Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak nevím u nás je to teď samá Elí, Sofí a Emíí, jsem na ty jména už trochu alergická, jo a ještě Lilinka a Abygail.
Ale to je jen můj názor, dejte jaké se vám líbí víc, ale já bych byla spíše pro Sofii.
Rozhodně Sofie Ema. Až budou v tělocviku hrát Sofie proti Emám, bude si ta vaše moct vybrat družstvo ![]()
@myšák1187 to neni pravda, ale stale je spousta matrikarek, ktere to tvrdi, aby od toho zenske odradily… V zakone se pise, ze muzes dat prijmeni v muzskem rode pokud 1) jsi cizinka, 2) beres si cizince, 3) mas nebo planujes mit trvaly pobyt v cizine a posledni unikova cesta 4) hlasis se k jine narodnosti, coz je jen tvuj osobni stav, nema nic spolecneho s obcanstvim. V kazdem formulari muzes napsat jinou narodnost, takze je to klasicka klicka v zakone. Ja i dcera mame neprechylene prijmeni (nemecke) koncici na Z. Podepsala jsem papir, kde jsem zakrouzkovala posledni moznost 4) a to byly veskere „formality“. Staci si projit zakon o matrikach. Ale je fakt, ze uz mi to rikalo vice lidi, ze to na ne matrikarky zkousely…
Já mám Emmu a moc se mi to jmeno líbí a že by jich bylo moc tak to se mi nezda
@myšák1187 píše: Štěpánek by na matrice neprošla, příjmení musí končit na samohlásku, jinak nelze dát holčičce nepřechýlené příjmení, my to štěstí máme, ale byly jsme na to na matrice upozornění že to je jediná vyjímka krom sňatku v cizině kde se nepřechyluje
Ale můžeš.. Pokud máš příjmení končící na souhlásku, tak stačí napsat, že máš polskou, irskou apodobně.. národnost.
U nás se právě narodila Antonie Mikula.
Holky, tak jsem se divala na ty jmena a opravdu Sofii a Em je pozehnane. Jeste se mi zaclo libit jmeno Marika, akorat bych nevedela, jak ji rikat kdyz je mala. Napadlo me jen Maki. Mate nekdo Mariku? Jak ji oslovujete?
ano, nám končí příjmení na O, to jsou samohlásky, tudíž údajně bez problémů, já ho taky budu mít nepřechýlené