Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, holky,
chci se zeptat, jak připravujete tyčinky surimi? Jako salát? A co do něj dáváte?
Může to už jíst i rok a půl staré dítko? Nemyslím teda zrovna jako salát, ale třeba nějak jinak upravené. Koupila jsem je poprvé a nevím, co s tím.
Díky za tipy,
Andrea
Milujeme z toho salát! 1 balení 250gr nakrájím na malé kousky, přidám na malé kousky nakrájený ananas (asi stejné množství) + šťávu z něj, přidám, majolku a stejný podíl kysané smetany(cca 250ml), sůl, pepř, trochu worchestru. Podává se s opečeným toastem.
Malýmu bych to nedala, ryby jí jen jako hlavní jídlo - bílé a nijak zvlášť po nich neprahne…
Tak dobrou chuť!
Obaluju v troobale a smažim jako např.řízek.Podavam s bramborem a tatarkou.neo je usmažím na masle jen tak.
Salat:Nakrajim na male kousky,přidam na tvrdo uvařene vejce,porek,tatarku davam Yofresh.
Taky je smažím, v trojobale nebo jen nějakém těstíčku… S bramborovou kaší dobrota.
Dávam i do zeleninového salátu s jakýmkoliv dresinkem.
Klidně i hodim do mikrovlny a jim samotné ohřáté
(ve stavu hladové nouze
)
U dětí nevim, ale myslim, že je to v podstatě jen treska, takže by to vadit asi nemělo… ![]()
Osmazim na olivovem oleji jen tak. K tomu ryze s hraskem,trochu ananasu a curry omacku.
V podstate to jsou ryby, ale myslim ze nebudou tak kvalitni jak file tak bych to asi jeste nedala. nat
Nat, oni to „v podstatě“ zas tolik ryby nejsou. Jasně, prošlo to kolem ryb, ale to je tak asi všechno ![]()
Jen pro info:
http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?…
Ale samozřejmě nepopírám, že je to moc dobré - jen dětem bych to, i vzhledem ke kombinaci s majonézou nedávala.
Terka
Ahojky,
doporučuji pomazánku z krabích tyčinek - tyčinky nechám trochu rozmrznout, ale ne úplně. Pak je pokrájím na menší kousky, které protlačím mačkátkem na česnek (lze samozřejmě jen nadrobno nakrájet, popř. nastrouhat). Tuto drť pak smíchám s Lučinou - na jedno balení tyčinek dávám jedno rodinné balení Lučiny. Lze malinko přisolit a přidat trošinku mléka na zjemnění. Pomajda je nejlepší na čerstvé křupavé bagetě.
Malému je 20 měsíců a tyčinky bych mu rozhodně nedávala. Ale je to jen můj názor:-)
Zdraví Efča
Tak ja je delam jako pomazanku:
necham je napul rozmrznou, pak nastrouham na struhadle. nakrajim na male kousky cervenou papriku, smicham, pridam majonezu, sul, pepr a citronovou stavu. Ja mam rada, kdyz je to trochu kyselejsi/osvezujici. Proto citronova stava.
ale jinak se podle me da takova pomazanka/salat delat s jakoukoli zeleninou, ovocem, majonezou, syrem,…surimi se hodi na vsechno ![]()
Já je kromě zmíněných pomazánek nebo těstovinových salátů někdy smažím namočené v těstíčku, ale tyčinky předtím okořením (třeba kari), protože jsou nevýrazné. Zrovna nedávno jsem se dívala na složení, jestli je můžu dát synovi (1,5r), ale to složení celkem fuj, jen pár procent rybího masa a jinak ochudovadla (mezi nimi sorbitol a glutamát), pro dítě je určitě přínosnější čisté filé.
Holky, zkuste je udělat s těstovinama, našim klukům to chutná, ale jsou už velcí, těm malým bych ty tyčinky asi ještě nedávala.
Dám na olej nakrájenou cibulku, přidám nakrájené krabí tyčinky, chvilku podusím a zaliju šlehačkou. Pak smíchám s těstovinama. Výborná rychlá večeře.
Ahoj, já to používám jako rychlovku, když potřebuju něco natřít na jednohubky. Pokrájím na drobno tyčinky, k tomu nadrobno porek nebo jarní cibulku a majonézu. Je to rychle hotový, výborný a taky to dobře vypadá (ta kombinace oranžové a zelené). Mýmu mažovi to tak chutná, že to někdy vyžaduje jako takovej salát jen tak, k rohlíku. Ale malým dětem bych to asi nedávala.
Já také používám na salát. Nechám rozmrznout, nakrájím na hodně drobné kousky, přidám smetanu 250ml a 150ml majonézy, osolím, opepřím, dám trošku citrónové šťávy a hlavně trochu přisladím, chutná pak jak koupený salát.
Ahoj, ja mam jeste jednu oblibenou upravu pro dospelaky - cibuli na prouzky, mrkev na „paratka“, krabi tyrinky na kousky osmahnout na oliv. oleji a pridam uvarene cinske dlouhe nudle, jeste i s nudlema osmazim. A jinak se priklanim k nazoru, ze malemu bych je jeste nedavala.
Ahoj, možná hloupý dotaz, ale je nutné surimi tyčinky tepelně upravovat, nebo stačí jen rozmrazit a použít do př. salátu. Na obalu to napsáno bohužel není, já zkušenost nemám…