Solárko - váš názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
21.7.11 10:37

Ony prý faktory existují jen do cca 25 a pak už ty vyšší jsou o kvalitě zpracování, komplexnosti UVA a UVB a přidaných fyzických bariér (minerální filtr). A hlavně je to o poctivém mazání. Namažu se cca 20min před odchodem z domu, pak á 2hod (pokud se nekoupu nebo neotřu o textil, to se mažu znova hned) a solární kopřivka se mi fakt vyhne, jak tvrdila kožařka. Léky nepoužívám. Dr říkala, že se dá večer použít na tu svědivou kopřivku třeba Fenistil gel. Po pár dnech běžného pohybu na slunci (vycházka, kafe na terase, s dítětem venku atd) se kůže začne opalovat a můžu mazat už jen 20-25.

LeMa píše:
Hato: me 50-ka urcite nestaci, loni jsem byla ve Phoenixu v USA, kde prodavali i 100-ku, a taky bohuzel nepomohla…je fakt, ze jsem se ji mazala az po vyskytu slunecni alergie (tou stovkou), ted bych ji tam vyzkousela asi rovnou. Ja teda pouzivam La Roche, ma kozarka mi doporucila pouze 50-ku, ne znacku a dala mi jakysi chladivy krem, dokonce si i v tech zemich kupuji masticky proti svedeni, kteryma to mazu, je to lepsi, ale reseni to neni. A leky na alergii (zyrtec, claritine) pouzivam taky…Prave proto dost premyslim o tom solarku…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
21.7.11 11:16

Hato: ja nemam problem s beznym pobytem na slunci, to se nemazu…koprivka se mi objevuje az pri pobytu na slunci na dovolenych, proste kdyz jdu do plavek. Jsem ve stinu, ale ve vode se koupu a litam kolem deti. Mazu mazu, ale nic moc. Taky jsem slysela, ze ten faktor nerika nic moc. A jakmile se koprivka objevi na normalne krytych castech tela, tak se siri i na ruce drive normal odhalene, lytka atd…no dam velkou rec s kozarkou, protoze doufat, ze letos se mi alergie vyhne jsem uz prestala, takze to musim nejak vice resit…
Ja ty leky pouzivam kvuli pylove alergii, takze tak…
Fenistil me nenapadl :think: Tak diky za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
21.7.11 11:27

Na solárko chodím - v zimě tak cca 1× za 4-6 týdnů na 8 minutek, a na jaře před tím, než začne pálit sluníčko. V zimě chodím z toho důvodu, že jsem bílá jak stěna a do toho mám černé kruhy pod očima (genetická „vada“ :cert: ) - takže vypadám jako smrtka. Když jsem lehce opálená, nevypadám tak strašně a občas si můžu dovolit vyrazit z domova i bez make-upu :lol: :lol: :lol: . A na jaře chodím proto, aby mě neusmažilo první letní sluníčko. Mám šíleně citlivou pleť, stačí mi hodinka procházky na sluníčku a okamžitě jsem rudá jako rak. Spálím se i přes krém (když si na něj vzpomenu :oops: ). Od té doby, co se „předpeču“ na solárku, tak jsem se na sluníčku ještě nespálila.
Samozřejmě používám kosmetiku určenou na opalování v soláriu a to jak před opalováním, tak i po opalování.
A rozhodně si nepřipadám jako indiánská babička, vrásky se mi vyhýbají (a doufám, že jim to vydrží :lol: ). Myslím si, že když se to se solárkem nepřehání, tak neuškodí. A co se týče vlivu na zdraví, tak kamarádce solárko pomáhá na lupénku :palec:

No, a solárko a manžel? Strašně se mu líbí, když jsem zdravě opálená a mám na sobě bílé prádlo :lol: (a líbí se to i mně - dokonce jsem si koupila i bílé šaty, které bych se dříve bála na sebe obléknout :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
2.8.11 14:14

Ahoj, myslím že občasná návštěva solárka nevadí, já chodívala vždycky na jaře, abych na léto měla nějaký základ. Vždycky ale jen třeba na 6-8 minut, nic se nemá přehánět a u tohoto to platí dvojnásob, nehledě na to, že potom kůže stárne rychleji a o zdravotních ryzicích ani nemluvím, takže všeho s mírou… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí