Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, pekla jsem dneska takové ořechové cukroví a úplně se mi to rozteklo, vypadá to hrozně, ale chuťově je to dobrý… no, a jde mi o to, že jsem někde narazila na to, že někdo ze zbytků z cukroví dělá „nepečené“ kuličky, prostě to rozdrobí a spojí něčím… a já netuším čím
děláte něco takového někdo? ![]()
Neexistuje nepovedené cukroví, vždycky se to dá minimálně namočit do čokolády a do kokosu a říct, že to tak mělo být! ![]()
Tak určitě tam bude nějaký máslo, kakao a hodně rumu:-)
Nebo to schovat nadrobené do štrůdlu místo strouhanky, to dělám zase já.
Já to spojuju zbylým krémem, ale stačí máslo, rum, fantasii se meze nekladou. Najdi si recepty na nepečené cukroví na netu, je tam toho apousta..
No, o tom, že to očokoláduju, taky uvažuju, ale budu to muset ještě vykrájet, ať to nemá „okousanej“ tvar - rozteklo se mi to a pospojovalo, tak jsem to tak rozdělila…
Vše nepovedené, polámané, tmavěji upečené
a zbytky polev a krémů a cukru z obalování atd. pomlet, posekat, sesypat, prohníst, prolít alkoholem a udělat kuličky, obalit v kakau, kokosu, čokoládě atd. a hotovo, šmitec. Tak to dělám já a je to u nás vždy snězeno jako první, protože je to mňamka.
![]()
Nadrtit, spojit maslem nebo kremem, pridat rum (nebo extrakt), cukr, kakao apod. fantazii se meze nekladou, a vytvarovat kulicky ![]()
Udělat z toho vosí hnízda by taky asi šlo, ale to ty kuličky budou mnohem mnohem snazší:-)
Díky za tipy, něco vymyslím
nj, to mám z toho, že jsem šetrná hospodyňka a chtěla jsem zužitkovat tuk, co koupil můj, že hera nebyla… a přitom složení bylo stejný…
už ani nevím, jak se to jmenovalo, ale myslím, že to bylo tím…
Já nepovedené (rozlámané placičky) rozdrtila do směsi na vosí hnízda ![]()
@hofka píše:
Udělat z toho vosí hnízda by taky asi šlo, ale to ty kuličky budou mnohem mnohem snazší:-)
Ale zase úlky jsou hezčí ![]()
Faktem je, že úlky jsou stejně v plánu, tak by to možná šlo využít tak:)
Já z těhle zbytků dělám „salámek“. Všechno co zbyde včetně všeho polámanýho a nepovedenýho (kromě spálenýho) smíchám dohromady, podle potřeby přidám kokos, rum, případně nakrájené piškoty, vytvořím tužší váleček, zabalím do alobalu a dám do lednice. Pak se z toho krájí plátky jako ze salámu a je to snad nejlepší cukroví.
To se mě letos stalo s laskonkama. schrábla jsem je do misky a nechala ztuhnout po ztuhnutí vypadají jako krystaly malé všelijaké hromádky dala jsem je na stul jen tak a jdou na odbyt.
Jinak taky dělám kuličky z nepovedenýho přidám zbytek krému, rum, kakao…a jsou jako 1 pryč. ![]()
Máslo. Já dělám kuličky z věcí co mě zbyde-rozdrcené piškoty, rozinky, rum, cukr, máslo, ořechy popř. čokoláda
Zlikviduji zůstatky a jsou super
![]()