Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejsi povinna ji dávat děti, pokud bys to neměla soudně nařízené, ale když jde nedávat děti jejich vlastním otcům, tak babička se může jít bodnout.
Ale tobě jde spíš o zákaz jakéhokoli přiblížení k tobě a tvé rodině, že?
Pokud se neozve někdo s radou dříve, pohledám v zákoně a poptám se v kanceláři. Univerzální radu neznám, tak ať nekecám.
ano jde mi o to aby se nesmela priblizit ani ke mne ani k diteti.
Budu OT, ale moje tchýně si zase chtěla vyřídit soudní příkaz k tomu, že jí naši dceru musíme půjčovat
. Kráva!
Prostě utnete vztahy a hotovo!
Ahoj anonymní,
je to strašně ožehavý
.Já měla obrácený problém.Můj ex je duševně nemocný a měli jsme soudně ujednáno,že si holky bude brát pod dohledem druhé dospělé osoby,což je jeho matka.Ale v papírech to doslova napsáno nebylo,protože to prý z právního hleddiska ani nejde.Také jsem chtěla aby holky nevozil nikde autem (měl už 2 autonehody vlivem tlumících léků)…ne,to prý také nelze.Nemám slov.Takže mě nezbývá než se modlit,aby nikam s nimi nejezdil.A musím také věřit tomu,že bere řádně léky.A soud?Ten to má silně na háku a kdo si myslíš že je na tom bitej? JÁ
,to ze mě dělají hysteriskou matku!!!
Tak se drž a hodně síly.
…ještě důležitý dodatek…
jeho matka je u styku s dětmi minimálně.Navíc pije první ligu.Ale u soudu jsem ta nejhorší já.
Jak píšou holky,nejlepší bude utnout vztahy .
Ahoj zakladatelko, nevím jaké k tomu máš důvody, ale myslím, že pro soudní zákaz musí být závažné, tzn. že by tebe nebo dítě matka napadla. ![]()
Vím ze zkušenosti, že bohužel ani soudní zákaz jí v tom nemusí zabránit, pokud bude opravdu neodbytná. Policie ti stejně v tomhle případě řekne, že dokud se nic nestane, nemůžou nic dělat. ![]()
Nechci tě děsit, ale známí řeší stejný problém a bezúspěšně. Doufám, že tvůj problém nemá tak hororový scénář a domluvíte se bez soudů a útěků. ![]()
Zatim dekuji za odpovedi.
u nas teda zatim matka me ani dite nenapadla ale dela mi ze zivota doslova peklo.
Uz jsem se jednou rozhodla s ni utnout vztahy ale ona si k nam proste prisla a delala sceny za dvermi na chodbe domu,jednou jsem si myslela ze to je kamoska tak jsem otevrela,vecpala se mi do bytu a nechtela odejit atd.
Proste s ni se dohodnout neda.
V rodine nas vsude pomlouva,nikam nemuzeme jezdit protoze na nas hazi spinu a kazdemu breci jak se s ni nechceme stykat.
Uz dokonce premyslim o tom ze se odstehuji nekam kde nas nebude vecne otravovat-bydlim ebohuzel ve stejnem meste ![]()
ahoj, podle toho co píšeš, bych si hlavně dala kukátko do dveří a matku prostě nepustila, eventuelně změnila tel. a možná ji napsala dopis, jak to všechno vnímáš, a že už nemůžeš dál, nevím, nedovedu si to úplně představit ![]()
jo a když bude děla scény na chodbě tak jí slušně říci, ať jde a jinak volat policii, je to strašné, ale než se utrápit…
Ahoj, to je děs…
A není nikdo z rodiny, kdo by Ti pomohl mámu přesvědčit, že tohle není normální? Ono to bohužel není tak jednoduché - prarodiče se mohou domáhat styku s vnoučaty dokonce i soudně ![]()
A pokud není Tvoje máma alkoholik, narkoman, člověk se závažnou psychiatrickou diagnózou, recidivista apod. (tam bys pak měla alespoň malou šanci na to prokázat, že není v zájmu tvého dítěte styk s babičkou), tak by to naopak mohlo dopadnout tak, že soud Ti nařídí nějakou formu kontaktu s ní
Držím palce, Jana
JVP píše: …tak by to naopak mohlo dopadnout tak, že soud Ti nařídí nějakou formu kontaktu s ní![]()
![]()
Držím palce, Jana
no takhle by to bohužel dopadnout mohlo a pokud není nikdo z rodiny, na koho by dala, tak je to v háji
, ale než se někdo odhodlá podat k soudu návrh, pak se mohou najít svědci, kteří potvrdí, že babi není úplně OK, a třeba navrhovat znalecký posudek, tak to může být na dlouho = klid faktický a jestli by byla zpráva o výjezdech policie, že třeba dělala před domem výtržnosti (vše doporučuji sepsat, kdyby to došlo až tak daleko) tak to by hrálo proti ní, ale pak je to hlavně o nervech, kdo vydrží více (nepřijít k soudu, protože se omluvíš, že jsi nemocná, nebo něco, a oni to odloží, pak zase odvolání a vůbec… dá se to dlouho protahovat), kdyby to mělo dopadnout takhle, pak už by to bylo spíše na stěhování daleko a to už by to snad babi tolik nebavilo jezdit ![]()
takže spíše nedoporučuji podávat sama návrh k soudu, až by se třeba rozhoupala babi… pak reagovat
v každém případě taky přeji hodně štěstí
Ahoj,
mela jsem to dost podobne,rozumim Ti…
Jak stare mas ditko.-ptam se proto,jestli je sance,ze uz mu lze leccos vysvetlit?!
Ja se odstehovala na druhy konec republiky,osud tomu chtel a dnes vidim,ze to byla asi jedina moznost,jak si ‚nenechat ukrast nejstarsi dceru¨‘…
Z jejiho vlivu jsme se vymanovaly dlouho a tezko,ale vzdalenost tomu pomaha HODNE.....
Borisko dopis uz jsem ji psala pred Vanoci a jak je videt nepomohlo to.Napsala jsem ji co me trapi z detstvi,proc s ni nechci udrzovat kontakt atd ale nepochodila jsem.
JVP matka neni ani jedno z toho co jsi psala takze s tim bych nepochodila.
Borisko v rodine neni nikdo kdo by ji domluvil a bohuzel ani nikdo kdo by na ni rekl neco spatneho.Spis by kazdy rekl spatne veci na me vzhledem k tomu ze si na me neustale stezuje a pomlouva me.Se mnou se bohuzel uz nikdo skoro nebavi. ![]()
Farska jsem moc rada ze mi rozumis.Male byl teprve rok takze ji jeste nemam co vysvetlit protoze by nic nepochopila.Nejvic se bojim toho ze kdybych tady zustala a mala se s babickou stykala tak verim tomu ze jakmile by mala zacala mit trochu rozum tak by ji matka o me vykladala priserne veci a stvala ji proti me.
Muzu rict ze kdyz jsem drive bydlela v zahranici tak jsem mela klid a zilo se mi baaaaaajecne protoze jsem se mohla volne nadechnout a hlavne volne dychat bez toho abych se neustale strachovala kdy za mnou prijde.
Ahoj, no a pokud se Ti žilo skvěle v zahraničí, tak proč to nezopakovat? Určitě to zvládneš i s malou ![]()
JVP ono to ted uy neni tak jednoduche.Tenkrat jsem byla mladsi,nemela dite,nemela svuj vlastni byt a pracovala jsem.
Kdybych se odstehovala do zahranici tak bych si musela pronajmout byt,asi si sehnat praci a co s rocnim prckem?
Bouzel nic uz neni tak jednoduche jako driv.
Ahoj
omlouvam se ze pisu anonymne ale tohle tema je pro mne dost citlive.
Chtela bch si vyzadat soudni prikaz se zakazem styku jednoho clena rodiny s mym ditetem.Neni to otec ditete ale ma matka.Proste mi skodi,neustale mi citove i psychicky ublizuje a to se odrazi na diteti.
Mate s tim nekdo zkusenost jak se to dela a co vse k tomu potrebuji?
Dekuji zakladatelka