posteľné obliečky - poradte materiál

286
2.8.09 14:59

posteľné obliečky - poradte materiál

Ahojte, práve pozerám nejaké www stránky a chystám sa kúpiť nejakú posteľnú obliečku. Všetky obliečky čo doma mám sú zo 100% bavlny, s ostatnými materiálmi teda nemám skúsenosti.
Ak môžete skúste mi opísať materiály: krep, bavlnený satén, flanel a jersey. Čo by ste mi odporúčali????ďakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2753
2.8.09 16:30

vyhoda krepu je, ze neni potreba zehlit
bavlneny saten prijemny, zehlit se obvykle musi, ale rychle se sepere

s ostatnimi nemam zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.8.09 16:30

Já mám moc ráda krep, nemusí se totiž žehlit :lol: A už hodně dlouho si říkám, že bych si pořídila nějaké povlečení z flanelu - na zimu… Ale s tím zkušenosti nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
2.8.09 17:25

Jo tak flanel miluju, na zimu nedávám nic jiného. Já ho nežehlím a rozhodně doporučuji. Ale to si možná neměla na mysli v tomhle parnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
2.8.09 18:13

na zimu je bezva flanel a jinak dáváme krep-nemusí se žehlit a vypadá pořád bezva. kupujeme Matějovského.
jinak máme jedno saténové a to mě štve, protože moc klouže, vylézají rohy deky z rohů povlečení.. už bych satén nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
2.8.09 18:46

Na zimu mám flanelové a na léto krep, nežehlím a jsem maximálně spokojená. Povlečení objednávám z Magnetu, mám prodlouženou délku a je docela problém to sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
2.8.09 19:42
hanucha píše:
Na zimu mám flanelové a na léto krep, nežehlím a jsem maximálně spokojená. Povlečení objednávám z Magnetu, mám prodlouženou délku a je docela problém to sehnat.

prosím kde konkrétně z Magnetu? Máme taky prodlouženou délku a sehnat povlečení je fakt běs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.8.09 21:10

Na ten Magnet jsem se chtěla taky přeptat - též máme prodloužené :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
2.8.09 21:21

Ahojky, my máme obyč bavlněné (to není moc oblíbené, tak leží furt ve skříni) a pak super bájo damaškové povlečení z www.scanquilt.cz to točím furt dokola, naštěstí teďka v létě to stíhá usychat. Nežehlím ho, jenom rovně pověsím a pak rovnou povlékám.
Chtěla sem na zimu sehnat flanelové, ale máme rozměr peřiny 240×220cm a nemůžu takové nikde sehnat. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
2.8.09 21:56

Na léto krepové, na zimu flanelové.
Od Matějovského, je kvalitní a výborné.
Nežehlím ani krep, ani flanel. Stejně to v té posteli za dva dny nepoznám, jestli to bylo žehlený, nebo ne. :roll: Prostěradla prozíravně bavlněná nebo froté napínací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.8.09 03:25

My kupujem povlečení IKEA, je kvalitní za rozumnou cenu…

A jejich rozměr poštářů nám hodně vyhovuje.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
3.8.09 12:15

Ahojky,
tak my máme od Matějovského satén,ale je to ten bavlněný, ložní, ne ten klasický lesklý co klouže. Tenhle bavlněný ložní se žehlit nemusí, je velmi příjemný,mám ho několik let a vše je jak nové a manžel už v ničem jiném spát nechce. Krep se mu podle toho zdá ze začátku tvrdý:-).
Ale není úplně nejlevnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
3.8.09 12:55

Vše bavlněné je super (flanel, krep, damašek…tkaniny, jersey je úplet). Holkám jsem povlečení šila z bavlny ze Slezanu, měli nádherné vzory a českou kvalitu, bohužel už skončili.
„Velká“ povlečení kupuju v IKEA (polštáře doplňuju „z výbavy“), v JYSKU, něco jsem si nechala i šít (dostala jsem krásný damašek).
Jo a teď co byly dračice na dovče u prarodičů na Šumavě, tak jsme se konečně pustili do úklidu půdy a krom jiného jsem tam našla celý kufr ložního prádla a metráže počítám tak z první republiky, je to vše nové a úžasné, takže až vyperu a nechám vyžehlit, tak budem spát i v madeirovém povlečení s krajkama…už se těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
31.3.21 13:42

Ja som si obľúbila krepové obliečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie