Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj chtěla bych se zeptat,jaký je Váš názor na solárko v tomhle období,a jestli to má nějaký vliv na Vašeho partnera,jestli se jim to líbí a tak.Děkuju moc
Můj názor na solárko v jakémkoli období je negativní. Není to bezpečné ani zdraví prospěšné, navíc vysolárkované krásky už taky moc nefrčí. Nevidím jediný důvod, proč do solárka chodit. ![]()
Gina108 píše:
Můj názor na solárko v jakémkoli období je negativní. Není to bezpečné ani zdraví prospěšné, navíc vysolárkované krásky už taky moc nefrčí. Nevidím jediný důvod, proč do solárka chodit.
Chodím přes zimu do solárka (prosinec-březen) pravidelně ale ne často (jednou za 3-4 týdny).
Přítelovi by asi vadilo, kdybych v létě chodila do solárka - můžu se přece namazat a vylézt na sluníčko, pokud celé léto neprší nebo je zataženo. Mě by ani v létě do solárka jít nenapadlo ![]()
Solárko podle mě není zdravé, nelíbí se mi vysušené krasavice a je to pro mě vyhazování peněz.
Manželovi je úplně jedno, jestli jsem opálená nebo ne (alespoň se v tomto směru nikdy neventiloval
), spíš si myslím, že by měl pocit, že jsem se zbláznila, kdybych začala z ničeho nic po solárkách
![]()
Ja si myslim ze zajem o solarko upada a to je velice dobre. Ja jsem taky kdysi s oblibou chodila do solarka a dnes bych tam uz nesla. Je to hrozne nebezpecny.
JanaK88 píše:
V určitých situacích může být i solárko zdravotně prospěšné
Gina108 píše:Chodím přes zimu do solárka (prosinec-březen) pravidelně ale ne často (jednou za 3-4 týdny).
Můj názor na solárko v jakémkoli období je negativní. Není to bezpečné ani zdraví prospěšné, navíc vysolárkované krásky už taky moc nefrčí. Nevidím jediný důvod, proč do solárka chodit.
Přítelovi by asi vadilo, kdybych v létě chodila do solárka - můžu se přece namazat a vylézt na sluníčko, pokud celé léto neprší nebo je zataženo. Mě by ani v létě do solárka jít nenapadlo
stejne,pouze přez zimu tak jednou za mesic,možna před plesem a pak už vubec.na sluničku taky opatrne a mazat.škodi všechno,ale nesmi se to přehanět.v letě vubec.
Taky jsem chodila často,ale už dva roky nechodím(těhu)a už ani chodit nebudu.Jak psaly holky,ty vrásky jsou šílený
.
Nechodila jsem z estetickeho hlediska - vysusene vysolarkovane slecny vypadaji jak indianske babicky.
Ale v zime jsem milovala ty nejslabsi solarka a jit se tam jen nahrat.
Ale to mi ted nahrazuji masaze s nahratymi lavovymi kameny ![]()
Zrovna minulý týden jsem čekala na kámošku v recepci solárka, ona se smažila a já si krátila čas pročítáním informačních letáků v recepci…to jsem se pobavila, jak dle studia Ministerstva zdravotnictví vyzdvihovaly až do nebes POZITIVNÍ účinky solárií
. Už nevím přesně ty jednotlivé body, ale docela mě to zarazilo, že se za 1) ohánějí Ministerstvem Zdravotnictví 2) tolik pozitvních účinků…
Fakt nevím, kde na to přišly ![]()
Ja premyslim o solarku z duvodu slunecni alergie, kterou uz asi tri roky trpim. Myslite, ze by se mi neobjevila, kdybych na jare chodila do solarka a pak to nebyl pro kuzi takovy sok? Ja jsem lev a miluju leto, teply pocasi, more atd, posledni dobou je to ale spojeny s neustalym svedenim, doskrabanyma nohama atd…potrebovala bych nejaky reseni, protoze nejit na slunce pro me reseni neni, to by byly depky jako prase ![]()
Omlouvam se, ze jsem vlezla do teto diskuse, jen me to ted po navratu z egypta casto napada…
Takové to lehké medové opálení mám ráda, ale nejsem ochotná kvůli tomu nadměrně zatěžovat svoje tělo na slunci/v solárku. Takže se trošku opálím přirozeným pobytem a pohybem na slunci (i přes ochranný faktor 20 až 50) a o zbytek se postará samoopalovák. V zimě používám samoopalovák jen do šatů na ples.
Vliv na partnera? A to je myšleno jak? Že by třeba opálenou víc chtěl nebo měl rád? ![]()
Na sluneční alergii stačí mazat se první dny nebo týdny na slunci padesátkou na místech výskytu. Mám ji v dekoltu a na rukách, namažu a nic se neobjeví. Pak se kůže trošku opálí a solární kopřivka už se neobjeví. Používám po poradě s kožařkou Isis Pharma 50+mineral nebo Bioderma Photorerm 50+mineral, obojí lehký nemastný fluid. Tu Biodermu používám i pro malou.
LeMa píše:
Ja premyslim o solarku z duvodu slunecni alergie, kterou uz asi tri roky trpim. Myslite, ze by se mi neobjevila, kdybych na jare chodila do solarka a pak to nebyl pro kuzi takovy sok? Ja jsem lev a miluju leto, teply pocasi, more atd, posledni dobou je to ale spojeny s neustalym svedenim, doskrabanyma nohama atd…potrebovala bych nejaky reseni, protoze nejit na slunce pro me reseni neni, to by byly depky jako prase
Omlouvam se, ze jsem vlezla do teto diskuse, jen me to ted po navratu z egypta casto napada…
Ahoj já taky dřív chodila na solárko,nic se nemá přehánět, když se budeš opalovat na slunci a bez opalovacího krému, tak je to taky velice škodlivé! Pokud máš alergii na slunce, myslím, že s palovacím krémem přímo do solária po pár minutkách týdně nic nezkazíš. Je lepší se domluvit s obsluhou solária aby Ti poradili vhodný krém a čas. To je můj názor.
Na sluneční alergii používám i pro děti opalovací řadu kosmetiky Eucerin, ta je taky fajn ![]()
Hato: me 50-ka urcite nestaci, loni jsem byla ve Phoenixu v USA, kde prodavali i 100-ku, a taky bohuzel nepomohla…je fakt, ze jsem se ji mazala az po vyskytu slunecni alergie (tou stovkou), ted bych ji tam vyzkousela asi rovnou. Ja teda pouzivam La Roche, ma kozarka mi doporucila pouze 50-ku, ne znacku a dala mi jakysi chladivy krem, dokonce si i v tech zemich kupuji masticky proti svedeni, kteryma to mazu, je to lepsi, ale reseni to neni. A leky na alergii (zyrtec, claritine) pouzivam taky…Prave proto dost premyslim o tom solarku…