SOS - pásový opar?

Anonymní
15.2.16 22:15

SOS pásový opar?

Ahoj, Predem se omlouvám za anonym, jedna se o dost choulostivé téma. A věřím že pochopíte. Jsem asi 14 dní po obarveni vlasů, hned potom jsem měla svědění hlavy nakonec i ramenou a ted se to vyrazilo úplně všude po horní polovině těla, za uchem, na uších, zádech nad prsy.. Myslíte, že by to mohl být pásový opar. Neměla jsem údajně neštovice, ale to moje mamka taky ne a přesto pásový opar měla.
Brní mi levá ruka a ted svědí úplně celé tělo. Zitra jdu na kožní.. Ale pro klid duše, pokud máte s tím někdo zkušenosti, budu ráda za odezvu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
788
15.2.16 22:33

Ahoj,
pokud jsi nestrhala puchýřky, tak si myslím, že by to spíš mohla být alergická reakce na tu barvu. Já jsem měla docela ošklivou reakci na Syos, plnou hlavu boláků :zed:.

Vkládám obrázek pásového oparu (stažený z netu). Jako malá holka jsem ho měla a hodně to bolelo. Ne jen svědilo, bolela celá část okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
15.2.16 22:37

Taky bych rekla, ze alergie, moje mamka mela jednou desnou reakci, uplne ji tekla voda z kuze na hlave. Jdi urcite k doktorovi ale jako prvni pomoc si dej Zirtec, nebo tak neco. Pasovej opar byvaji pupinky v pruhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.16 22:39
@Rostlinka píše:
Ahoj,
pokud jsi nestrhala puchýřky, tak si myslím, že by to spíš mohla být alergická reakce na tu barvu. Já jsem měla docela ošklivou reakci na Syos, plnou hlavu boláků :zed:.Vkládám obrázek pásového oparu (stažený z netu). Jako malá holka jsem ho měla a hodně to bolelo. Ne jen svědilo, bolela celá část okolo.

No, ony ty pupínky popraskali při koupání. Hrozně to pálelo a stípalo.. Měla jsem barvu od palete. Nikdy se mi nic takového nestalo.. Uz si nevím rady. :?
Po koupání se to vše rozlezlo..

• Citovat
  • Upravit
776
15.2.16 22:58

Bolí to jako čert a furt to praská, leje z toho „voda“. Hnus takovou bolest jsem snad nezažila. @Rostlinka a takle to vypadalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
15.2.16 23:01
@Anonymní píše:
No, ony ty pupínky popraskali při koupání. Hrozně to pálelo a stípalo.. Měla jsem barvu od palete. Nikdy se mi nic takového nestalo.. Uz si nevím rady. :?
Po koupání se to vše rozlezlo..

Ale i tak mi přijde, že nejsou v takovém shluku, jak by u pásového oparu byly.

Jak píše @Tarinka, preventivně si dej Zirtec, nebo Zodac. Pokud je to alergie, tak to trošku pomůže. Pokud ne, tak neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
15.2.16 23:03
@Míša2014 píše:
Bolí to jako čert a furt to praská, leje z toho „voda“. Hnus takovou bolest jsem snad nezažila. @Rostlinka a takle to vypadalo.

Přesně tak, já to neměla ani moc, ale bolelo to až nečekaně hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
15.2.16 23:05

@Rostlinka byla to fakt síla. A skoro nic nepomáhalo. Děsný prevít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.2.16 23:05

Měla jsem pásový opar, kdy vylezla na povrch jen část (šíří se to po nervu) a přestože to bylo jen pár pupínků, byly naměstnané na jednom místě, že to vytvářelo takovou nesourodou bouli. Tohle pásový opar nejspíš nebude. Taky bych spíš tipla tu alergickou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.16 23:06
@Míša2014 píše:

Tak myslíš, že by to mohl být pásový opar? Podle fotek mých fotek?

• Citovat
  • Upravit
776
15.2.16 23:11
@Anonymní píše:
Tak myslíš, že by to mohl být pásový opar? Podle fotek mých fotek?
Řekla bych, že spíš ne. Máš to moc nepravidelně. Pásák si jede v takovejch „flekách“ a postupuje dál ale zas udělá flek. Má to jako tendenci se spojit. Je to nalité, teče to furt a bolest opravdu příšerná při pohybu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.16 23:17
@Míša2014 píše: Řekla bych, že spíš ne. Máš to moc nepravidelně. Pásák si jede v takovejch „flekách“ a postupuje dál ale zas udělá flek. Má to jako tendenci se spojit. Je to nalité, teče to furt a bolest opravdu příšerná při pohybu.

No snad mi zítra dr. řekne více.. děkuji za informace.

• Citovat
  • Upravit
20777
15.2.16 23:17

Hlavně pásový opar bolí ještě před tím, než se vysype. Nejdřív to strašně svědí a pak to bolí, a to klidně i několik dní před tím, než se objeví na kůži. Není to zničehonic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.16 23:22
@Amys píše:
Hlavně pásový opar bolí ještě před tím, než se vysype. Nejdřív to strašně svědí a pak to bolí, a to klidně i několik dní před tím, než se objeví na kůži. Není to zničehonic.

Když ono to má velmi podobný průběh, když nebudu počítat to svědění hlavy, bolest zad na krku, rameno, brnění v levé ruce, bodaní u srdce, to už cca před třemi týdny. Vše co jsem se dočetla na netu, odpovídá popisu příznaků na pásový opar. Jen jak jsem se koukala, tak jsem si ty pupínky tím rozpraskala a nejspíš roznesla. Ach jo.. Uz aby byl zítřek.

• Citovat
  • Upravit
20777
15.2.16 23:30

Tak držím palce, ať to pásový opar není. Já si tím před pár lety prošla. Nemohla jsem se skoro hýbat a přitom jsem měla flíček snad centimetr krát centimetr :zed: Měsíc jsem se z toho dostávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí