Snížení výživného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12868
24.11.11 10:59
Anonymní píše:
mag píše:
Limutka píše:
Anonymní píše:
Teď jsem četla, že ex to může dát k soudu až my manžel neposlal výživné za 4 měsíce ani korunu.Že to právě někteří „vychcaní“ řeší tak, že pošlou stovku co čtvrt roku a soud na ně nemůže.To když teda pošlem větší půlku, to by nás snad nemusel nikdo „lynčovat“.Navíc než by to ten soud prošetřil, to už by to mohla mít ex zpátky…No nevím…
To není pravda, oznámit to může hned a soud jí může vyhovět a nařídit okamžitě exekuci ve zrychleném řízení prakticky ze dne na den (nebo nevím přesně jak se tomu říká) /znám z praxe/ ;)
Ty 4 měsíce jsou rozhodné z hlediska trestního zákona, když nezaplatí 4 měsíce, může jít bručet.
Nějak nechápu, k čemu je to dobré, když neplatiče zavřou, to už od nich pak nikdo neuvidí ani korunu…Já teda nikoho takového naštěstí neznám…

Nezavřou, dostane podmínku… já jen píšu jaký je současný stav, že po nezaplacení částky, která se rovná 4 měsíců neplacení je trestný čin.

Příspěvek upraven 24.11.11 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.11 10:59
Anonymní píše:
mag píše:
Limutka píše:
Anonymní píše:
Teď jsem četla, že ex to může dát k soudu až my manžel neposlal výživné za 4 měsíce ani korunu.Že to právě někteří „vychcaní“ řeší tak, že pošlou stovku co čtvrt roku a soud na ně nemůže.To když teda pošlem větší půlku, to by nás snad nemusel nikdo „lynčovat“.Navíc než by to ten soud prošetřil, to už by to mohla mít ex zpátky…No nevím…
To není pravda, oznámit to může hned a soud jí může vyhovět a nařídit okamžitě exekuci ve zrychleném řízení prakticky ze dne na den (nebo nevím přesně jak se tomu říká) /znám z praxe/ ;)
Ty 4 měsíce jsou rozhodné z hlediska trestního zákona, když nezaplatí 4 měsíce, může jít bručet.
Nějak nechápu, k čemu je to dobré, když neplatiče zavřou, to už od nich pak nikdo neuvidí ani korunu…Já teda nikoho takového naštěstí neznám…

K ničemu, je to ještě pozůstatek komunistického zákonodárství, kdy každý musel mít práci a tím pádem i příjem, ze kterého mohl platit. Takže když někdo neplatil, tak ne z toho důvodu, že by neměl příjem. V dnešní době je ovšem několikaprocentní nezaměstnanost, takže tenhle zákon je naprosto mimo mísu, jelikož se opravdu může stát, že někoho zavřou prakticky je proto, že ztratil práci a soudy jsou pomalé. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
24.11.11 11:00
Anonymní píše:
Ema N. píše:
Ve vasem pripade to vidim jedine na dohodu s ex. Ale ja za sebe (jsem rozvedena tento rok) bych na snizeni nepristoupila, protoze nikdy nemas jistotu, ze to „exmanzel“ da zpetne… Jedine, ze by se sepsala dohoda u pravnika (notare) a potom ano…

Zkuste exmanzelce navrhnout dohodu u notare nebo pravnika, ze sepisete nejaky papir, ze ty penize budete „dluzit“ a ze je doplatite k urcitemu datu.

Tohle je podle me jedine reseni, ktere ted mate.
Ona řekla, že na to nepřistoupí a navíc bydlí 400km od nás.

Pak jedine sepsat vsechny naklady, sehnat pravnika a dohodnout se na soude… Nic jineho nepomuze.

Nechci radit zle, ale kdybyste zaplatili 3000,–, tak ona vas na soud dat muze, ale soud to bude brat tak, ze mate snahu a nemel by ho odsoudit k okamzitemu zaplaceni. Takze to mela kamoska, mela dostavat 2500.- a ex ji platil jeden mesic 500, druhy treba 1000 a tak… A soud ji rekl, ze to je OK, ze ma snahu, ale urcil mu doplaceni.

Ale to bych zkonzultovala s pravnikem, jestli mate opravdu naklady takove, aby je soud uznal jako „nutne zivotni naklady“ s tim, ze urci doplaceni pozdeji nebo urci jiny zpusob…

Ja osobne byt ex, tak se dohodnu, ale neznam ani vasi ani jeji stranku veci. Vsechno je relativni, i vase i jeji pocity, takze nechci odsuzovat ani jednoho z vas, ale ja bych tohle byt ex taky nezkousla moc dobre… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mag
12868
24.11.11 11:00
Limutka píše:
Anonymní píše:
mag píše:
Limutka píše:
Anonymní píše:
K ničemu, je to ještě pozůstatek komunistického zákonodárství, kdy každý musel mít práci a tím pádem i příjem, ze kterého mohl platit. Takže když někdo neplatil, tak ne z toho důvodu, že by neměl příjem. V dnešní době je ovšem několikaprocentní nezaměstnanost, takže tenhle zákon je naprosto mimo mísu, jelikož se opravdu může stát, že někoho zavřou prakticky je proto, že ztratil práci a soudy jsou pomalé. :poblion:

Samoživitelky, kterým otec neplatí, by asi nesouhlasily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
24.11.11 11:01
Limutka píše:
Anonymní píše:
mag píše:
Limutka píše:
Anonymní píše:
K ničemu, je to ještě pozůstatek komunistického zákonodárství, kdy každý musel mít práci a tím pádem i příjem, ze kterého mohl platit. Takže když někdo neplatil, tak ne z toho důvodu, že by neměl příjem. V dnešní době je ovšem několikaprocentní nezaměstnanost, takže tenhle zákon je naprosto mimo mísu, jelikož se opravdu může stát, že někoho zavřou prakticky je proto, že ztratil práci a soudy jsou pomalé. :poblion:

vetsinou soudy tohle nedelaji, pokud se zaplati alespon neco… maximalne prozkoumaji naklady te dane rodiny a rozhodnou, jestli vsechny naklady, ktere maji, jsou „nutne zivotni naklady“ a jestli opravdu nemaji. Pokud neuznaji, tak naridi doplaceni hned, ale pokud uznaji, tak snizi alose nebo povoli odklad..

• Citovat
  • Upravit
mag
12868
24.11.11 11:02

Já bych neřešila tu trestní rovinu, ale tu možnost, že k vám vrazí exekutor, takže bych se prostě snažila s ex domluvit, rozhodně nedělat mrtvého brouka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
24.11.11 11:04
mag píše:
Limutka píše:
Samoživitelky, kterým otec neplatí, by asi nesouhlasily.
:palec: :palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
24.11.11 11:07
Ema N. píše:
Limutka píše:
Anonymní píše:
mag píše:
Limutka píše:
Anonymní píše:
vetsinou soudy tohle nedelaji, pokud se zaplati alespon neco… maximalne prozkoumaji naklady te dane rodiny a rozhodnou, jestli vsechny naklady, ktere maji, jsou „nutne zivotni naklady“ a jestli opravdu nemaji. Pokud neuznaji, tak naridi doplaceni hned, ale pokud uznaji, tak snizi alose nebo povoli odklad..

dá se s nimi dohodnout, tojo, ale ta možnost tu je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
24.11.11 11:07
mag píše:
Já bych neřešila tu trestní rovinu, ale tu možnost, že k vám vrazí exekutor, takže bych se prostě snažila s ex domluvit, rozhodně nedělat mrtvého brouka.

on je problem, ze obcas se opravdu s tim druhym domluvit neda. Ja mam stesti, ze muj ex je velmi svedomity a plati vcas, obcas i predem a malemu kupuje veci a je opravdu celkem starostlivy (az jsem VELMI prijemne prekvapena).

Ale mam kamosku, co jeji ex neplatil, dluzil ji uz asi 80tis., ale tim, ze platil sem tam 500.-Kc, tak s nim nic nedelali, protoze „mel snahu dluhy vyrovnat“… takze mu dali splatkovy kalendar, on nakonec neco prodal (myslim, ze auto) a vsechno vyplatil, ale bylo to na mrtvici. Kamoska v te dobe byla taky samozivitelka… :zed:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
24.11.11 11:09
Ema N. píše:
Anonymní píše:
Ema N. píše:
Ve vasem pripade to vidim jedine na dohodu s ex. Ale ja za sebe (jsem rozvedena tento rok) bych na snizeni nepristoupila, protoze nikdy nemas jistotu, ze to „exmanzel“ da zpetne… Jedine, ze by se sepsala dohoda u pravnika (notare) a potom ano…

Zkuste exmanzelce navrhnout dohodu u notare nebo pravnika, ze sepisete nejaky papir, ze ty penize budete „dluzit“ a ze je doplatite k urcitemu datu.

Pak jedine sepsat vsechny naklady, sehnat pravnika a dohodnout se na soude… Nic jineho nepomuze.

Nechci radit zle, ale kdybyste zaplatili 3000,–, tak ona vas na soud dat muze, ale soud to bude brat tak, ze mate snahu a nemel by ho odsoudit k okamzitemu zaplaceni. Takze to mela kamoska, mela dostavat 2500.- a ex ji platil jeden mesic 500, druhy treba 1000 a tak… A soud ji rekl, ze to je OK, ze ma snahu, ale urcil mu doplaceni.

Ale to bych zkonzultovala s pravnikem, jestli mate opravdu naklady takove, aby je soud uznal jako „nutne zivotni naklady“ s tim, ze urci doplaceni pozdeji nebo urci jiny zpusob…

Ja osobne byt ex, tak se dohodnu, ale neznam ani vasi ani jeji stranku veci. Vsechno je relativni, i vase i jeji pocity, takze nechci odsuzovat ani jednoho z vas, ale ja bych tohle byt ex taky nezkousla moc dobre… :nevim:

Taky si to mysím,každopádně bych za každou cenu to zkusila řešit s bývalkou ;)

• Citovat
  • Upravit
187
24.11.11 11:56

3000 tisíce na dvě děti mi příjde ubohá částka. Teďka si představ, že ty budeš v její situaci a na dítě ti smrkne patnáct stovek. Brala sis ho s tím, že má už dvě děti tak jsi musela počítat, že na ně bude muset plati. Nechápu to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.11 13:20
Ema N. píše:
Anonymní píše:
Ema N. píše:

Ja osobne byt ex, tak se dohodnu, ale neznam ani vasi ani jeji stranku veci. Vsechno je relativni, i vase i jeji pocity, takze nechci odsuzovat ani jednoho z vas, ale ja bych tohle byt ex taky nezkousla moc dobre… :nevim:

Ahoj,
nemusí to tak být vždy (jako to měla Tvoje kámoška). Mě exmanžel zkrátil výživné jeden měsíc o dva tisíce, zašla jsem na soud, vyšší soudní úřednice se mnou sepsala návrh na exekuci z platu, ale musely jsme čekat, až to bude dlužit měsíc. Druhý měsíc poslal o tisíc míň a měla jsem ho na lopatě :mrgreen: . Soud rovnou rozhodnul o exekuci, on se odvolal a ale nakonec měl smůlu. Exekuce běží dál, i když naše vzájemné vztahy se narovnaly a vycházíme spolu líp, než když jsme byli manželé :kytka: .

Zakladatelko, snížení výživného řešte jedině přes soud. Pokud ho snížíte sami, můžete dopadnout, jako můj ex. A nikdo nebude nic zkoumat. Ale mám obavu, že výše Vašeho nájemného nikoho zajímat nebude, i když je to strašná částka. Ale další vyživovací povinnost by soud zajímat měla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.19 22:11

Ahoj,
Ptám se za mého bratra.První soud vyměřil mému bratrovi vysoké výživné 7000 ( na 18mesicni dítě odůvodnění,ze matka je na mateřské ) a určil mu na jeho žádost styk 11 dní v měsíci i s prespanomim.otcovi se výše výživného nelíbilo obnovil proces s výsledkem že mu soud snížil na 5000 a styk zůstal.Po roce si matka našla práci a když se to spočítá tak její příjem i s alimenty je 23 000 kč otcův příjem je 28000 ,,má bratr nějakou šanci na snížení výživného když matky životní úroveň se zlepšila? PS: jen dodám že otec si vše zajišťuje sám ( oblečení,leky atd.) Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
14376
7.4.19 22:17

Tak se stoupajícím věkem dítěte se zvedají i náklady a zrovna 5000Kč není zase tolik :nevim: Má bratr další vyživovací povinnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
7.4.19 22:33

Adekvatni castka :nevim: co chce resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie