Jak zatočit s depresí?

Anonymní
15.2.16 18:02

Jak zatočit s depresí?

Ahoj, pokud máte prosím nějaké dobré rady jak prekonat deprese, budu moc ráda za vaše příspěvky. Už opravdu nemůžu. Vím že je to asi běh na dlouhou trať, ale pocit že mě nic netěší a že se hlavně nemůžu radovat ze svých dvou zdravých děti a úžasného partnera mě opravdu ničí. Mám odsledovano, že se mi tyto depresivní stavy střídají po 14 dnech. 14 dní si užívám děti, plánuji dny dopředu, všechno prostě v pohodě a tak jak má být a pak to na mě zase padne a já s vypětím všech sil stávám z postele a nic mě nebaví. Porad bych jen brečela a hlavou se mi jen honí myšlenky jak jsem neschopná a nicim tim svoji rodinu, nemám chuť k jídlu a nic mě nedokáže potěšit, zacinam se i stranit spolecnosti. Už jsem byla i u psychiatra pac takhle žít :,( nechci. Dostala jsem AD Sertralin a doufala, že to bude dobrý. Beru je přes 14 dní a deprese mě opět dostihla :,( :,( :,( Pokud se najde někdo kdo si podobným prošel, budu moc ráda že mi napise :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
90
15.2.16 18:22

Tak Antidepresiva se musí brát dlouhodobě, aby byl znát účinek. Někdy se musí hledat, zkoušet, která zaberou. V okolí když na to přijde řeč ti ti, kdo je berou, většinou řeknou, že zlepšení necítí, nebo minimální, ale kdo ví, kdyby je člověk nebral, mohlo by mu být i hůř, nebo také NE. Placebo efekt, nevím.
Asi máš maniodeprese? No mně, když není dobře, snažím se to řešit rozumem. Jsou lidi, co jsou na tom opravdu špatně a žijí, bojují. To pak si řeknu, že nějaké deprese, bezdůvodné, či s malicherným důvodem.. No nikdo mě šťastnou neudělá. Musím já sama a radovat se z toho co mám. Nejlépe začít makat, něco dělat a nebabrat se v tom.
Takže podle mého, dva týdny málo na to, abych čekala zlepšení.
Třeba terapie s odborníkem, svěřit se příteli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
15.2.16 18:23

No podle me jsou to hormony. Take jsem to tak mela. Zadne prasky na tohle nepomuzou, max. zkus pupalku dvouletou. Jsou to takove olejove kapsle. Je to ciste prirodni a ma to pozitivni vliv na cyklus (a mj. i na plet, budes krasna a klidnejsi :hug:).

A hl. neco delej. Zaplacni si cely den programem, at nesedis doma a nemuzes nad tim premyslet. Kazdy den jdete ven, idealne do lesa nebo alespon do parku. Cinnost a pohyb na cerstvem vzduchu leci dusi spolehlive :-)

Prijde mi to jako klasicky syndrom vyhoreni. Porad jsi doma, pripadas si neuzitecna. Zkus zapatrat v minulosti, jake cinnosti te cinily stastnou a znova se do toho vrhni.

PS: Ty prasky bych nebrala, je to humus chemickej  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
15.2.16 18:34

Najdi si koníčka. Cvič :) čti :) ruční práce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.16 18:54

U sertralinu trvá několik týdnů, než zabere, ze začátku může být i hůř. Ano, najdi si koníčka, nejlépe nějaké cvičení, něco co Tě donutí se hýbat..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.16 19:02

No tak hormony tohle zcela jistě nejsou, je to klasická deprese. Ještě vydrž, ant zabírají dýl, pokud by tyto nezabrala, dají ti jiné, případně zvýší dávku. Ono teď to bude asi jako na houpačce, než se to usadí. Je moc dobré, že to řešíš. Mě málem deprese zničila rodinu, pořád jsem chtěla jí zvládnout sama, bez léků, ale pokud je již takto rozjetá tak to prostě bez léků nejde. Mozku chybějí jisté látky a ty tam prostě jen tak nedodáš..

• Citovat
  • Upravit
6100
15.2.16 19:21

Prasky urcite ber!!! Rada nebrat neni moc dobra. Nejlepsi je kombinace leku a terapie. Me hodne pomohlo plavani + solarko. Novy obleceni, makeup a samozrejme sport. I kdyz se ti treba nechce tak hodina power jogy umo zazraky. Urcite bude lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.2.16 23:29

Zdravím, pokud máš zájem - mohu nabídnout možnost terapie zdarma - jsem psycholog a psychoterapeut v přístupu zaměřeném na člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.16 11:10

Moc děkuji všem za příspěvky. Taky jsem si myslela, že to jsou hormony co se mnou cválají. Zkoušela jsem bylinky, hořčík, kontrolu na štítnou žlázu, malou odstavit od kojení i začala chodit na jogu - která mě moc baví, ale když to na mě padne tak se hrozim jenom toho jak dovedu malou do školky a najednou nevidím nic co by mě těšilo. Ve všem vidím, jak jsem totálně neschopná… Je to tak hrozný stav, který bych nepřála ani největšímu nepříteli. Jsem unavená a při tom nemůžu už v noci spát a pořád se převaluji…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.16 12:05
@Anonymní píše:
An. včera 18:58. Zkus vydržet a dát těm antidepresivům šanci zabrat, a než zaberou, klidně si vezmi třeba Neurol nebo něco podobného. Deprese není rýma a její léčba trvá dlouho. Ale určitě bude zase lépe :hug: Třeba Ann :)

Já v to pevně doufám, už kvůli své rodině :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.16 12:24
@Anonymní píše:
Moc děkuji všem za příspěvky. Taky jsem si myslela, že to jsou hormony co se mnou cválají. Zkoušela jsem bylinky, hořčík, kontrolu na štítnou žlázu, malou odstavit od kojení i začala chodit na jogu - která mě moc baví, ale když to na mě padne tak se hrozim jenom toho jak dovedu malou do školky a najednou nevidím nic co by mě těšilo. Ve všem vidím, jak jsem totálně neschopná… Je to tak hrozný stav, který bych nepřála ani největšímu nepříteli. Jsem unavená a při tom nemůžu už v noci spát a pořád se převaluji…

Ahoj, souhlasím s Tebou, mívám úplně stejné stavy. Mně osobně pomohla pouze kombinace antidepresiva (musela jsem vyzkoušet více druhů antidepresiv, než jsem našla ta, která mně zabírají), určitě je třeba minim 4-6 týdnů vyčkat, než antidepresiva začnou účinkovat, k tomu psychoterapie, relaxační cvičení, joga, vyšetření na endokrinologii a imunologii. Pokud si antidepresiva začala teprve užívat, může Ti psychiatr předepsat na přechodné období anxiolytika nebo léky na spaní.

• Citovat
  • Upravit
2663
16.2.16 13:57

Souhlas, AD nezaberou hned. http://healthimpactnews.com/…-depression/

Můžeš k tomu zkusit co nejvíce slunce a kokos.olej virgin, podle výzkumů má antistresove a antidep. účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
16.2.16 21:03

Ahoj,
Mě osobně, když se cítím skleslá a pořád si říkám jak jsem neschopná a jak mě nikdo nemá rád atd., mi pomáhá si přečíst nějaké motivační citáty nebo zhlédnout nějaká motivační videa. Chápu, že deprese jsou trošku něco jiného, ale mě osobně tohle hodně pomáhá. A místo nějakých prášků proti stresu si dám čokoládu a potom jsi jdu třeba zacvičit nebo zatančit - něco, co mi provětrá hlavu. Nakonec se usměji a raduji se ze života. Žijeme přeci jenom jednou!
Cítím se poté o hodně lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie