Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Ja bych nikam nejela, protoze jsem nemela potřebu se od takhle malého miminka oddělovat. Na druhou stranu moc nechápu, proč vám rodina kecá do života, jsi snad dospěla a svéprávná. Mam dospělou dceru a vnučku miminko, nenapadlo by mě tohle řešit.
Ne, od tak malého dítěte bych za těchto okolností určitě neodjela.
A to jsem člověk, co nemá problém půjčit do kočárku prarodičům víceméně od narození a ve 14 měsích jsem na cca 20 hodin taky odjela z dosahu a nejsem proti péči otce(prarodičů) přes noc ani v nižším věku.
Nejde mi ani tak o tvoji nepřítomnost, spíš o ten způsob podání a důvod nepřítomnosti. někdo by mohl říct, že je jedno, kvůli čemu odjedeš, že tam prostě nejsi. Já si nemyslím, že je to jedno ani si nemyslím, že musíš jezdit jen s rodinou. Kdybys třeba napsala, nejlepší kamarádka se loučí se svobodou, jedeme tam a tam. Ale prostě takhle napsané mi to přijde úplně absurdní a že vlastně nemáš jiný důvod jet, než být bez dítěte a to mi prostě v jeho 8 měsících přijde jako ne úplně správné uvažování. A to fakt nejsem nějaká závislačka na dítěti, jako některé, které ho nedají ani pochovta nebo do kočáru bez dozoru důvěryhodné osobě.
Můžeš s tím nesouhalsit, ale takový z toho mám pocit.
Dítě bude s tatínkem, který je stejně právoplatným rodičem jako jsi ty. A je super, že si tatínek troufne. A ano jela bych, pokud se tatínek postará. Zajímalo by mě, jestli by to rodina vyčítala i tatínkovi, že jede na víkend od rodiny ![]()
@Venetia píše: Více
Tak jit si večer orazit je úplně jiná situace než jet na celý víkend pryč, to srovnáváš nesrovnatelné.
S holkama na večeři jsem šla sama hned po skončení šestinedělí a kdyby mě netlačila prsa kvůli kojení, tak bych vydržela déle než do desíti.
Prostě jsem neměla potřebu od osmiměsíčního mimina mizet na celý víkend…
Rozhodne se snaž nedostat do situace, ze ty se nudes pred nima obhajovat.
Je to vaše věc. A ja ti preju, at si odpočineš. Spokojena mama je k nezaplaceni. A mas hodnyho a chápavých chlapa - at se vám daří!
Já byla teď. Dcera má rok. Byla s tátou doma. Je to moje osobní tradice, že každý rok vyrážím někam sama a chtěla jsem v tom pokračovat. Nekojím a dcera je zvyklá být s tátou. Jsem moc ráda, že jsem to udělala. V okolí nejsem jediná a jedna kamarádka to plánuje u mnohem menšího dítka. Za mě vyraž a nikomu nic nevysvětluj, je to vaše věc.
Jsem svéprávná a dospělá, tedy rozhodnutí ve svém životě dělám sama za sebe. Žiješ s manželem, nebo s rodiči?
@WhiteCrow píše: Více
Tak já si pro sebe něco koupím, ale zrovna třeba nějaký zážitek, výlet apod podniknu radši s tou rodinou, to si víc uziju, než někde běhat sama
já samotu úplně moc nemusím, na to se mi stačí třeba zavřít ve vedlejším pokoji a číst si, ale jezdit někam sama, to mě nebaví.
@Sany80s píše: Více
Výstižné. Stejný pocit z toho mám taky, jen bych to nedokázala tak dobře formulovat.
Když to manželovi nevadí, tak co je komu do koho? Normálně jeď.
Tak každý je jiný, někdo potřebuje jednou za čas být chvíli sám. To jsme my introverti no.
Je to váš život, ne život vašich příbuzných, oni dělají třeba věci, co se vám taky nemusí líbit, tak ať si svoje rady nechají.
Začni si hlídat své soukromí a to, co se synem děláte, kdo ho hlídá, jak trávíte volný čas atd, nikomu nevykládej. U nás to začalo stejně a zašlo to tak daleko, že bohužel budu muset s pár lidmi s rodiny utnout kontakt. Jak moc se starají o to, jakým stylem žijeme. Takže radím dobře, utni to hned v zárodku.