Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@JaniceB to už záleží na lékaři. Když správně napíše žádanku, tak to pojišťovna proplatí. Ale ne každý lékař je takhle vstřícný.
Mě na utz nasli nějakou 6 mm mrchu prý je to občas normální. Měla jsem 4 krát v roce zánět prsou.Rok nekojim spis déle jsem zvedava co bude dál. Nejradeji bych sla pod kudlu at je klid
Vím, že tahle diskuze už je hodně stará, ale třeba se zakladatelka ozve, jak to u ní dopadlo??.. Řeším totiž podobné… Na začátku září jsem byla na sono prsou a vše ok až na nějaký malý nezh. nález v pravém prsu.. Vše ok, ať teď v posledních týdnech mě jakoby tupě bolí-pálí uvnitř levého prsa směrem k bradavce. Nic neteče, nic není nateklé ani boule. K doktorovi si zajdu, ale pořád si tak říkám, že jsem byla před 4 měs na kontrole, tak snad to bude ok. Je mi 42 a tak si říkám, že se ve mně odehrávají horm. změny.. Si říkám, že jak se mi blíží přechod, tak ty cykly mám děsný, bolestivý, čím dál víc krátkou MS, ale ty stavy před jsou horší a horší i tlak mi vždycky vyjede týden před.. Nikdy dřív jsem žádné problémy nemívala, ale se stárnutím se to mění. Na gyndě, na kontrole jsem byla v listopadu a vše ok… Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuju ![]()
@Kassor ja tedy nejsem zakladatelka, ale mam to podobné. V říjnu jsem měla kontrolu a v pravém prsu prý nezhoubný nález (ted přemýšlím, jak můžou bez biopsie vedet, ze to je nezhoubné, to asi nejde), kontrolu mam mít zase za rok, protoze kojím. Ted me v tom prsu občas bolí, ale sama nejsme schopna nic nahmatat, respektive nepoznám rozdíl mezi zduřenou prsní tkání, mléčnou žlázou, která je pokaždé jiná atd.. mám divný pocit a asi se začátkem roku znovu objednam na sono ![]()
@Paline já si na sono radši skočila už včera a doktor mi to prohlédl a vše ok, ty bolesti jsou asi od hormonálních výkyvů.. Podíval se i na tu bulku a tvar ani velikost nemění… Oni to prý poznají podle jasných, ohraničených kontur. V létě si tam ještě skočím, aby to zkontroloval. Tak věřím, že i u Vás to je v pořádku a vědí, co Vám řekli, ale skočit si tam Vás uklidní úplně
Hezké Vánoce
![]()