Sociálka kvůli restauraci

Anonymní
13.6.20 19:39

Socialka kvůli restauraci

Ahojky, vlastníme s manželem pivovar a restauraci. Snad pořád je hodně návštěvníků. Nejvíc ciklisti v létě, ale ani přes zimu zákazníků není málo. Máme 3 ( rok a půl, 3 a 8) a naproti restaurace máme postavený rodiny dům. Manžel je dennodenně většinu dne v pivovaru. Ovšem když mám volno a vím že je v restauraci fakt narváno, jdu zkontrolovat zaměstnance a nejmladší 2 děti vezmu s sebou. (ja mam na starost restauraci, manžel pivovar). Vždycky se zdržíme maximálně hodinu. V restauraci máme i dětský koutek, ve kterém děti tráví tu hodinu. Ovšem jedna starší paní řekla jedné z našich servirek, že na nás zavolala socialku z důvodu že jsem v restauraci dennodenně a chudinky děti to musí trpět mezi alkoholikama. Podotýkám že opravdu nevlastníme nějaký starý pajzl kde by se lidi chodili opijet, ale restauraci. Vždycky přijdeme buďto odpoledne nebo dopoledne. Cca 4× týdne. Chtěla jsem se proto zeptat jestli nevíte jak na toto pohlíží socialka? Nepřijde mi nic špatného jít s detma 4 týdně do naší restaurace kde si mezitím co ja zkontrololuji zaměstnance vyhrají s ostatními dětmi. Děti mi jsou i stále na dohled. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1540
13.6.20 19:45

Sociálka řeší na udání opravdu těžké zanedbávání dětí - rodiče se o ně starají pod vlivem alkoholu nebo návykových látek nebo je malé nechávají doma.

Buď v klidu :) A navíc ta paní asi taky nějak často vysedává po hospodách, když to vidí ne? :lol:

A ne, nepřijde mi, že bys dělala něco strašného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
13.6.20 19:49

Vy už máte úplný provoz a jak dlouho?

• Citovat
  • Upravit
5243
13.6.20 19:53

:mrgreen: Tomu bych se od srdce zasmala. Jako kdybys tam chodila vysedavat na pivo a domu chodila po nekolika pivech, ano, to bych verila, ze by mohla socialka neco pripadne resit. Ale tohle je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.20 20:01

@Afrikana
Ono jde o paní která k nám chodí už tak rok celkem často na obědy. Má problém snad se vším, jednou je polévka moc slaná. Poté zas je presolene jídlo. Nedopecene maso. Jídlo studené :nevim: paní si najde cokoliv, protože ví že že slušnosti jídlo na které jsou stížnosti neúčtujeme. Jenže když jsme zjistili že paní vadí 3 obědy ze 7 od te doby její stížnosti neregistrujeme. (nikdo jiný si nestěžuje) :nevim: paní mi párkrát i sdělila že zavolá socialku kvůli tomu, že taham tak malé děti mezi ozralce. (opravdu u nás nevysedavaji žádní ožralci a už vůbec ne v době oběda.) ale minulý týden řekla jedné servirce že tu socialku vážně zavolala :lol:

• Citovat
  • Upravit
4523
13.6.20 20:01

Moc nevím, jak můžeš stále dohlížet na děti a zároveň u toho kontrolovat zaměstnance. A já teda být hostem, co si s se svými dětmi hraje v tom dětském koutku, tak mi dost vadí, že si tam majitelka přijde, odloží malé děti a jde si kamsi. Minimálně to rok a půl starý se tam samo o sebe fakt nepostara. Ale to je tak max k nastvani a podiveni, ale na socialku fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
13.6.20 20:02

To by sociálka nedělala nic jiného, kdyby řešila tyhle stížnosti typu „Jedna paní povídala“, takže za mě bych taky byla v klidu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
13.6.20 20:06
@chaela píše:
Moc nevím, jak můžeš stále dohlížet na děti a zároveň u toho kontrolovat zaměstnance. A já teda být hostem, co si s se svými dětmi hraje v tom dětském koutku, tak mi dost vadí, že si tam majitelka přijde, odloží malé děti a jde si kamsi. Minimálně to rok a půl starý se tam samo o sebe fakt nepostara. Ale to je tak max k nastvani a podiveni, ale na socialku fakt ne.

host má sedět a konzumovat, dítě si má hrát v dětském koutku - ty si chodíš do restaurace hrát se svým dítětem v dětském koutku? aha, ušetříš za platbu v dětském centru, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.20 20:08

@chaela
Mladší dcera (rok a půl) i syn (3 roky) jsou hodne slydlivi a spíš takoví samotáři :lol: hrají si sami spolu. I doma si vydrží třeba 2 hodiny hrát sami 2 v pokojíčku, tak že o nich ani nevím. Opravdu si na ně nikdo nestežuje. To spíš ta 8mi leta je pořádný živel :mrgreen: ale ta je většinou ve škole. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22557
13.6.20 20:08

Znam hospodu, kde jsou deti hospodske skoro kazdy den cele odpoledne po skole/skolce (po obede) a o prazdninach i cely den. Na socialku uz je pry taky nekdo naprasil uz kdyz byli deti male, ale nic z toho nebylo. Celkem mi na tom neprislo nic zavadneho, kdyz si tam jako mensi hrali v koutku, ale ted tam x-hodin hraji hry na mobilu, tak za me nic moc detstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
13.6.20 20:09

Sociálka max bude chtít vysvětlení situace ale rozhodně nic nepodnikne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
13.6.20 20:10

Ne fakt bych se nebala, znam tolik lidi, co vyrostli v hospode a nikdo nema zadnou ujmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
13.6.20 20:14

@stinga moc vtipný… Já se chodím do restaurace najíst, ale sedím vždy u dětského koutku a s dětmi normálně funguju. Když něco potřebují, zařídím to. Když někoho obtěžují nebo dělají něco nevhodného, zarazim je. Když někdo otravuje je, vyřeším to. Prostě nehrajou si tam sami, jsem vedle nich a starám se o ně. A nesnáším matky, který si tam ty svoje „hodný a klidný“ děti odloží a nevsimaji si jich. Čest výjimkám, ale těch moc bohužel není (jak těch, co se o deti poctivě starají, tak těch, co tam ty děti jsou tak ukaznene i bez dozoru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
13.6.20 20:42

Mě to přijde v pořádku. Ale podle mě se sociálka tím udáním musí nějak zabývat, nemůže to jen tak nechat být. Paní určitě nenapíše, děti jsou tam 4× týdne hodinku v dětském kouktu, ale napíše něco vy smyslu, děti jsou tam celé dny a noci s opilcema.
Paní bych v nejbližší době sdělila, at si najde jinou restauraci na obědy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
13.6.20 20:43
@chaela píše:
@stinga moc vtipný… Já se chodím do restaurace najíst, ale sedím vždy u dětského koutku a s dětmi normálně funguju. Když něco potřebují, zařídím to. Když někoho obtěžují nebo dělají něco nevhodného, zarazim je. Když někdo otravuje je, vyřeším to. Prostě nehrajou si tam sami, jsem vedle nich a starám se o ně. A nesnáším matky, který si tam ty svoje „hodný a klidný“ děti odloží a nevsimaji si jich. Čest výjimkám, ale těch moc bohužel není (jak těch, co se o deti poctivě starají, tak těch, co tam ty děti jsou tak ukaznene i bez dozoru).

Tak že pokud nejsem dítěti za zadkem a neřeším JEHO problémy je to problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí