Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja teda nevim, mluvim pouze za sebe, ale kluci nosi puncochace? Neni to jenom nejaky nas cesky zvyk z dob komousu, kdy nebyly teplaky? (tak nejak si to vysvetluju…)protoze puncochy jsou prece k sukynce nebo satickam…
popodopo
Nevím, jak to opravdu je, ale protože Next je britský a já mám doma Skota, tak možná tak trochu tuším: v Británii totiž kluci punčocháče nenosí, a to ani miminka. Punčocháče jsou považovány za něco zženštilého, jenom pro holky a baleťáky
. Nedokážeš si představit, jaké hloupé poznámky jsem musela pořád poslouchat, když náš prcek běhal v punčocháčích ![]()
Evikk, me to taky prijde divne a to jsem Ceska
Nikdy bych male puncochace jen tak bez satu nedala, mame teplacky ![]()
popodopo
Popodopo … mně to divné ani nepřijde, možná proto, že jsem sama z generace, kdy punčocháče byl základ oblečení (takové ty přírodní s vytahanými koleny
) … je fakt, že Davčovi jsem je dávala jen na doma a ven pod kalhoty, když bylo opravdu hodně zima … na veřejnosti bych ho jenom v nich běhat nenechala.
Popodopo
A co mám klukovi dát v zimě pod kombinézu? Tepláky? ![]()
Ja fakt, že dospělí chlapi je určitě nenosí, ale u dětí obecně mi přijdou praktické v zimě pod kalhoty nebo oteplováky. V HM, ale mají i klučičí punčocháče a ty jsou myslím taky britský nebo ne? Od Skota s jejich sukní by mne poznámky na punčocháče fakt bolely.
Magrátka
já nevím, u nás je to běžná součást oblečení i u chlapečků pod kalhoty v zimě… nevidím na tom nic zženštilého…však je nenosí růžové s motýlky, ne?
Jasně, že puberták si je na sebe už nevezme.
Evikk píše:
Oni i k té „sukni“ (kiltu) totiž nosí podkolenky
tak to jo, to jsou pak chlapi
![]()
Je fakt, že i manželova maminka mi potvrdila, že klukům (a to má 3 syny) punčocháče nedávala … a to bylo před 40-50 lety, kdy bylo všechno jinak i tam.
Oni jsou tam celkově takoví nějací otužilejší … děti, a to i holčičky, chodí v zimě v ponožkách nebo podkolenkách (k sukýnkám), ženský chodí v zimě v sandálkách apod. … je fakt, že jejich zima je tak kolem nuly.
Nedavam pod kombinezu nic, mam tak teplou, ze to neni potreba, ma pouze podkolenky
Ja jsem ovlivnena tim, ze jsem puncochace nesnasela, bylo mi to neprijemne a jeste to desne vypada a zkratka bych ji je nikdy nedala, no. Koupili jsme navleky viz treba tady http://www.salatky.cz/index.php?…
ale podotykam, ze to je jen muj nazor a nechci se prit.
popodopo
Ahoj,opravdu Next punčochy na kluky nedělá…ani mi to tak nevadí,protože jejich punčocháče nejsou zrovna z těch nejlepších…Next máme moc rádi,ale pučochy maj hned žmolky,moc nevydrží. Kupuju H&M nebo Trepon ty jsou fajn.
Jinak by mě zajímalo,co by ty mamky,co mají doma jen holčičky a radí,že punčochy jsou zženštělé daly malému klukovi na horách pod kombinézu (v teplákách by se dost špatně hýbal,navíc se vyhrnou a nohy má stejně holé,to samé v podvlíkačkách i když dělají i dětské…nebo do školky v zimě na procházku pod kalhoty??? … Až bude větší,tak mu to taky dávat nebudu,to je jasný,ale u malých na tom fakt nevidim nic divnýho,proč by jako klukovi měla být zima a holkám ne????
Přijde mi to prostě divný,že se mamka zeptá,jestli Next dělá klučičí punčochy a hned se na ní vrhnete ,že punčochy nejsou pro kluky…hlavně to je pěkná blbost…
V Anglii jsou otužilejší,ale srovnávat jejich a naší zimu taky nelze…Jinak já dávám punčocháče ven tak od těch 0-5st,když je tepleji tak ne,takže nemyslím,že bychom byly bůhvíjak zhýčkaní:o)
papa
papa T.
Díky za odpovědi. Myslela jsem, že zimu sfouknu objednávkou z nextu, tak si tedy udělám i výlet do HM pro punčochy, snad si syn nebude připadat jako teplouš. ![]()
Terezko, nikdo se na nikoho nevrhl, ale jenom jsem napsal svuj nazor…a uz toho zacinam mit mirne dost a nez se rozcilim, tak radsi jdu…
Zdravím,
marně na nextových stránkách hledám punčocháče pro kluky, hledám špatně nebo je fakt nevedou? Proč? Holčičích je tam plno.
Díky