Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pekný večer prajem. Píšem z mobilu tak sa ospravedlňujem za chyby.Ani neviem či je to problém. S kamarátom sa máme radi už cez desať rokov a za tu dobu sa to nikam nepohlo. Samozrejme boli tam rozchody z oboch strán,(so mnou sa rozišiel dlhodobý priatel, on sa rozisiel s dlhodobou priatelkou-nebolo to kvůli mne.)On pre mňa urobí prvé a posledné ale ja mám strach. Mám strach z toho, ak by som ja chcela niečo vážnejšie a on cuvne.Som krava, ktorá ho tiež nechce nikam tlačiť. Ale mne už tikaju biologické hodiny.On síce nie je proti, ale vždy je tam to ale. Neviem ako mu to mám povedať, pritom on by dieťatko chcel tiež. Lenže mi sme spolu nikdy nebývali, nestravili sme spolu ani 24 h denne. Pritom tuším, že by to mohol byť on. Lenže ja neviem ako mu to naznačiť. Nie sme puberťáci. Jemu je 39 a mne 37.
@Helen81 píše:
Pekný večer prajem. Píšem z mobilu tak sa ospravedlňujem za chyby.Ani neviem či je to problém. S kamarátom sa máme radi už cez desať rokov a za tu dobu sa to nikam nepohlo. Samozrejme boli tam rozchody z oboch strán,(so mnou sa rozišiel dlhodobý priatel, on sa rozisiel s dlhodobou priatelkou-nebolo to kvůli mne.)On pre mňa urobí prvé a posledné ale ja mám strach. Mám strach z toho, ak by som ja chcela niečo vážnejšie a on cuvne.Som krava, ktorá ho tiež nechce nikam tlačiť. Ale mne už tikaju biologické hodiny.On síce nie je proti, ale vždy je tam to ale. Neviem ako mu to mám povedať, pritom on by dieťatko chcel tiež. Lenže mi sme spolu nikdy nebývali, nestravili sme spolu ani 24 h denne. Pritom tuším, že by to mohol byť on. Lenže ja neviem ako mu to naznačiť. Nie sme puberťáci. Jemu je 39 a mne 37.
Když spolu „nebývate“, nešla bych do toho. Deset let kolem sebe tancujete. Řekla bych mu, že s ním chci být (jestli je to pravda). Zkusila bych s ním bydlet. Pak bych uvažovala o dítěti. Není to prča.
A chodíte spolu nebo ne? Jinak jsem z toho taky zmatená. 10 let spolu kamarádíte? Některé kamarády mám i déle, ale nepřemýšlela jsem s nimi o založení rodiny. Škoda, že ti takhle proklouzlo tolik let mezi prsty, kdy jsi už dávno s někým mohla žít a mít děti.
Myslíš jako kamarád s benefity, kterýho tajně 10 let miluješ… holka ty SIS zadělala na slušnej průser a ještě do toho biologické hodiny
Dej s ním řeč na rovinu, cítím víc a dokážu si představit s tebou mít svatbu a dítě (pak rychle do roka na oboum intenzivně pracovat).Pro rypalky - svatba je velký závazek, tak si ho alespoň ověří a bude mít větší jistotu, že to s ní myslí vážně a nebude jen inkubátor, kdyby se nakonec neuskutečnila nevadí, jde mi hlavně o tu reakci. No a uvidíš co on na to. Jestli se začne smát nebo prostě řekne ne, tak dokončis normálně schůzku. Buď osobně nebo přes telefon mu vysvětlíš, že už se nebudete vídat ani si psát, že hledáš něco víc a on tě brzdí. Zejména ty to dodržís. Vyhoď doma všechny krámy, co ti kdy dal a díky kterým se na něj už 10 let upínáš, že jednou určitě přijde a.. Seznamuj se všude i ve frontě na rohlíky, dej vědět známým i kolegům v práci a přeju ti do roka a do dne fajn chlapa s jiskrou. Buď od začátku upřímná, musí vědět, že očekáváš závazky. Za mě lepší nový vztah „z rozumu“,než to dát s tímhle kámošem, který tě má na háku a je zvyklý jeden večer kukat s tebou a pak doma psát nějakému novému objevu.
btw tohle si měla udělat už tak před 5 lety ![]()
@Bubla_Bučková píše:
Myslíš jako kamarád s benefity, kterýho tajně 10 let miluješ… holka ty SIS zadělala na slušnej průser a ještě do toho biologické hodinyDej s ním řeč na rovinu, cítím víc a dokážu si představit s tebou mít svatbu a dítě (pak rychle do roka na oboum intenzivně pracovat).Pro rypalky - svatba je velký závazek, tak si ho alespoň ověří a bude mít větší jistotu, že to s ní myslí vážně a nebude jen inkubátor, kdyby se nakonec neuskutečnila nevadí, jde mi hlavně o tu reakci. No a uvidíš co on na to. Jestli se začne smát nebo prostě řekne ne, tak dokončis normálně schůzku. Buď osobně nebo přes telefon mu vysvětlíš, že už se nebudete vídat ani si psát, že hledáš něco víc a on tě brzdí. Zejména ty to dodržís. Vyhoď doma všechny krámy, co ti kdy dal a díky kterým se na něj už 10 let upínáš, že jednou určitě přijde a.. Seznamuj se všude i ve frontě na rohlíky, dej vědět známým i kolegům v práci a přeju ti do roka a do dne fajn chlapa s jiskrou. Buď od začátku upřímná, musí vědět, že očekáváš závazky. Za mě lepší nový vztah „z rozumu“,než to dát s tímhle kámošem, který tě má na háku a je zvyklý jeden večer kukat s tebou a pak doma psát nějakému novému objevu.btw tohle si měla udělat už tak před 5 lety
Taky si myslím
@Helen81 píše:
Sorry, ale ty nazýváš vztahem něco, kde jste po desíti letech nebyli spolu ani jeden celý den??
Ve tvém věku by jsi měla na něj hodně a rychle přitvrdit, a uvidíš, jak to s tebou myslí, jinak je to pouze ztráta času, a nakonec by se mohlo stát, že nebudeš mít ani partnera, ani dítě.
Kdyby ti to náhodou nevyšlo, tak jsem volný. A jako bonus mám tříletou holčičku. ![]()
Nechci být pesimista, ale pravděpodobnost otěhotnění ve 37 letech už je relativně malá, to víš, není to jako ve 25. Jinými slovy, počítej s tím, že se budete o mimčo aktivně snažit třeba rok a půl, než se zadaří, jestli vůbec. A k tomu si připočti to, že je dobré se s partnerem NEJDŘÍV sžít, než si pořídíte dítě. Zkrátka - jestli něco, tak sebou trošku hoďte.
Nie je to iba kamarát,viacmenej sme mali slabosť jeden pre druhého odjakživa.Ale máte pravdu holky,toto nikam nevedie.Ani neviem prečo som vás tým obťažovala.Však sama vidím,že je to s nim stratené.Každopádně Vám všetkým dakujem za názory,no sama sa z toho budem musieť vyhrabat.Prajem vám krásnu noc a budúcnosť bez oblackov.