípky nedávám, když tak sirup - brufenový nebo panadol.
to by mi ten sirup musela chtít… ![]()
no jinak na pohotovosti mi řekli že rozhodně neodečítat…
prý to co vidím na teploměru ,podle toho se mám řídit…¨
já taky tedy nehraju na nějáké odečty, pač kdyby malá měla třeba 39 a já jí to odečetla na 38,5 tak bych neřešila ty křeče z horečky,,,,a kdyby je dostala tak bych si to akorat vyčitala…
ale na ty křeče máme prášky davají se nad 38,7…
před chvilkou jsme se vrátili od doktora a nakonec to bude fakt ta 5 nemoc ![]()
jsou to pro mě novinky..hlavně jsem o tom nikdy neslyšela. ![]()
midneska dr opět odkýval odečítat. ![]()
Asi co dr to názorů koukám.
Chtěla bych všechny maminky varovat před „octovými papučkami“. Mám osobní velmi bolestivou zkušenost. Při teplotě 38.6 C jsem si udělala octové papučky podle „babských rad“. Namočila jsem si ponožky do octové vody (4díly vody:1 díl octa), navlékla na chodidla obalila suchým ručníkem a velmi brzy jsem si už libovala, jak vše funguje. Teplota opravdu záhy klesla. Vše bylo Ok. Po 3 dnech jsem už odpoledne cítila bolesti v kostech, v noci jsem měla pocit, že se mi kosti rozkládají nebo přinejmenším, že mi je trpaslíčky hoblují, pilují…oka jsem nezamhouřila bolestí, následně mě začaly bolet i žíly v podkolení a v předloktí, dnes 10 dnů po „akci“ mám pořád bolesti. Podobnou zkušenost má i kolegyně z práce, kterou jako malou holku takto léčili rodiče a dnes má velké odvápnění kosti. Od známého jsem se dozvěděla, že si namáčeli ruce v octu, když si je chtěli bezbolestně zlomit…hloupá zábava, ale opět dokazuje, že ocet na kosti působí…Zkuste, maminky, raději papučky tvarohové.