Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte děvčata, potřebuji poradit, jaký krém je nejlepší do pudinkovo-ovocných košíčků (košíčky plněné pudinkem a ozdobené kouskem ovoce)
Košíčky už hotové mám, teď nevím, který krém je nejlepší a dlouho mi vydrží (teda počítám do Vánoc - takže aspoň ten týden) ![]()
Dobré by bylo, kdyby nebyl moc přeslazený ![]()
1 puding z méně mléka
1 máslo (já dávám o něco míň, tak 3/4)
vanilk.cukr
cukr podle chuti
rum
Ahoj:) já dělám tyhle
http://www.toprecepty.cz/…cne-kosicky/
@Kemiaa píše:
1 puding z méně mléka
1 máslo (já dávám o něco míň, tak 3/4)
vanilk.cukr
cukr podle chuti
rum
Tak. (Puding z 250-300ml tekutiny.)
Ale vůbec nechápu, proč až do Vánoc. To je trošku dlouho, ne? Ty košíčky tak dlouho jistě mít nebudeš, to by nevydržely.
Chci je totiž na Vánoce
tak proto do Vánoc a chci si je připravit teď přes týden ![]()
@Len-til-kah Nevim, proč by to nemělo vydržet? Záleží na trvanlivosti másla, nebo? POkud to namočí ještěv želatině ani jíí to neokorá. Já košíčky taky budu dělat, ale plnit je budu až v sobotu.
@mischelinmisa a když se to namočí v želatině, tak se to nerozmočí? Já jsem právě jednou dělala tyhle košíčky (puding+máslo, ovoce, želatina) a pěkné to bylo tak 2 dny, pak už to bylo od té želatiny hodně navlhlé až rozmočené. Ale třeba jsem to dělala blbě, rád se nechám poučit, jak příště na to ![]()
@mischelinmisa No protože ten krém je dost vodnatý a ty košíčky za tu dobu rozmočí. Dá se to podmazat pod krém čokoládou a tím se trvanlivost prodlouží, ale i tak. Týden? To je trošku moc, ne? Se to samo rozpadne. Nenamočit v želatině snad ani nelze, to je samozřejmé.
@Len-til-kah No tak já předpokládám, že to pomaže čokoloádou. Nebo bych zvolila jiný krém.
Já mám docela dost cukroví, co se plní krémem, ale představa, že je budu plnit obden se mi teda moc nelíbí.
Ježiši, jsem to spletla. Jedno máslo na dva pudingy. To je hodně vodnatý krém, v podstatě jen tužší puding. Nevím o cukroví, do kterého by se něco takového dávalo, navíc v takovém množství. A týden tam mít ovoce, i když polité želatinou… to se přece nedá.
@Len-til-kah Já třeba tam dávám jen půlku másla, aby to bylo dost tuhý, nemám ráda, když je krém cítit po másle. nejraději dělám mraženýho ovoce, nechám ho rozmrznout, rozmixuju, propasíruju a v té šťávě uvařim ten puding v tom. Přidám máslo a to je dobrůtka.
@Len-til-kah Jojo, kdybych je plnila dřív určitě by se snědly a zbytečně by mi to zabíralo místo.
Já bych si připravila košíčky třeba týden dopředu a naplnila je těsně před podáváním, max. den předem. Po dvou dnech se mi ta želatina trochu vsákla a vypadalo to gumovatě. Na pohled se mi to moc nelíbilo.