Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Sofie není o moc delší, než Ema. Takže za mě Sofie. Jestli se mi narodí holčička, bude se jmenovat Sofia
zvolila jsi krásné jméno do výběru
Já mám Sofii a je to pro mě to nejkrásnější jméno na svete, ale já nejsem objektivní
k příjmení bych dala Emmu.
My máme doma Sofii. Přijde mi to „elegantnější“, ale Ema se mi taky líbí. I když já bych ji dala se dvěma M
.
Jestli to bude Ema Štěpánková nebo Sofie Štěpánková je myslím jedno. Relativně se hodí obě jména
. Jinak si myslím, že ti tady asi stejně moc neporadíme. Rozhodnout se budeš muset sama..:-)
@terien píše:
a já myslela že ty máš favoritku Isabelujsem asi opět trochu mimo
Ta byla na druhém místě:)Ale Sofinka je Sofinka ![]()
Pipet:máme 3:)
K příjmení Štěpánková se mi líbí víc Ema. ale jinak milionkrát víc Sofie. Sofie Štěpánková se mi ale moc nelíbí.
@Marjorie_Simpson píše:Štěpánek by na matrice neprošla, příjmení musí končit na samohlásku, jinak nelze dát holčičce nepřechýlené příjmení, my to štěstí máme, ale byly jsme na to na matrice upozornění že to je jediná vyjímka krom sňatku v cizině kde se nepřechyluje
Navrhuju Ema Sofia Štěpánková či Ema Sofia Štěpánek
My máme Sofinku
chtěla jsem víc Emicku, ale manžela jsem neukecala
Ale nešťastná jsem nebyla dala jsem mu na výběr jen tyhle dvě jména
Tak to druhé jméno dáte třeba příště ![]()
@sasinka28 Více se mi líbí Sofie, ale k příjmení se více hodí Ema. ![]()
@myšák1187 píše: Štěpánek by na matrice neprošla, příjmení musí končit na samohlásku, jinak nelze dát holčičce nepřechýlené příjmení, my to štěstí máme, ale byly jsme na to na matrice upozornění že to je jediná vyjímka krom sňatku v cizině kde se nepřechyluje
A to je odkdy? Známá, když se vdávala (v ČR) před cca 7 lety, tak si vzala nepřechýlené příjmení jejího teď už manžela a příjmení končilo na Š, tím pádem jejich dcera taky končí na Š.
Jinač k tématu: K příjmení bych volila Emu, ale těch je opravdu milion, tak bych radši dala Sofii, o té tady sice čtu, že jich je hodně, ale ve svém okolí ani vidu ani slechu.
@Marcelka146 nám to říkali loni v září, nebo se jí to možná nezdálo protože maminka partnera má to příjmení normálně přechýlené, jenže mě se to nelíbilo, je to jméno ještě k tomu s přehláskou a dvěma t a fakt mi přijde divný to přechylovat. A tam nám právě řekla že je spíš praxe že se dává příjmení ve tvaru ve kterém ho měla matka, ale že pokud to končí na samohlásku, tak nám to napíše bez přechýlení
V mém okolí znám jen jednu Emu a Sofii žádnou. No, do porodu ještě daleko, tak nad tím ještě budeme uvažovat ![]()
Já bych zvolila Emu.
@myšák1187 já i dcera máme taky nepřechýlené příjmení. Končí na e.