Snížení výživného
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Sám od seba výživné znížiť nemôže, treba sa obrátiť na súd a žiadať súd o zníženie výživného. Pálka 17 000 CZK za podnájom mi príde veľa, určite sa dá aj v rámci Prahy zohnať lacnejšie ubytovanie.
- Citovat
- Upravit
Tak nevím, ale nájem 17000?
To by vám asi u soudu řekli, že si máte najít jiné bydlení… nebo proč si nevezmete hypotéku? Nevím, ale pokud máte na to, abyste tolik peněz valili do nájmu a už nezbyde na botičky…
nechápu. A ještě kvůli tomu snižovat výživné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevim, ale 3000 na dvě děti vám asi nikdo nevyměří… Dá se to upravit jenom písemnou dohodou, nemusíte to brát přes soud, tudíž pokud ona s tím bude souhlasit, jde to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jo, tři tisíce by vyměřili, kdyby to bylo odpovídající příjmům… ale upřímně řečeno, nevím, jak jste si to propočetli… chce to asi líp hospodařit. Manžel očividně nemá špatnou práci, když utáhnete to nájemné, takže pes musí být zakopaný jinde. A ty dva šušně, když to takhle napíšu, co byste ušetřili, by zrovna vás podle mě asi nespasily. Za chvili by vám zase chyběly peníze, protože očividně s nimi neumíte zacházet. To nemáte žádnou rezervu na účtě?
Tak jsem napsala, co si myslím, a klidně mě teď kamenujte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lim: Jo, ale když jsou příjmy dostatečný na 17 000 nájem + ostatní, tak vzhledem k tomu, že alimenty mají přednost před všemi ostatními „pohledávkami“ asi soud nevyměří „jen“ 3000… I můj táta platí na mě a bratra víc, a to má další dvě děti a navíc jsou náklady na starší „děti“ podle státu menší…
Zakl: Je pravda, že byste se asi nejdřív měli podívat na to, jak hospodaříte… Těch výdajů navíc je měsíčně spousta. A čím víc rodina vydělá, tím víc jich je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dessie, přesně tak jsem to myslela:-) aby jim to snížili, museli by platit na byt třeba 5000, manželův příjem třeba 8 čistého… nebo tak nějak. Ale rozhodně nikdo neuzná jako nutný výdaj nájem za 17000, aby se alimenty snížily o 2000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě že rezervy jsme teď spotřebovali kvůli stěhování.Navíc než jsme sehnali byt, manžel dojížděl denně 80km, takže padlo na cestu.A stěhování do levnějšího teď nemáme jak když chtějí všude kauci.Mám strach spíš z toho, že nás ex udá, když nepošleme přesně těch 5000,– Ale než se to u nás zase srovná, třeba 2-3 měsíce tak jak to udělat?Na dohodu těžko přistoupí, kdo by dobrovolně přistoupil na menší peníze.A já s ročním dítětem do práce nemám jak jít.Příští rok ve dvou letech už to musím nějak udělat,ale co teď?
- Citovat
- Upravit
Jinak platíme nájem+alimenty a z mého rodičáku jídlo,jízdné a ostatní výdaje.A v Praze jsme o moc levnější bydlení nesehnali.1+1 za 14000,– a tak a navíc přes realitku.Takhle to máme přímo přes majitele.
- Citovat
- Upravit
Anonymní co stím???Já bych raději nejedla,ale dítě bych v zimě rozhodně v letních botech chodit nenechala!!!!Když máte 17 tisíc na nájem,zas tak snad máte i na boty!
A dělat si díte,když vím,že nemám ani na jeho základní potřeby je podle mě vrchol nezodpovědnosti!
A pochybuji,že bývalka bude souhlasit se snížením alimentů..já bych teda rozhodně nesouhlasila!
Omlouvám se za hrubý příspěvek,ale jinak jsem nemohla.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nelliss píše:
Anonymní stím???Já bych raději nejedla,ale dítě bych v zimě rozhodně v letních botech chodit nenechala!!!!Když máte 17 tisíc na nájem,zas tak snad máte i na boty!
A dělat si díte,když vím,že nemám ani na jeho základní potřeby je podle mě vrchol nezodpovědnosti!
A pochybuji,že bývalka bude souhlasit se snížením alimentů..já bych teda rozhodně nesouhlasila!
Omlouvám se za hrubý příspěvek,ale jinak jsem nemohla..
Já Tě chápu,čekala jsem takové příspěvky, ty mi jsou ovšem k ničemu.Spíš jsem chtěla poradit, jak to vymyslet s tím výživným.Jde mi o ty 3 měsíce, než bude mít manžel po zkušebce a bude to v klidu.Ale to nikoho nezajímá,platit musí hned teď…Jsem si říkala, víc hlav víc ví…Ale asi ne…
- Citovat
- Upravit
Rady typu najděte si levnější bydlení a lépe hospodařte mi jsou momentálně na prd…Spíš potřebuju vymyslet, jak udělat a poslat ex teď třeba jen 3000,– aby si mohl manža vzít děti na vánoce sem.Protože je to buď a nebo-pošlem celou částku a uvidí je bůhví kdy.Vím, že to teď k tomu moc nepatří,ale manžovi rodiče ex a klukům platí nájem,kroužky a vše kolem,takže to není že bychom je chtěli „nechat o hladu“ jen jak to udělat aby se zbytek doposlal třeba v lednu a neposlala na něj soud nebo tak…
- Citovat
- Upravit
Promiň,ale mě nazdvihlo to,že necháš dítě v zimě chodit v letních botech!!Raději bych jedla suchý chleba,než toto dovolit!!
Jediná šance je,že vám ex odpustí ty dva tisíce,ale s tím bych fakt nepočítala!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já tedy ten nájem 17000kč chápu-protože jestli bydlíte v podnájmu,tak to neni žádná legrace.My platíme 12000kč ak tomu splácíme 4000kč měsíčně ,co jsem si půjčili na kauci a poplatky před stěhováním.Platíme tedy horentní sumu za bydlení,které neni naše a rouzhodně to nebyl a není náš sen.jenže jiná možnost není.tak já tě opravdu chápu.Ale sama jsem rozvedená a bývalý mi posílá na dvě děti 5000kč a kdyby z jakéholov důvodu poslal mín-jsme v háji a hodně bych kopala,aby se to nestalo.Protože každý chrání předvším ty své děti-tak to je
Tak i když chápu tvé zoufalství a snahu to nějak ukočírovat,zároven jsem proti snižování výživného.To jsem ti moc nepomohla co?
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
No já tedy ten nájem 17000kč chápu-protože jestli bydlíte v podnájmu,tak to neni žádná legrace.My platíme 12000kč ak tomu splácíme 4000kč měsíčně ,co jsem si půjčili na kauci a poplatky před stěhováním.Platíme tedy horentní sumu za bydlení,které neni naše a rouzhodně to nebyl a není náš sen.jenže jiná možnost není.tak já tě opravdu chápu.Ale sama jsem rozvedená a bývalý mi posílá na dvě děti 5000kč a kdyby z jakéholov důvodu poslal mín-jsme v háji a hodně bych kopala,aby se to nestalo.Protože každý chrání předvším ty své děti-tak to jeTak i když chápu tvé zoufalství a snahu to nějak ukočírovat,zároven jsem proti snižování výživného.To jsem ti moc nepomohla co?
Taky bych to snížení nějak nehrotila,ale vzhledem k tomu, že babička jim vše hradí a kupuje, tak z toho nemám tak „špatný pocit“ a ohlížím se na své dítě, které nemá babičky.Samo že jsou to jeho děti a platit musí.Jen jsem si říkala, jestli třeba nemáte někdo zkušenost, když se stane, že prostě najednou není z čeho - nemocenská,přijití o práci…
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, máte některá zkušenost se snížením výživného na děti?Vím, že vždycky když tady vznikne taková diskuze, tak ti co chtějí snížit jsou Ti nejhorší.Ale manžel má 2 děti (3a6let)platí na ně po dohodě 5000,–Já jsem teď na rodičáku a máme roční holčičku.Manželova ex je na rodičáku na 4 roky.(Ale na rozdíl ode mě již může dát malého do školky).Teď jsme se přestěhovali do Prahy aby manžel víc vydělal,ale i tak je ta částka nad naše možnosti.Je možné snížit výživné na 3000,– s tím, že když bude víc, dostanou víc?Jde mi o to, že když prostě nemáme kde vzít, aby nás ex neudala, že pošleme jen 3000,–protože fakt víc nemáme.Jak se posuzuje bydlení, když ona bydlí v bytě matky za 4000,– a my v nájmu za 17000,– (jiný kraj).Kluci mají od nás dárky na vánoce, narozeniny,v létě u nás byli 3 týdny…A naše malá momentálně chodí v letních botech, protože na zimní prostě nezbylo
Co s tím?