SOS nočník

827
27.1.05 21:56

SOS nočník

Holky, možná mi poradíte. Moje dcerka si v létě ve 13 měsících sama začala říkat na nočník. Bylo u nás totiž hrozný vedro, tak chodila nahatá a vadilo jí, že jí to teče po nožičkách. Už od konce léta má plenu jen na noc a na cestu v autě. Teď posledních 14 dní (12.1. měla 19 měs.) se doma systematicky počůrává. Předtím s chutí chodila na WC i na nočník. Neumí si sama sundat kalhoty, tak mi sama bez připomínání hlásila že se jí chce. Netušíte co s tím????????????
Eliška a Kamilka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
28.1.05 07:26

Nemůže být malá prochlazená? Minulý týden se naše malá (už 3 roky) taky z ničeho nic několikrát počůrala. Včera k tomu zvracela tak jsme šli k MUDr. - má bílkovinu v moči a jestli ji tam bude mít i dnes bude brát antibiotika :cry: Taky si vzpomínám,že měla období jako vy, že dlouho nic a pak se najdenou i 5 dní po sobě počůrala-nedělala jsem s tím nic, nekřičela, nevyčítala, nepřipomínala jen jsem ji převlíkla. Plinku jsem jí nedávala - mohla by se na ni začít znova spolíhat. Samo to po nějaké době odeznělo. Iva

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.2.05 05:09

kakání na nočním

Nášemu Martínkovi už jsou 3 roky a pořád se nechce naučit chodit na nočník. Zkoušeli jsme to po dobrém i po zlém, ale všechno bylo marné.Největší problém mu dělá kakání. Čůrat už si do nočníku celkem zvykl ale při kakání dává přednost plínkám. Nemohl by mi někdo prosím poradit, už jsme z toho s manželem nešťastní a Martínek také, protož manžel nemá moc trpělivosti a často ztratí nervy.Předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.2.05 05:14

kakání na nočník

odpovídejte mi prosím pokud možno na email, k internetu se dostanu minimálně a mám vždy jen chvilku akorát tak na přečtení emailů

• Citovat
  • Upravit
2304
17.2.05 05:25

Ahoj,
ke kakání u Martínka - Jestli máš vysledováno kdy asi tak bývá bobek, tak ho nechej na tom nočníku sedět dýl. Rozčilování a ujeté nervy můžou všechno zhoršit. Adélka bude mít tři roky za měsíc a bobek skoro spolehlivě do nočníčku dělá teprve tak 3-4 týdny. Jinak to měla v kalhotkách. Teď to ještě není na 100%, ale snaží se. A nad plným nočníčkem chválit chválit chválit, jinak udělat smutný obličej, ale dát najevo, že to nevadí. Chvíli jsem zkoušela bonbonky, ale efekt to moc nemělo, spíš by se naučila mlsat, tak to jsem opustila. Třeba ti tu mamky poradí svoje fíglíčky.
Bludičko 13 měsíců a Kamilka sama na nočníček? Fakt? Ty jo to je šikulka. Adélka to občas taky nevystihne, zrovna včera se převlíkala třikrát. Ale ona je oproti Kamilce už veliká. Někdy se takhle malí šikulkové vrátí do období plínek. To jsem měla u Pepči. Ale když je tak šikovná, řešila bych to učícíma kalhotkama. Pozor ne těma plínkovýma. Nejsou levné. Já už ani do nich radši s Áďulí nepůjdu.
Jakoubek mojí kamarádky, stejně starý jako Adélka, se i v noci sám budí a sám si chodí na záchod. Plínky odmítá. Tak taková šikulka byla jenom moje nejstarší holka, všechny další tři děcka jsou leňousové a počůránkové :lol: přes veškerou moji snahu. Dva z nich na to ale mají nárok - LMD a chaotické EEG. Dnes má čím dál víc dětí problém s hyperaktivitou a vypadá to, že jim vlivem prostředí o něco později dozrávají mozečky než nám. Takže takové hlášky jako - má dva roky a ještě plínky? To náš Fanoušek … Radím pokyvovat hlavou, lehký obdiv tchyně, na:,–(it úsměv, jedním uchem tam a druhým ven. A tuto taktiku praktikovat do alelujá :lol: .
Někde v chytrých knížkách jsem četla, že co se týče počůrávání, zvlášť v noci, má dítě nárok do 5 let, jako problém se to začíná brát pak a vážný problém po 10 roku. Nesmíme zapomínat, že stresovou inkontinencí může trpět i dítě. A ohledně kakání je nebezpečí, že si vypěstuje zácpu.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect