Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj
mám 3týdenní holčičku a jsme obednaní na sono bříška, chtěla bych se zeptat, jeslti někdo nevíte, jestli se má mimi ńák extra připravovat ![]()
*zapoměla jsem se zeptat..sestřička mě zaskočila tím, že jí zajímalo, proč tam jdeme
a ted to tam nikdo nebere..
moc díky
Těžko říct, obecně ne, tak maximálně záleží co chtějí zjišťovat, jestli je lepší plné nebo prázdné bříško.
ahoj,my byly na sonu kvuli refluxu.musely jsme mit s sebou mliko(nekojim) jinak nic.mimo jsme tam nakrmily a pak doktor koukal,kam a jak ji mliko cestuje.taky jsme byly na sonu kvuli ledvinam a tam zadna priprava nebyla potreba.pa
Nijak. Ale můžeš pro lepší přehlednost dávat antiprdíkové kapky (Espumisan, Lefax).
nemusíš dělat nic. my byli v synově cca roku a nebylo potřeba nic. jen tedy byla fuška to udržet, hrozně vyváděl a házel s sebou.. ale to u tak maličkýho mimča snad nebude problém
My byli před pár dny, hledala se druhá kulka. Takže sono pytlíku a podbřišku, žádná extra příprava neproběhla, nic neříkali, kulka se nakonec našla.
Nicméně dítě muselo relativně dlouho ležet na zádech (no dlouho na něj), takže doporučuju vzít něco zajímavýho do ručiček, dudlíčka a pozor, zřejmě bude bez plíny, tak kdyby se vám tam pokadilo či počuralo, tak případně i vzít věci na převlečení
@danyk píše:
Nijak. Ale můžeš pro lepší přehlednost dávat antiprdíkové kapky (Espumisan, Lefax).
děkuju!!! ty dávam i tak.. ![]()
Vem si látkovku, po sonu bude celé omatlané od sono gelu, dáš do látkovky a pak venku utřeš. Jinak náhradní kompletní obleček. On ten gel nebarví, vypereš ho, ale někdy je na mimču toho gelu fakt kupa, rozmaže se to až na stehýnka (čím menší mimi, tím víc).
Na nic se připravovat nemusíš. My byli asi v 6ti týdnech (v Praze na Bulovce) Čekali jsme přes hodinu i přesto, že jsme upozorňovali, že je malinký miminko (brali důchodce, kteří opravdu počkat mohli). Pak jsem už opravdu čekat nechtěla, tak jsem doktorovi řekla, že musím kojit, ať mě vezme jinak se malej pobleje. řekl, že na bříško tak moc netlačí, ale vzal nás
lucili,my byly tez na bulovce a taky cekacka.jsem to vubec nepochopila,proc se objednavame na cas.uplne by stacilo si stoupnout do fronty.grrr.