Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, práve pozerám nejaké www stránky a chystám sa kúpiť nejakú posteľnú obliečku. Všetky obliečky čo doma mám sú zo 100% bavlny, s ostatnými materiálmi teda nemám skúsenosti.
Ak môžete skúste mi opísať materiály: krep, bavlnený satén, flanel a jersey. Čo by ste mi odporúčali????ďakujem
vyhoda krepu je, ze neni potreba zehlit
bavlneny saten prijemny, zehlit se obvykle musi, ale rychle se sepere
s ostatnimi nemam zkusenosti
Já mám moc ráda krep, nemusí se totiž žehlit
A už hodně dlouho si říkám, že bych si pořídila nějaké povlečení z flanelu - na zimu… Ale s tím zkušenosti nemám…
Jo tak flanel miluju, na zimu nedávám nic jiného. Já ho nežehlím a rozhodně doporučuji. Ale to si možná neměla na mysli v tomhle parnu ![]()
na zimu je bezva flanel a jinak dáváme krep-nemusí se žehlit a vypadá pořád bezva. kupujeme Matějovského.
jinak máme jedno saténové a to mě štve, protože moc klouže, vylézají rohy deky z rohů povlečení.. už bych satén nechtěla.
Na zimu mám flanelové a na léto krep, nežehlím a jsem maximálně spokojená. Povlečení objednávám z Magnetu, mám prodlouženou délku a je docela problém to sehnat.
hanucha píše:
Na zimu mám flanelové a na léto krep, nežehlím a jsem maximálně spokojená. Povlečení objednávám z Magnetu, mám prodlouženou délku a je docela problém to sehnat.
prosím kde konkrétně z Magnetu? Máme taky prodlouženou délku a sehnat povlečení je fakt běs
Na ten Magnet jsem se chtěla taky přeptat - též máme prodloužené ![]()
Ahojky, my máme obyč bavlněné (to není moc oblíbené, tak leží furt ve skříni) a pak super bájo damaškové povlečení z www.scanquilt.cz to točím furt dokola, naštěstí teďka v létě to stíhá usychat. Nežehlím ho, jenom rovně pověsím a pak rovnou povlékám.
Chtěla sem na zimu sehnat flanelové, ale máme rozměr peřiny 240×220cm a nemůžu takové nikde sehnat. ![]()
Na léto krepové, na zimu flanelové.
Od Matějovského, je kvalitní a výborné.
Nežehlím ani krep, ani flanel. Stejně to v té posteli za dva dny nepoznám, jestli to bylo žehlený, nebo ne.
Prostěradla prozíravně bavlněná nebo froté napínací.
My kupujem povlečení IKEA, je kvalitní za rozumnou cenu…
A jejich rozměr poštářů nám hodně vyhovuje.
L.
Ahojky,
tak my máme od Matějovského satén,ale je to ten bavlněný, ložní, ne ten klasický lesklý co klouže. Tenhle bavlněný ložní se žehlit nemusí, je velmi příjemný,mám ho několik let a vše je jak nové a manžel už v ničem jiném spát nechce. Krep se mu podle toho zdá ze začátku tvrdý:-).
Ale není úplně nejlevnější.
Vše bavlněné je super (flanel, krep, damašek…tkaniny, jersey je úplet). Holkám jsem povlečení šila z bavlny ze Slezanu, měli nádherné vzory a českou kvalitu, bohužel už skončili.
„Velká“ povlečení kupuju v IKEA (polštáře doplňuju „z výbavy“), v JYSKU, něco jsem si nechala i šít (dostala jsem krásný damašek).
Jo a teď co byly dračice na dovče u prarodičů na Šumavě, tak jsme se konečně pustili do úklidu půdy a krom jiného jsem tam našla celý kufr ložního prádla a metráže počítám tak z první republiky, je to vše nové a úžasné, takže až vyperu a nechám vyžehlit, tak budem spát i v madeirovém povlečení s krajkama…už se těším.