Víkend sama bez dítěte – co byste dělaly vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15899
15.9.26 08:21
@Anonymní píše: Více

Ja bych nikam nejela, protoze jsem nemela potřebu se od takhle malého miminka oddělovat. Na druhou stranu moc nechápu, proč vám rodina kecá do života, jsi snad dospěla a svéprávná. Mam dospělou dceru a vnučku miminko, nenapadlo by mě tohle řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13273
15.9.26 08:34

Ne, od tak malého dítěte bych za těchto okolností určitě neodjela.
A to jsem člověk, co nemá problém půjčit do kočárku prarodičům víceméně od narození a ve 14 měsích jsem na cca 20 hodin taky odjela z dosahu a nejsem proti péči otce(prarodičů) přes noc ani v nižším věku.
Nejde mi ani tak o tvoji nepřítomnost, spíš o ten způsob podání a důvod nepřítomnosti. někdo by mohl říct, že je jedno, kvůli čemu odjedeš, že tam prostě nejsi. Já si nemyslím, že je to jedno ani si nemyslím, že musíš jezdit jen s rodinou. Kdybys třeba napsala, nejlepší kamarádka se loučí se svobodou, jedeme tam a tam. Ale prostě takhle napsané mi to přijde úplně absurdní a že vlastně nemáš jiný důvod jet, než být bez dítěte a to mi prostě v jeho 8 měsících přijde jako ne úplně správné uvažování. A to fakt nejsem nějaká závislačka na dítěti, jako některé, které ho nedají ani pochovta nebo do kočáru bez dozoru důvěryhodné osobě.
Můžeš s tím nesouhalsit, ale takový z toho mám pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
15.9.26 08:40

Kašli na ně a udělej si to po svém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3326
15.9.26 10:03

Dítě bude s tatínkem, který je stejně právoplatným rodičem jako jsi ty. A je super, že si tatínek troufne. A ano jela bych, pokud se tatínek postará. Zajímalo by mě, jestli by to rodina vyčítala i tatínkovi, že jede na víkend od rodiny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
15.9.26 10:11
@Venetia píše: Více

Tak jit si večer orazit je úplně jiná situace než jet na celý víkend pryč, to srovnáváš nesrovnatelné.
S holkama na večeři jsem šla sama hned po skončení šestinedělí a kdyby mě netlačila prsa kvůli kojení, tak bych vydržela déle než do desíti.
Prostě jsem neměla potřebu od osmiměsíčního mimina mizet na celý víkend…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1640
15.9.26 10:13

Rozhodne se snaž nedostat do situace, ze ty se nudes pred nima obhajovat.
Je to vaše věc. A ja ti preju, at si odpočineš. Spokojena mama je k nezaplaceni. A mas hodnyho a chápavých chlapa - at se vám daří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.26 10:32

Já byla teď. Dcera má rok. Byla s tátou doma. Je to moje osobní tradice, že každý rok vyrážím někam sama a chtěla jsem v tom pokračovat. Nekojím a dcera je zvyklá být s tátou. Jsem moc ráda, že jsem to udělala. V okolí nejsem jediná a jedna kamarádka to plánuje u mnohem menšího dítka. Za mě vyraž a nikomu nic nevysvětluj, je to vaše věc.

• Citovat
  • Upravit
5467
15.9.26 10:46

Jsem svéprávná a dospělá, tedy rozhodnutí ve svém životě dělám sama za sebe. Žiješ s manželem, nebo s rodiči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37288
15.9.26 11:05
@WhiteCrow píše: Více

Tak já si pro sebe něco koupím, ale zrovna třeba nějaký zážitek, výlet apod podniknu radši s tou rodinou, to si víc uziju, než někde běhat sama :nevim: já samotu úplně moc nemusím, na to se mi stačí třeba zavřít ve vedlejším pokoji a číst si, ale jezdit někam sama, to mě nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
15.9.26 11:28
@Sany80s píše: Více
Úplně souhlasím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
15.9.26 11:44
@Sany80s píše: Více

Výstižné. Stejný pocit z toho mám taky, jen bych to nedokázala tak dobře formulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
15.9.26 13:39

Když to manželovi nevadí, tak co je komu do koho? Normálně jeď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
15.9.26 13:50

@Kriss Tina

Tak každý je jiný, někdo potřebuje jednou za čas být chvíli sám. To jsme my introverti no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.9.26 13:51

Je to váš život, ne život vašich příbuzných, oni dělají třeba věci, co se vám taky nemusí líbit, tak ať si svoje rady nechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.26 13:59

Začni si hlídat své soukromí a to, co se synem děláte, kdo ho hlídá, jak trávíte volný čas atd, nikomu nevykládej. U nás to začalo stejně a zašlo to tak daleko, že bohužel budu muset s pár lidmi s rodiny utnout kontakt. Jak moc se starají o to, jakým stylem žijeme. Takže radím dobře, utni to hned v zárodku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí