Sojové maso - recept

20.12.12 23:47

Sojové maso-recept

Ahoj maminky,

nemáte některá osvědčený recept, v němž se používá soja?
Mám na ni chut a nějak mě nic nenapadá co z ní…
Vlastně jediný recept který znám je: Uvařenou soju rozkrojit na půl, potřít hořčicí, dát sýr a šunku a to cele potom obalit v trojobalu a usmažit…
Zní to děsně, ale je to dobrota. :)

Budu ráda za každý recept, hezké svátky všem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
20.12.12 23:49
@luckalucka737 píše:
Ahoj maminky,

nemáte některá osvědčený recept, v němž se používá soja?
Vlastně jediný recept který znám je: Uvařenou soju rozkrojit na půl, potřít hořčicí, dát sýr a šunku a to cele potom obalit v trojobalu a usmažit…
Zní to děsně, ale je to dobrota. :)

Budu ráda za každý recept, hezké svátky všem. :)

tpo rozkrojíš každou tu kuličku soji zvlášť? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.12 23:51

@Lama Lama

jééé já to napsala blbě :mrgreen: rozkrojim ty sojové plátky, kuličky nee :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
21.12.12 00:00

Já dělám sojovou čínu
https://www.facebook.com/photo.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
21.12.12 00:08
@luckalucka737 píše:
Ahoj maminky,nemáte některá osvědčený recept, v němž se používá soja?
Zní to děsně, ale je to dobrota. :)

Omlouvám se za rýpavou poznámku, ale tohle mi pokaždé připomene komentář Romana Vaňka, že my v ČR jsme schopný sežrat snad úplně všechno :lol:

Jinak se ráda přiučím, ze sojového masa umím udělat jen čínu nebo omáčku na těstoviny. Tak sem s recepty. :)

• Citovat
  • Upravit
21.12.12 00:21

@mariannnka

takovou reakci jsem čekala a taky mě to napadlo :mrgreen:
ale je to fakt dobrý :lol:

omites: díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
21.12.12 00:26

Já miluju jídla se sójou, zacházím s ní stejně jako s masem, základ upravím tak, že sojové kostky nebo plátky povařím v zeleninovém bujónu a sojové omáčce do změknutí. Výborná je třeba dušená s mochovskou zeleninou, nebo s mrkví a paprikou, skvělá je i se sójovou smetanou. jé jsem dostala chuť na sóju, hned mám jasno, co budu vařit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
21.12.12 00:34

Mariannko- mimochodem, aniz bych teda chtela komentovat soju se sunkou a syrem 8), mam dojem, ze R. Vanek ani Z. Pohlreich se vubec nevyznaj v bezmasy kuchyni, tak nevim, jestli by jejich komentare k tomu byly k veci :) Nebo jim treba krivdim, ale mam dojem, ze je to samy maso…

• Citovat
  • Upravit
21.12.12 00:34

@Petulie

já taky, musim z ní zítra něco uvařit, nejlíp s přílohou rýží… mnam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
21.12.12 00:35

Jinak ad sojovy maso- delam strasne malokdy, vyjimecne platky obalovany jako rizek (bez sunky a sejra :mrgreen: ), a manzel ma rad sojovej „burtgulas“ nebo znojemskou omacku…

• Citovat
  • Upravit
Kaca007
21.12.12 00:57

A tady jsem ted nasla mraky receptu, kdyby nekdo chtel inspiraci ;)
 http://www.labuznik.cz/…sojove-maso/

• Citovat
  • Upravit
1147
21.12.12 06:48

My si občas děláme sojové kostky s rýží. Jostky nechám uvařit v bujónu a ještě trošku osolím tu vodu.Na pánvi si nechám zesklovatět cibulku a nastrouhám si sýr. Podáváme s rýží, je to fakt moc dobré.
Polraich a Vaněk jsou ale také dost jíná cenová kategorie :think: Každý nemá na to, nakupovat drahé maso a ryby. A když někomu chutná sojové maso a smažák, tak proč by se za to měl stydět a připadat si blbě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
21.12.12 07:46

Nedávno jsem taky dělala se zeleninou jako čínu a k tomu samozřejmě čínské nudle a byla to mnamka. A představte si, že to maso co mi zbylo-neodhadla jsem množství snědl s velkou chutí pes-a to není žádný vegoš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
21.12.12 07:50

Tak ze sojoveho masa delam vetsinou „burtgulas“ nebo „bolonskou“ omacku na spagety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
21.12.12 08:15

Ja kostky povarim v masoxu a pak je ‚namarinuju‘ sojovkou, horcici a zachazim jak s masem. Nejcasteji je delam se zeleninou a br kasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí