SOS - nechce prso ani UM - rada

68
28.6.23 13:42

SOS - nechce prso ani UM

Holky, prosim o radu, jsem vyrizena. Pred casem jsem tu resila, ze si pulrocni dcera zkracuje kojeni a nevydrzi u prsa. Postupne to vygradovalo, pije jen v polospanku a v noci, ale jen trochu, takze nepribira. Ja jsem se z toho tak vynervovala, ze se mi v pulce pripadu uz ani nespusti mliko. Rekla jsem si, ze musim prestat kojit, protoze jinak skoncim v blazinci. Neresim nic jineho a uz fakt nechci. Ale mala odmita UM. Musi mit hypoalergenni. Zkousela jsem to parkrat, vzdycky to vyplivla. Dneska jsem se zarekla, ze ji necham, nez si ho vezme. Osladila jsem ji ho. Od 5 od rana (kojeni) do 1 byla o hladu. Pak ve spanku vypila 30 ml, vzbudila se a zacala rvat, ze uz ho nechce. Tak jsem ztratila nervy a chtela ji nakojit, ale ani se mi nespustilo mliko, tak si vycucla neco na zizen. Zitra jdeme k pediatricce, tak to s ni zkonzultuju. Vas moc prosim o radu, pokud jste nekdo byly v podobne situaci. Jak ji zvyknout na to UM? Opravdu nechat vyhladovet? Zkouset krmit ve spani? Prosim, neradte mi, at kojim dal - mala nechce, nepribira a ja jsem opravdu zrala na Bohnice :roll: Dekuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
28.6.23 14:03

A příkrmy už zkoušíš dávat? Taky mám doma nejedlika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.23 14:06

@Giovanna1 Jo, ale ochutnava. Vubec se neda mluvit o tom, ze by snedla nejakou plnou porci. Tak 30-50g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4335
28.6.23 14:17

A vody by si cucla? ted myslim ciste hydrataci, cura hodne?

nevim z jakeho duvodu musi hypoalergenni, ale neboli ji po tom brisko (pises ze se vzbudila s revem)? moje ditka trpely na koliky a neslo o to kolik toho vypily a ceho, ale do pul hodiny byl rev jak brisko zacalo pracovat… nevim jestli to je vas pripad, spis tip

drzim palce, to prijde, vahu dozenete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
28.6.23 14:24

Zkusila bych prikrmy, do toho nabizet vodu klidne po lzickach, kvuli hydrataci a UM bych zkusila dat v necem jinem nez ve flasce, nejaky hrnecek s pitkem. V zadnym pripade bych to nesladila, chapu zoufalstvi, ale to uz ti to normalni pak nevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.23 14:48

@maminaAJ Ma zrejme alergii na mlecnou bilkovinu. Kdyz jsem nedrzela dietu, mela ekzem. A zkusila jsem ji pred casem dat Kendamil a mela okamzite cerny nitky ve stolici a to ho vypila jen asi 30 ml. Vodu zatim moc pit neumi, nepotrebovaly jsme to, jak byla vicemene plne kojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.23 14:50

@tini Ona z ty flasky ale umi pit. Jak jsem ji to UM dala ve spani, tak krasne sala, nez zjistila, co to pije :) Kdyby uz hezky jedla prikrmy, tak jsem vic v klidu, dam treba 2× kasi a je to. Ale ona toho opravdu jeste moc nesni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4335
28.6.23 16:49
@Capacity píše:
@tini Ona z ty flasky ale umi pit. Jak jsem ji to UM dala ve spani, tak krasne sala, nez zjistila, co to pije :) Kdyby uz hezky jedla prikrmy, tak jsem vic v klidu, dam treba 2× kasi a je to. Ale ona toho opravdu jeste moc nesni.

tak pokud netrpi dehydrataci, tak mas prostor ke zkouseni, co zkusit jineho vyrobce UM? chapu ze to leze do penez, ale mozna jde jen o to najit jestli by ji chutnalo neco jineho? zeptej se zitra mudry, mozna by mohla doporucit

jinak u nas cerne nitky ve stolici delal banan, to asi mala nemela co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.6.23 18:59

Chyba, pardon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.23 19:02

@maminaAJ ty hypoalergenni jsou hnusny vsechny. Banan mela v nedeli, nitky v utery. Hlavne ten Kendamil 2 hodiny furt ublinkavala, to po mym nedela. Mam strasnej strach, ze ji odstavim a ona nikdy zadny mliko pit nezacne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4335
28.6.23 19:13

Nevim jak rychly ma traveni, ale ty nitky mohly byt ten banan…
coz vas problem s mlikem moc neresi ale aspon snad uklidni nervy? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.7.23 03:37

Ja tomu nerozumim.
Pises „neradte at kojim“, ale pak jednim dechem dodavas, ze mala ma alergii a UM nechce.
A ze mas paniku (opravnenou) z toho, ze odstavis a oba ti nicnepozre.

Vzdyt ty nemas na vybranou, podle me.

Podivej se, behem kojeni se proste tyhle krize, krizicky a megakrize deji. Je to normalni a byva toho docela hodne.

A zasada cislo jedna je: nenechat se tim semlit, vydrzet to a drzet si v hlave mantru „nic se nedeje, kojim a budu kojit, zase to prejde“.
Tahle jedna jedina vec rozhoduje o vsem.

Obdobi nepribirani je normalni, zase se to skokove zmeni. Piti pouze v polospanku je normalni. Bojkot je normalni. Je to OBDOBI.
Jenze ty ses vypsychla tak, ze se ti mleko nespusti. To dela tvoje hlava!!, nikoliv problem s mlikem.

Co poradit nevim. V jidle u mimin plati, ze jakykoliv tlak vyvola protitlak, a vystupnovany tlak az bojkot. Proste tudy cesta nevede.

Ja bych kojila a resila tu hlavu. Je potreba pracovat s tim, aby se ti nerozjelo v hlave to panikarici kolecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
6.7.23 21:06

Holky, dekuju moc vsem za rady a tipy a davam vedet dalsi vyvoj - treba bude nekdo jednou resit podobnej problem a najde tohle vlakno :) Nase pani doktorka mi poradila, at jdu na to pres prikrmy. Pokud do ni nedostanu dost MM a zadny UM, tak at ji je nabizim casteji. A zatim to vypada jako genialni rada. 4× denne davam dceri masozeleninu/kasi/ovoce/jogurt. Docela obstojne ji a ja ji vzdycky po jidle nebo mezi jidly kojim. Ona paradoxne pije podobne kratce jako predtim, ale k tomu ma jeste spoustu jidla. Zacala hezky pribirat. Jak psala Lucie, je to vsechno o hlave a o tom se uklidnit. A mne se to povedlo diky tomu, ze uz nejsem jediny zdroj jeji potravy :) Takze nam to ted jde pekne. Samozrejme to muze byt za 14 dni jinak, ale ted se zda, ze to funguje. Diky vsem jeste jednou a hezke leto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4335
6.7.23 21:35
@Capacity píše:
Holky, dekuju moc vsem za rady a tipy a davam vedet dalsi vyvoj - treba bude nekdo jednou resit podobnej problem a najde tohle vlakno :) Nase pani doktorka mi poradila, at jdu na to pres prikrmy. Pokud do ni nedostanu dost MM a zadny UM, tak at ji je nabizim casteji. A zatim to vypada jako genialni rada. 4× denne davam dceri masozeleninu/kasi/ovoce/jogurt. Docela obstojne ji a ja ji vzdycky po jidle nebo mezi jidly kojim. Ona paradoxne pije podobne kratce jako predtim, ale k tomu ma jeste spoustu jidla. Zacala hezky pribirat. Jak psala Lucie, je to vsechno o hlave a o tom se uklidnit. A mne se to povedlo diky tomu, ze uz nejsem jediny zdroj jeji potravy :) Takze nam to ted jde pekne. Samozrejme to muze byt za 14 dni jinak, ale ted se zda, ze to funguje. Diky vsem jeste jednou a hezke leto.

dobre zpravy to se hezky cte, diky zes dala vedet, mejte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.7.23 21:54

@Capacity
Jeste zkus pro uklidneni jednu vec - az se dcera bude zase „kratce“ kojit, spocitej, kolikrat si lokne. Ja napocitala cca 15×.
A pak si vezmi plnotucne mleko a vypij v kuse 15 dlouhych tahlych loku. Schvalne, jestli ti to bude pripadat malo ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová