sója, tofu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
327
19.1.07 11:33

sója, tofu

Bude nám 14 měsíců. Chci se zeptat od kdy dáváte sóju. Mám kpoupené tofu, ale nejsem si jistá zda není brzo, žádné alergie nemáme, ale přece…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33315
19.1.07 12:15

tofu je v pořádku…trochu pozor na luštěniny, pokud je namočíš den předem a párkrát je propláchneš v průběhu máčení, tak nenadýmají. Na začátek je dobrá červená čočka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
19.1.07 12:18

Děkuju, děkuju. Čočkujem už dlouho, ale já myslela, že tofu je ze sóji a sója je silný alergen, tak se ptám z tohoto hlediska. Přesto moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.1.07 12:56

veero, tofu je ze sóji to samé co z mléka tvaroh. Sama píšeš, že sója je silný alergen. Nebudu to rozebírat do detailů, snad si sama vydedukuješ co chci povědět =o) . . . . .

A jestli ne tak ve zkratce: opravdu je schopné tvé 14 měsíční dítě zabudovat do organismu takovou bílkovinovou bombu? Mně je 35 a tofu u nás v rodině nejíme. Ne proto,že nám nechutná,ale právě proto, že nejsme natolik pohybově aktivní jako zamlada, když jsme lítali denně do posilovny a do bazénu :wink:
Radulka

• Citovat
  • Upravit
327
19.1.07 13:03

Radulko, děkuju za odpovědět, ale fakt jsem si nic nevydedukovala.
Asi to teda vyhodím.

Spíš jsem chtěla vědět od maminek, které tofu používají. Jestli si myslíš, že se nesmím ptát, tak se ti omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
19.1.07 13:24

Tak mi to nedalo a ještě jsem to z toho koše vytáhla a zjistila, že ve 100g tofu je 15,5 g bílkovin, pro srovnání v kuřecích prsíčkách je ve 100g 18,9g bílkovin.
Když zvážím, že vhodný přísun pro dospělého člověka je na den 70g bílkovin a já chci nastrouhat kostku 150g na zapečenou zeleninu pro čtyři osoby, tak si myslím, že je to OK.

Tak si Radulko klidně to tofu kup. A plavat jít nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
19.1.07 14:03

tofu jsem synovi dávala cca kolem roku a vše OK tedy co já jsem schopna poznat, luštěniny se u nás jí hojně, namáčím a dodržuju zá:,–(u min. 3 vod nikdy nepoužívám luštěniny konzervované ani „zadělávané“ moukou a še OK ale přiznám se bez mučení, že jsem to nikdy, ale opradu nikdy nekonzultovala s žádným Dr., konzultuji s nimi pouze to u čeho je důvod se domníat, že problematice rozumí :?

a k té alergii, to je složité, je to pro nás „cizí“ potravina, tedy tu riziko je, ale UM často jsou právě sojová, tedy nevím jak u nás v Kocourkově, ale západní Evropě standartně.

Takže pokud máš z tofu špatný pocit vyhoď ho, pokud ne potom se zeleninou je u nás oblíbené, zkusila bych třeba jen kousek …
mějte se

a k obsahu bílkovin se vyjadřovat nebudu, škoda času

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport