Kuličky z nepovedeného cukroví

5502
17.12.12 22:17

Kuličky z nepovedeného cukroví

Ahoj, pekla jsem dneska takové ořechové cukroví a úplně se mi to rozteklo, vypadá to hrozně, ale chuťově je to dobrý… no, a jde mi o to, že jsem někde narazila na to, že někdo ze zbytků z cukroví dělá „nepečené“ kuličky, prostě to rozdrobí a spojí něčím… a já netuším čím :) děláte něco takového někdo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4466
17.12.12 22:19

Neexistuje nepovedené cukroví, vždycky se to dá minimálně namočit do čokolády a do kokosu a říct, že to tak mělo být! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.12.12 22:21

Tak určitě tam bude nějaký máslo, kakao a hodně rumu:-)
Nebo to schovat nadrobené do štrůdlu místo strouhanky, to dělám zase já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
17.12.12 22:21

Já to spojuju zbylým krémem, ale stačí máslo, rum, fantasii se meze nekladou. Najdi si recepty na nepečené cukroví na netu, je tam toho apousta..

• Citovat
  • Upravit
5502
17.12.12 22:22

No, o tom, že to očokoláduju, taky uvažuju, ale budu to muset ještě vykrájet, ať to nemá „okousanej“ tvar - rozteklo se mi to a pospojovalo, tak jsem to tak rozdělila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
17.12.12 22:22

Vše nepovedené, polámané, tmavěji upečené :mrgreen: a zbytky polev a krémů a cukru z obalování atd. pomlet, posekat, sesypat, prohníst, prolít alkoholem a udělat kuličky, obalit v kakau, kokosu, čokoládě atd. a hotovo, šmitec. Tak to dělám já a je to u nás vždy snězeno jako první, protože je to mňamka. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
17.12.12 22:24

Nadrtit, spojit maslem nebo kremem, pridat rum (nebo extrakt), cukr, kakao apod. fantazii se meze nekladou, a vytvarovat kulicky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.12.12 22:27

Udělat z toho vosí hnízda by taky asi šlo, ale to ty kuličky budou mnohem mnohem snazší:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.12.12 22:33

Díky za tipy, něco vymyslím :)) nj, to mám z toho, že jsem šetrná hospodyňka a chtěla jsem zužitkovat tuk, co koupil můj, že hera nebyla… a přitom složení bylo stejný… :zed: už ani nevím, jak se to jmenovalo, ale myslím, že to bylo tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
17.12.12 22:34

Já nepovedené (rozlámané placičky) rozdrtila do směsi na vosí hnízda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
17.12.12 22:38
@hofka píše:
Udělat z toho vosí hnízda by taky asi šlo, ale to ty kuličky budou mnohem mnohem snazší:-)

Ale zase úlky jsou hezčí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.12.12 22:43

Faktem je, že úlky jsou stejně v plánu, tak by to možná šlo využít tak:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
17.12.12 22:52

Já z těhle zbytků dělám „salámek“. Všechno co zbyde včetně všeho polámanýho a nepovedenýho (kromě spálenýho) smíchám dohromady, podle potřeby přidám kokos, rum, případně nakrájené piškoty, vytvořím tužší váleček, zabalím do alobalu a dám do lednice. Pak se z toho krájí plátky jako ze salámu a je to snad nejlepší cukroví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.12.12 23:02

To se mě letos stalo s laskonkama. schrábla jsem je do misky a nechala ztuhnout po ztuhnutí vypadají jako krystaly malé všelijaké hromádky dala jsem je na stul jen tak a jdou na odbyt.
Jinak taky dělám kuličky z nepovedenýho přidám zbytek krému, rum, kakao…a jsou jako 1 pryč. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
18.12.12 08:16

Máslo. Já dělám kuličky z věcí co mě zbyde-rozdrcené piškoty, rozinky, rum, cukr, máslo, ořechy popř. čokoláda :lol: Zlikviduji zůstatky a jsou super :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport